هماهنگی دستگاه‌های فرهنگی و قرآنی لازمه حل و فصل مشکلات خانه‌های قرآنی
کد خبر: 3973998
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۸

هماهنگی دستگاه‌های فرهنگی و قرآنی لازمه حل و فصل مشکلات خانه‌های قرآنی

مسئول خانه قرآنی یاسین روستای خیارک، گفت: برای حمایت از مؤسسات و خانه‌های قرآن و حل‌ و فصل مشکلات به ویژه در مناطق روستایی هماهنگی لازم بین دستگاه‌های فرهنگی و قرآنی لازم است، تبلیغات اسلامی انتظار دارد مشکلات را ارشاد حل کند و ارشاد هم انتظار حل و فصل این مشکلات را از تبلیغات دارد.

هماهنگی دستگاه‌های فرهنگی و قرآنی لازمه حل و فصل مشکلات خانه‌های قرآنیبهزاد زارع، مسئول خانه قرآنی یاسین روستای خیارک استان اردبیل، با حضور در خبرگزاری ایکنا استان اردبیل و در گفتگو با این رسانه، در معرفی خود و روستای خیارک، گفت: من ۳۱ ساله، فارغ‌التحصیل رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه شهید بهشتی، خادم و فعال حوزه قرآنی و دینی روستای قرآنی خیارک استان اردبیل هستم، روستای خیارک روستایی است که در استان اردبیل، شهرستان اردبیل، بخش مرکزی دهستان سردابه واقع شده و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت این روستا با ۷۰۹ خانوار، به عنوان شاخص‌ترین روستای قرآنی این منطقه شناخته شده و از سال ۹۴ تاکنون بیش از یک سوم جمعیت این روستای ۴۰۰۰ نفری قاری یا حافظ قرآن کریم هستند.

وی افزود: در حال حاضر تعداد ۱۱ نفر از قرآن‌آموزان روستای خیارک موفق به حفظ ۲۳ جز قرآن کریم شدند و تعداد ۳۰ نفر حافظ ۳ جز، ۲ نفر حافظ کل قرآن و بیش از ۱۰۲ نفر حافظ ۱ جز قرآن کریم هستند.

زارع، بیان کرد: این روستا از معدود روستا‌های استان اردبیل است که تمام افراد آن قرآن را فرا گرفته‌اند به گونه‌ای که اکثر اهالی روستا، قاری، حافظ و مربی قرآن هستند، این روستا به‌عنوان روستای قرآنی استان اردبیل نام‌گذاری شده و آسیب‌ها و فساد اجتماعی در این روستا دیده نمی‌شود.

وی افزود: برنامه‌های قرآنی و فرهنگی در روستای خیارک با روش‌ها و شیوه‌های ابتکاری و جدید اجرا می‌شوند، فلذا نبود امکانات آموزشی برای قشر جوان این روستا به وفور قابل رویت است.

مسئول خانه قرآنی یاسین روستای خیارک، اظهار کرد: در شاخص تبلیغی و ترویجی، مواردی چون برگزاری محفل و کرسی تلاوت قرآن، محصول قرآنی تولیدشده توسط اهالی روستا، برگزیده شدن در مسابقات و جشنواره‌های قرآنی(شهرستانی، استانی و ملی)، گروه فعال تواشیح، همخوانی و سرود، خادم، پیشکسوت و فعالان قرآنی این روستا می‌توان اشاره کرد.

زارع، تصریح کرد: محرومیت و کمبود فرصت‌های آموزشی در این روستا، باعث مهاجرت سرپرستان خانوار به دیگر شهر‌های استان شده و این تبعات و آسیب‌های اجتماعی گوناگونی را در پی خواهد داشت.

این مسئول یادآور شد: اغلب قرآن آموزان ما وقتی با روخوانی و روانخوانی قرآن آشنا می‌شوند به‌دلایلی از جمله مشغله‌های کاری، تحصیلات و یا ازدواج و مهاجرت به شهر، آموزش‌ها را در سطوح بالاتر ادامه نمی‌دهند.

مسئول خانه قرآنی یاسین روستای خیارک، به مشکلات خانه‌های قرآن روستایی اشاره کرد و گفت: طی این مدت خانه قرآن یاسین در منزل شخصی بنده در روستا مستقر است که با مشکلات و کمبود‌هایی نیز مواجه است.

وی تاکید کرد: شاید یکی از دلایل اصلی مواجه شدن خانه‌های قرآن با کوهی از مشکلات این است که خانه‌های قرآن متولی خاصی ندارند و برای حمایت از مؤسسات و خانه‌های قرآن و حل و فصل مشکلات به ویژه در مناطق روستایی هماهنگی لازم بین دستگاه‌های فرهنگی و قرآنی وجود ندارد، تبلیغات اسلامی انتظار دارد مشکلات را ارشاد حل کند و در مقابل ارشاد هم انتظار دارد تبلیغات مشکلات خانه‌های قرآنی و مؤسسات را حل و فصل کند.

زارع، خاطرنشان کرد: ما باید داشته‌ها و نقاط قوت خود را در جامعه پررنگ و برای اقشار مختلف مردم به ویژه جوانان، اسوه و الگو معرفی کنیم، همچنین نباید افراد متخصص، متعهد، متخلق که در حوزه ترویج فرهنگ دین و قرآن فعالیت می‌کنند مورد غفلت و فراموشی قرار گیرند، بلکه باید این افراد را به مردم معرفی کرد.

مسئول خانه قرآنی یاسین روستای خیارک، گفت: ما از مسئولان تبلیغات و ارشاد انتظار داریم از فعالیت‌های خانه‌های قرآن روستایی بازدید کنند و در جریان چگونگی اجرای برنامه‌های قرآنی روستا‌ها باشند تا برای مربیان، اهالی روستا و قرآن آموزان ایجاد انگیزه شود.

سردبیر: ابراهیم عزیززاده

خبرنگار: ندایی

انتهای پیام
captcha