تجلیل از شهید مدافع سلامت در جشنواره فیلم شهر
کد خبر: 4070623
تاریخ انتشار : ۲۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۵
مدیر موسسه تصویر شهر خبر داد

تجلیل از شهید مدافع سلامت در جشنواره فیلم شهر

مجید اکبرشاهی در نشست خبری جشنواره فیلم شهر گفت: شهید مدافع سلامت مهدی وریجی، امیر مسعود استاد حسین، فاطمه گودرزی، عبدالرضا اکبری و جعفر دهقان پنج خادم و هنرمند شهری هستند که از آنها تجلیل به عمل خواهد کرد.

به گزارش ایکنا، نشست خبری هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم شهر با حضور مجید اکبرشاهی دبیر جشنواره ظهر امروز ۲۲ تیر در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.

در این جشنواره پنج بزرگداشت خواهیم داشت. شهید مدافع سلامت مهدی وریجی، امیر مسعود استاد حسین، فاطمه گودرزی، عبدالرضا اکبری و جعفر دهقان پنج خادم و هنرمند شهری هستند که از آنها تجلیل به عمل خواهد کرد. انتخاب این افراد نیز بر این مبنا بود که برگزیدگان بتوانند برای زندگی شهری الگوی مناسبی باشند. شهید مهدی وریجی یکی از شهدای مدافع سلامت است که جان خود را فدای سلامتی ملت کرد. به نظرم چنین افرادی قادرند الگوی بسیار خوبی برای زندگی امروز باشند.

اکبرشاهی درباره کارگاه‌های جشنواره نیز چنین توضیح داد: در این رویداد تلاش خواهیم کرد تا با برگزاری کارگاه‌ها در رشد سواد سینمایی علاقه‌مندان به فیلمسازی شهری بیفزاییم. در این راستا از اساتید خوب خارجی هم استفاده خواهیم کرد. ممکن است برخی از آثار برای علاقه‌مندان ایجاد سوال کند که چرا این فیلم برای جشنواره شهر انتخاب شده است. پیرامون انتخاب‌های خودمان دقت نظر بالایی صورت گرفته است. برای مثال در فیلم «دسته دختران» به این نکته توجه کردیم که چگونه عده‌ای برای نجات شهرشان دست به ایثار و فداکاری زدند. درباره انتخاب هیئت انتخاب جشنواره هم باید بگویم که هیچگونه سفارش‌پذیری صورت نگرفته است.

دبیر جشنواره ادامه داد: من با عنوان فیلم‌های سیاه‌نما موافق نیستم زیرا هر فیلمسازی وقتی می‌خواهد فیلمی بسازد با نیت سیاه‌نمایی کاری را جلوی دوربین نمی‌برد بلکه هدفش آن است انتقاد، برای بهبود وضع موجود صورت گیرد. برای فیلم‌هایی که تقاضای تماشای آن زیاد است سانس فوق‌العاده در نظر گرفته شده است. برای این جشنواره شش میلیارد بودجه در نظر گرفته شده، اما در نظر داریم برای صرفه‌جویی با نصف این مقدار این رویداد را برگزار کنیم. در این که شماره ۵۳ جایزه به برگزیدگان اهدا خواهد شد. سه بخش از جوایز در افتتاحیه و دیگر جوایز در اختتامیه اهدا خواهد شد. درباره نحوه انتخاب برگزیدگان هم باید بگویم هیچگونه ملاحظه‌کاری صورت نگرفته است. برای مثال بخواهیم به فیلم «بدون قرار قبلی» یا «دسته دختران» تنها به واسطه پیامشان جایزه دهیم تصوری اشتباه است.

در حال ادیت/ تبعیضی برای «بدون قرار قبلی» و «دسته دختران» قائل نیستیم

وی ادامه داد: در بخش بین‌الملل جشنواره فیلم شهر 1871 اثر از 112 کشور جهان جشنواره ثبت‌نام کردند که این تعداد کشور شامل همه کشورهای عضو اکو نیز می‌شود، برای ما این اتفاق بسیار مهم بود. استقبال از جشنواره بسیار خوب و جالب بود چرا که علاوه بر کیفیت‌ فنی قابل توجه آثار دریافتی، از لحاظ کمّی نیز در دریافت آثار نسبت به دوره‌های پیش رشد داشتیم. فیلم‌ها را بازبینی کردیم و در نهایت 61 فیلم غیرایرانی را برای رقابت در بخش‌های مختلف بین‌الملل انتخاب کردیم. از سوی هیأت انتخاب بخش‌های ملی هم در مجموع 14 فیلم به این لیست اضافه شد که در نهایت امسال 75 فیلم در بخش بین‌الملل با هم رقابت می‌کنند.

دبیر جشنواره فیلم شهر درباره نحوه انتخاب آثار توضیح داد: برای جذب آثار از کشورها، مطابق شیوه‌های استاندارد بین‌المللی اطلاع‌رسانی کردیم و فیلمسازان آثار خود را برای ما فرستادند. همکاران بخش بین‌الملل به عنوان شورای انتخاب بخش بین‌الملل، آثار را بازبینی و انتخاب کردند. در ابتدای انتخاب آثار، نگاهی کنجکاوانه داشتیم و اکنون که آثار نهایی انتخاب شده می‌توانم بگویم فیلم‌های این بخش دارای یک تم و تعریف مشخص و مرتبط با ماهیت جشنواره بین‌المللی فیلم شهر است.

