تغییر شیوه تحصیل دانشجویان دانشگاه آزاد از آموزش‌محور به کارمحور
کد خبر: 4187408
تاریخ انتشار : ۲۱ آذر ۱۴۰۲ - ۰۹:۱۹

تغییر شیوه تحصیل دانشجویان دانشگاه آزاد از آموزش‌محور به کارمحور

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سیستان‌وبلوچستان گفت: در بحث آموزش فارغ‌التحصیلان آن‌گونه که باید نمی‌توانند جذب بازار کار شوند که دانشگاه طبق این سند از آموزش محور به کار محور روند تغییر را آغاز کرده که دانشجو سه روز کسب علم کند و سه روز در بازار کار فن بیاموزد.

کامبیز نرماشیری رئیس دانشگاه آزاد زاهدانبه گزارش ایکنا از سیستان‌وبلوچستان، به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی استان،‌کامبیز نرماشیری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سیستان‌وبلوچستان شامگاه دوشنبه، ۲۰ آذرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه سیستان‌وبلوچستان گفت: اگر در گذشته نیازی به برقراری ارتباط میان صنعت و دانشگاه احساس نمی‌شد، اما اینک در عصر دانایی محوری، الزام چنین ارتباط و تعاملی بین این دو بخش بیش از پیش آشکار شده است.
 
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان‌و‌بلوچستان با اشاره به حرکت این دانشگاه در مسیر سند تحول، گفت: برنامه دانشگاه آزاد استان ورود در بحث کشاورزی صنعتی در منطقه بلوچستان است، دانشگاه آزاد در استان سیستان‌وبلوچستان با تأسیس واحد زاهدان شکل گرفت و در حال حاضر ۳۲ هزار دانشجو در دانشگاه‌های آزاد سطح استان مشغول تحصیل هستند که بیش از ۳۰ درصد دانشجویان استان را شامل می‌شود.
 
نرماشیری افزود: ۴۰ درصد دانشجویان کل کشور در دانشگاه‌های آزاد اسلامی سطح کشور مشغول تحصیل هستند که سهم دانشگاه آزاد از تعداد دانشجویان در حال حاضر از دانشگاه‌های ملی در سطح کشور بیشتر است. این اختلاف در تعداد دانشجویان به‌دلیل در دسترس بودن واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد در سطح کشور است.
 
وی گفت: در دانشگاه‌های آزاد اسلامی سطح کشور سند توسعه تنظیم شده که همه دانشگاه‌ها سطح کشور باید براساس آن حرکت کنند. در بحث آموزش فارغ‌التحصیلان آن‌گونه که باید نمی‌توانند جذب بازار کار شوند که دانشگاه طبق این سند از آموزش‌محور به کار محور روند تغییر را آغاز کرده که دانشجو سه روز کسب علم کند و سه روز در بازار کار فن بیاموزد و در بحث پژوهش که ارتباط صنعت و دانشگاه مطرح است در این راه دانشگاه باید پیش‌قدم شود و صنعت از آن پشتیبانی کند. برنامه دانشگاه آزاد سیستان‌وبلوچستان ورود در بحث کشاورزی صنعتی در منطقه بلوچستان است.
 
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان‌و‌بلوچستان بیان کرد: در قانون دیده شده که ۲ تا ۳ درصد بودجه کشور باید به پژوهش اختصاص داده شود که متاسفانه مغفول مانده و اکنون در حال پیگیری است و جای امیدواری دارد که از این بودجه به‌زودی محقق شود.
 
نرماشیری گفت: از سال ۱۳۹۰ پذیرش دانشجوی پزشکی با هدف تربیت نیرو در دانشگاه آزاد زاهدان شروع شده که با ۶۰ درصد نیروی بومی و ۴۰ درصد غیربومی آغاز شد، از ۱۰ سال گذشته تاکنون منابع دانشگاه آزاد سیستان‌و‌بلوچستان اجازه نمی‌داد که دانشگاه واحد بیمارستانی احداث کند و در این راستا دانشگاه از سایر بیمارستان‌های سطح استان از جمله بیمارستان تامین اجتماعی استفاده می‌کند، پذیرش تمامی دانشجویان رشته‌های پزشکی بر اساس اعلام سازمان سنجش است، در ۱۰ سال اخیر ۲۱۰ نفر دانشجو پزشکی از دانشگاه آزاد استان سیستان‌و‌بلوچستان فارغ‌التحصیل شده‌اند.
 
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان‌و‌بلوچستان گفت: در بحث کارآفرینی دانشگاه، دانشکده‌هایی بومی شکل خواهد گرفت و رشته‌هایی که قرار است شکل گیرد با توجه به نیاز هر منطقه در استان شکل خواهد گرفت. به لحاظ جایگاه علمی دانشگاه‌های آزاد کشور دارای رتبه متوسط به بالا است، ولی از نظر رتبه‌های بین‌المللی دانشگاه آزاد در رشته‌های رباتیک حرف اول در دنیا را می‌زند و تلاش ما این است که دانشگاه را در مجامع بین‌المللی تقویت کنیم.
 
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان‌و‌بلوچستان عنوان کرد: واحد بین‌الملل دانشگاه آزاد استان فعال است که تعدادی دانشجو از کشور افغانستان داشتیم و تفاهم‌نامه‌هایی با کشورهای افغانستان، پاکستان و عمان داریم که مجدد در سال ۱۴۰۲ منع پذیرش شدیم و پیگیر اخذ مجوز پذیرش دانشجوی خارجی هستیم.
 
نرماشیری گفت: امسال برای اولین بار امتحان نهایی را سربرگ و ته برگ کردند که تعداد افرادی که دیپلم گرفتند در استان سیستان‌و‌بلوچستان بسیار کاهش پیدا کرده و در شهری مثل نیکشهر یک سوم دانش‌آموزان توانستند دیپلم اخذ کنند و به این دلیل تعداد ورودی‌های دانشگاه آزاد استان کاهش یافته است، البته در حال حاضر تعداد دانشجویان در کل کشور کاهش یافته است.
انتهای پیام
captcha