حجت‌الاسلام شفیعی خودساخته و خداساخته بود
کد خبر: 4126447
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۰
در اولین سالگرد درگذشت مرحوم شفیعی مطرح شد؛

حجت‌الاسلام شفیعی خودساخته و خداساخته بود

در مراسم اولین سالگرد درگذشت حجت‌الاسلام شفیعی، رئیس فقید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان خوزستان مدیران و مسئولان دانشگاه‌ها و جهاددانشگاهی استان به بیان ویژگی‌های فردی و اجتماعی این معلم اخلاق پرداختند.‌

علی محمد آخوندعلیبه گزارش ایکنا از خوزستان، مراسم اولین سالگرد درگذشت مرحوم حجت‌الاسلام والمسلمین شفیعی، معلم اخلاق و رئیس فقید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان خوزستان پیش از ظهر امروز، ‌۱۵ اسفند در مسجد امام خمینی(ره) دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد. 

علی‌محمد آخوندعلی، رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، در آغاز این مراسم گفت: حجت‌الاسلام شفیعی جز خیرخواهی و خیر نماد دیگری نداشت؛ البته از سلاله پاک حضرت رسول(ص) و شجره طیبه چیزی جز این انتظار نمی‌رود و در مقام مقایسه، ایشان جزو برترین‌ها بود، همان‌طور که مقام معظم رهبری به ایشان امیدوار بود اما دست تقدیر الهی چیز دیگری رقم زد.

وی اظهار کرد: کشت درخت صدقه جاریه است. امروز به مناسبت روز درختکاری، سه نهال به عنوان نماد علم و دانش و گنجینه دانش مقابل مسجد، دانشکده کشاورزی و کتابخانه مرکزی به نام این بزرگوار کاشته شد.

جایگاه اجتماعی و اخلاقی مرحوم شفیعی

محمدحسین سرمست، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، نیز در این مراسم گفت: توانمندی‌هایی که ذاتی و هدیه خدا به انسان هستند، بدون تلاش بروز و ظهور پیدا نخواهند کرد. مرحوم شفیعی نیز با زحمت و تلاش توانست این جایگاه اجتماعی، علمی و اخلاقی را بین دانشگاهیان، استان و کشور کسب کند.

وی افزود: یکی از مشخصات حاج آقا شفیعی، نظم در امور و وقت‌شناسی بود و در امور دانشگاهی، اجتماعی، فردی و خانوادگی حداکثر استفاده را می‌کردند و این، ویژگی و سیره ائمه است.

محمدحسین سرمست

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز گفت: یکی دیگر از صفات مرحوم شفیعی علم‌دوستی و تلاش برای کسب علم بود و تلاش و فعالیت و مطالعه مستمر داشت. رسیدگی به امور و کار شخصی مردم از دیگر شخصیت‌های مرحوم بود و خود شخصاً مشکلات مردم را پیگیری می‌کرد.   

دغدغه‌های مرحوم شفیعی

محمد راضی‌جلالی، رئیس پارک علم و فناوری خوزستان، نیز در این مراسم گفت: عشقی که خداوند در دل انسان‌ها برای افرادی مثل شهید سلیمانی و مرحوم شفیعی می‌گذارد حتی در دل افرادی که خیلی مراوده با آن‌ها نداشتند، در  وهله اول نشان‌دهنده مراتب والای ایمان و عمل آن‌ها است و در وهله دوم به این دلیل است که خداوند می‌خواهد این شخصیت‌ها ماندگار بمانند.

محمد جلالی

وی با اشاره به ویژگی‌های مرحوم شفیعی ادامه داد: شفیعی، انسانی بود که در جلسات مختلف مسلط به آیین‌نامه‌های متفاوت بود و مشورت‌هایش بی‌نظیر بودند. به عنوان معلم، به یاد ندارم ایشان درخواست شخصی کرده باشد، نسبت به دانشجویان دختر حساسیت عجیبی داشت، برای فرزندان شهدا و به این ترتیب برای دانشگاه و موضوعات فرهنگی اجتماعی دغدغه داشتند.

رئیس پارک علم و فناوری خوزستان افزود: همه ما اتفاق نظر داریم که جمع شدن خصوصیات این چنینی در یک فرد واقعاً کار سختی است، مگر اینکه فرد خودساخته و خداساخته باشد.

