انگاره ذهنی جبهه استکبار، قدرت ایران را باور کرده است
کد خبر: 4110623
تاریخ انتشار : ۰۹ دی ۱۴۰۱ - ۰۰:۲۸
رئیس دانشکده‌ حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران:

انگاره ذهنی جبهه استکبار، قدرت ایران را باور کرده است

رئیس دانشکده‌ حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: امروز منطق و انگاره‌ ذهنی مرکزیت جبهه‌ استکبار این است که جمهوری اسلامی ایران یک کشور بزرگ و قدرتمندی است که تفاوت زیادی با ایران قبل از انقلاب اسلامی دارد.

ابراهیم متقی،رئیس دانشکده‌ حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران:

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، به نقل از روابط عمومی دانشگاه تبریز، ابراهیم متقی، رئیس دانشکده‌ حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، هشتم دی‌ماه، در نشست بصیرتی اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه تبریز به‌مناسبت 9 دی، روز بصیرت و میثاق امت با ولایت، با بیان اینکه بقا، شناخت و امنیت به یکدیگر مرتبط هستند، اظهار کرد: برای داشتن بقا باید امنیت داشته باشیم و امنیت نیز منوط به شناخت خود و محیط پیرامونی است.

وی ادامه داد: بین ما و جهان غرب یک تعارض تاریخی وجود دارد، اما با این وجود نگاه ما به جهان غرب به‌ویژه بعد از انقلاب اسلامی نگاه مثبتی بوده است و می‌توان گفت تعارض بین جمهوری اسلامی و جهان غرب، تعارض ژئوپولوتیکی است.

متقی با بیان اینکه رژیم غاصب صهیونیستی مشکل بعدی جمهوری اسلامی ایران با جهان غرب است، اظهار کرد: سیاست‌های انگلیس و آمریکا از قرن 19 تاکنون کاملا مشخص است و در واقع می‌توان گفت این فضای متعارض ژئوپولیتیکی توسط بازیگران منطقه‌ای انگلیس و آمریکا به‌وجود آمده است و نکته‌ جالب این است که کشورهای اروپایی شاید اختلافاتی با یکدیگر داشته باشند، اما در خصوص محیط پیرامونی خود همواره با یکدیگر متحد می‌شوند.

وی همچنین گفت: امروز منطق و انگاره‌ ذهنی مرکزیت جبهه‌ استکبار این است که جمهوری اسلامی ایران یک کشور بزرگ و قدرتمندی است که تفاوت زیادی با ایران قبل از انقلاب اسلامی دارد. به‌طوری که قبل از انقلاب اسلامی، ایران در چارچوب دکترین نیکسون نقش ژاندارم منطقه را برعهده داشت اما اکنون به یک بازیگر و قدرت بزرگ منطقه تبدیل شده است.

رئیس دانشکده‌ حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: قدرت جمهوری اسلامی ایران اکنون تا مدیترانه‌ شرقی نیز رسیده است.

وی تحریم را یکی از ابزارهای جهان غرب برای جلوگیری از رشد و پیشرفت کشورهای تجدید نظر طلب دانست و افزود: سالوادور آلنده، رئیس‌جمهور اسبق شیلی تنها شش ماه در مقابل تحریم‌های آمریکا دوام آورد و دکتر مصدق نیز در شرایطی که کل بودجه کشور یک میلیارد تومان بود، نتوانست بیشتر از یک سال در مقابل تحریم‌ها مقاومت کند. مصدق آمریکا را به‌عنوان نیروی سوم و حامی خود تلقی می‌کرد و رضاشاه نیز در همین باور بود، اما در نهایت به‌عنوان اسیر انگلیسی‌ها از کشور خارج شد.

متقی با بیان اینکه مصدق هرگز متوجه نیت اصلی آمریکایی‌ها نشد، اظهار کرد: هدف اصلی آمریکا نه‌ تنها حمایت از دولت مصدق نبود؛ بلکه آمریکا با راه‌اندازی و سازماندهی گروه‌های آشوب و به‌وجود آوردن یک فضای آنارشیک، کودتای 28 مرداد را رقم زد.

وی با اشاره به مقاومت جمهوری اسلامی ایران در مقابل تحریم‌های دشمنان گفت: ایران اسلامی 44 سال است که در مقابل تحریم‌های دشمنان مقاومت کرده و توسعه نیز یافته است. هیچ کشوری را در تاریخ سراغ نداریم که در یک اقدامی انتقامی و متقابل، پایگاه نظامی آمریکا را مورد هدف قرار دهد.

انتهای پیام
captcha