نقش حضرت معصومه(س) در ترویج فرهنگ و تمدن شیعه بررسی شد
کد خبر: 4179459
تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۵
طی نشستی؛

نقش حضرت معصومه(س) در ترویج فرهنگ و تمدن شیعه بررسی شد

نشست علمی نقش حضرت معصومه(س) در ترویج فرهنگ و تمدن شیعه با حضور علما و اساتید حوزه علمیه در پژوهشکده علامه طباطبایی برگزار شد.

نشست نقش حضرت معصومه(س) در ترویج فرهنگ و تمدن شیعهبه گزارش ایکنا از قم، به نقل از پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه(س)، نشست علمی‌پژوهشی «نقش حضرت معصومه(س) در ترویج فرهنگ و تمدن شیعه» به همت معاونت فرهنگی آستان مقدس بانوی کرامت و با همکاری معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه و دانشگاه باقرالعلوم(ع) صبح امروز 11 آبان‌ماه در پژوهشکده علامه طباطبایی برگزار شد.

در این نشست علمی  آیت‌الله نجم‌الدین طبسی، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدمهدی میرباقری و حجت‌الاسلام‌ والمسلمین مریجی به ارائه مطلب پرداختند و حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی دبیری علمی این نشست را بر عهده داشت.

بازگشت به معنویت و توحید؛ نجات‌گر بشریت

حجت‌الاسلام قرائتی، استاد حوزه علمیه و مفسر قرآن با بیان اینکه امروز آزمون غزه آزمونی بزرگ برای مجاهدین راه حق است، گفت: عزه مهم‌ترین دلیل و متقن‌ترین استدلال بر نیاز بشر به هدایت مستمر الهی است؛ زیرا مدنیت و فرهنگ بر پایه امام شکل می‌گیرد و امام است که امت را دعوت می‌کند و شهر را پاکیزه می‌کند و طلب رزق مادی و معنوی می‌کند.

وی ادامه داد: اهل‌بیت(ع) به‌مثابه کشتی نجات هدایت‌گر انسان‌ها هستند حتی انسان‌هایی که شیعه و مسلمان نباشند، امروز تصاویری که از این حادثه به دست ما می‌رسد ایمان، عدالت و پایداری بر ایمان موج می‌زند و کلامی جز حسبی الله و نعم الوکیل بر زبان این مردم مظلوم جاری نمی‌شود.

دبیر علمی نشست تصریح کرد: امیدواریم جامعه اسلامی و جامعه جهانی بار دیگر به معنویت و توحید برگردد تا شاهد تمدنی تعالی‌بخش و نجات‌بخش برای انسان‌ها باشیم.

توسعه قم بر محور اهل‌بیت(ع) باشد

حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری، استاد حوزه علمیه با بیان اینکه شهر قم بلد امنی است که با هجرت حضرت معصومه(س) شکل گرفت و اهل و رزق خاص خود را دارد، گفت: بعد از هجرت انبیا و اولیا، امت هم باید دو نوع هجرت داشته باشند که یکی از محیط ضلالت به محیط نور است و یک هجرت هم هجرت به سمت امام است که خداوند مؤمنان را به آن دعوت می‌کند.

 وی با بیان اینکه توسعه قم باید بر محور اهل‌بیت(ع) باشد، گفت: من توسعه امروز قم را عادی نمی‌بینم و با وجود این که بسیاری از مسئولان حسن‌نیت دارند؛ ولی دست‌های پنهانی در کار است تا قم را مانند مکه و مدینه به سمت دیگری ببرند.

دایره‌المعارف قم تدوین شود

 در ادامه آیت‌الله نجم‌الدین طبسی، استاد حزوه علمیه با بیان اینکه باید باتوجه‌به حضور حوزه علمیه و علما در قم جا دارد که موسوعه و دائرةالمعارفی برای قم نوشته شود، گفت: ائمه برنامه کلانی را برای این شهر طرح‌ریزی کرده‌اند و موانع را برطرف و امنیت این شهر را تضمین کرده‌اند.

 وی با بیان اینکه قم یک شهر معمولی نیست، یادآور شد: این که حضرت معصومه(س) اینجا را انتخاب کردند نشان می‌دهد که این یک برنامه است؛ مسئولان قم باید مواظب باشند که دگراندیش در قم نباشد؛ زیرا از زمان حجاج در سال ۸۳ هجری قمری که قم اعلام تشیع کرد، همه اهل قم شیعه اهل بیتی بوده‌اند و حتی یک سنی هم در این شهر نبوده است.

انتهای پیام
captcha