سیدعلیرضا علوی

سیدعلیرضا علوی، عضو هیئت علمی مؤسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی خوزستان، نیز گفت: ما در جهاددانشگاهی یار بزرگی به نام حاج آقا شفیعی در این سال‌ها داشتیم. در یک مراسمی در جلسه هیئت امنای جهاددانشگاهی که آیت‌الله شفیعی عضو بود به دلیل کسالت آیت‌الله، حاج آقاسیدمحسن شفیعی دعوت شد که گفت در جلسه حضور پیدا می‌کنم، اما در وقت نماز نمی‌توانم حضور داشته باشم. جلسه تشکیل شد و در انتهای جلسه، اعضای هیئت امنا از جمله رئیس جهاد از آیت‌الله شفیعی که حضور پیدا کرده بود، تقاضا کردند برای اقامه نماز و ناهار بماند. از طرفی حاج آقا سیدمحسن شفیعی برای نماز دعوت شده بود. بعد از نماز حاج آقا شفیعی را ندیدیم که یکی از دوستان گفت حاج آقا شفیعی رفت. با ایشان تماس گرفتم گفتند قرار بود جای ابوی باشم که حاج آقا خود تشریف دارند. هر چقدر اصرار کردیم قبول نکردند. این آدم چقدر می‌تواند دقت نظر داشته باشد.

وی افزود: افتخار داشتم در ۲۵ سال خدمت حاج آقا به عنوان دانشجو، عضو هیئت علمی و در مسئولیت اجرایی باشم. مرحوم به کیفیت‌گرایی و نه کمیت‌گرایی معتقد بود.

تأکید بر حفظ معیشت افراد

سیدمنصور سیدنژاد، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز گفت: مرحوم شفیعی توجه ویژه‌ای به معیشت افراد داشت. در روزهایی که مسئولیت دانشگاه بهبهان را برعهده داشتم با وجود اینکه در دانشگاه مازاد نیرو داشتیم، اولین نکته حاج آقا تأکید بر حفظ معیشت افراد بود و تقریباً هیچ خللی به معیشت افراد وارد نشد. برای این موضوع همراه با ایشان به وزارت علوم رفتیم و خطاب به وزیر علوم وقت گفت من یک بار به وزارتخانه آمده‌ام و آن هم تنها به خاطر معیشت مردم است. تمام ظرفیت‌های ملی و استانی به کار گرفته شد تا مسئله مالی نداشته باشیم و معیشت کارکنان دست خوش تغییر نشود.  

جایگاه اجتماعی و اخلاقی حجت الاسلام شفیعی، مرهون زحمت و تلاش ایشان بود

وی ادامه داد: حاج آقا شفیعی دل در گروی همه هم‌استانی‌ها داشت و با وجود همه مشغله‌ها دغدغه پدر و مادر و خانواده را داشت.

مهرورزی جوهره انسانی است

کیومرث بشلیده، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز گفت: در روایتی نبی اکرم(ص) می‌فرمایند کسی که انس ‌نگیرد و مورد لطف واقع نشود خیری در او نیست. حاج آقا شفیعی در انس گرفتن با افراد سرآمد بود و نظیر او را ندیده بودم؛ انس گرفتن با همه و با افرادی که کیفیت لازم برای برقراری ارتباط نداشتند، ویژگی ایشان بود. قابلیت مهرورزی در حد اعلا در ایشان بود و این عطیه الهی است. مهرورزی جوهره انسانی است و او قابلیت شگرفی در این زمینه داشت.

جایگاه اجتماعی و اخلاقی حجت الاسلام شفیعی، مرهون زحمت و تلاش ایشان بود

وی افزود: مرحوم شفیعی فرافکنی مثبت داشت، به مجرد اینکه ما بخواهیم در حق دیگران حرف بزنیم درگیر فرافکنی می‌شویم و اجتناب‌ناپذیر است. ندیدم که این مرد بزرگ از ضعف کسی سخن به میان بیاورد. هر وقت بحث از کسی بود ایشان خیری را از آن فرد می‌دید و ذکر می‌کرد. خیر انسان‌ها را می‌گفت و این صفت بسیار برجسته‌ای است که انسان باید از آن درس بگیرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز یادآور شد: حاج آقا شفیعی رفع مشکل می‌کرد و برای دیگران خیرخواه بود، فرد مطالبه‌کننده با او چالش پیدا می‌کرد اما نمی‌گفت که من بودم مشکلت را حل کردم چون نمی‌خواست درجه اخلاص عمل خود را پایین بیاورد.

بشلیده در پایان گفت: هوش سرشار و حافظه بسیار قوی داشت، مشاغل و اسم و فامیل افراد را می‌دانست و نیازمندان را به هم متصل می‌کرد.

انتهای پیام
captcha