اکبرشاهی با اشاره به موضوعاتی مانند زندگی اجتماعی و فردی در آثار، توضیح داد: در حال حاضر اگر فیلم‌های بین‌الملل در بخش‌های مختلف را ببینید، همه حول چالش‌ها، مسائل و دغدغه‌های زندگی‌ شهری است. هر چه پیش می‌رفتیم احساس می‌کردم به معنای واقعیِ جشنواره فیلم شهر نزدیک‌تر می‌شویم. این‌گونه نبود که تنها به اینکه لوکیشن آثار در شهر باشد، اکتفا کرده باشیم و آثار را وارد جشنواره کنیم. در مورد بخش بین‌الملل مطمئنم فیلم‌ها حول چه موضوعی هستند. برخی از آنها به دغدغه‌های شهری از جمله اتفاقات اجتماعی و رویدادهایی که شکل جامعه و شهر را تحت تاثیر قرار می‌دهد، پرداخته بودند.

وی ادامه داد: بخشی دیگر از آثار به دغدغه‌های زندگی فردی در جامعه شهری پرداخته بودند. مثل رنج از تنهایی و فرار از دچار شدن به روزمرگی. همچنین چالش‌های دیگری مانند آلودگی هوا، شلوغی، ترافیک و سایر مسائل که مردم ساکن یک شهر با آن مواجه هستند را شامل می‌شد. اگر به صورت تصادفی هر کدام از فیلم‌های بخش بین‌الملل را ببینید، قطعا راجع به یکی از این موضوعاتی که ذکر شد، خواهد دید. مثلا برخی از این فیلم‌ها به موضوع دستاوردهای معماری سنتی در شهرها اشاره می‌کنند، برخی به مهارت‌ها و دستاوردهای فعالیت مدیریت شهری در یک شهر می‌پردازد.

اکبرشاهی در پاسخ به اینکه آثار این بخش برای چه گروهی از افراد جذاب است، عنوان کرد: محتوایی که در این بخش آماده شده، به صورت همزمان برای گروه‌های مختلف جذاب خواهد بود. از طرفی این آثار برای افرادی که در حوزه مدیریت شهری و فرهنگی فعال هستند و مسئولیتی دارند بسیار جذاب و حاوی نکات تکان‌‌دهنده خواهد بود. همچنین این آثار برای پژوهشگرانی که در حوزه مردم‌شناسی، جامعه‌شناسی و جوامع شهری کار می‌کنند، مفید است. به طور کلی هم اغلب آثار برای مخاطبان سینما و جشنواره‌ها و فیلمسازانی که می‌خواهند با موضوعات شهری فیلم بسارند و دنبال تجربه‌های خلاقانه و خاص هستند نیز جذاب است و از تماشای این آثار لذت خواهند برد.

در حال ادیت/ تبعیضی برای «بدون قرار قبلی» و «دسته دختران» قائل نیستیم

دبیر جشنواره فیلم شهر ادامه داد: فیلم‌های امسال با تنوعی خلاقانه و با هماهنگی کامل با موضوع و مضمون جشنواره انتخاب شده‌اند و همه 61 اثری که انتخاب شده‌، واجد استانداردهای محتوایی و هنری هستند. هر کدام از آثار با دلیل و منطقی وارد این بخش شدند که سطح متوسط به بالای تکنیک را دارند و از لحاظ محتوایی هم با مضمون جشنواره مرتبط هستند. شماری از این آثار طی دو سال اخیر در جشنواره‌های معتبر و مهم دنیا حضور داشتند و جوایزی کسب کرده‌اند. البته آثار صرفا از میان آثار برگزیده سایر جشنواره‌ها انتخاب نشده‌اند. در میان فیلم‌هایی که انتخاب نشده‌اند چندین اثر داریم که در جشنواره‌هایی شرکت کرده‌اند و جایزه‌های اصلی را کسب کرده‌اند ولی از نظر ما مرتبط با موضوع جشنواره فیلم شهر نبودند.

اکبرشاهی با بیان اینکه بیش از هزار و 800 فیلم از بخش بین‌الملل کنار گذاشته شد، تاکید کرد: در میان این آثار 397 فیلم‌ هستند که در جشنواره‌های دیگر جوایز متعدد برده‌اند اما در لیست نهایی ما نبودند. انتخاب‌های ما در این بخش بسیار سخت‌گیرانه بود و ملاک‌مان به‌هیچ‌وجه، حضور در جشنواره‌های دیگر نبود.

در بخش انتهای مراسم عباس رافعی یکی از اعضای هیئت انتخاب جشنواره گفت: درباره بحث فیلم‌های اجتماعی باید بگویم برای ما معیار‌هایی وجود داشت آنهم اینکه فیلمی که انتخاب می‌کنیم جهت تخریب چهره شهر تهران نباشد البته می‌توان فیلم انتقادی ساخت اما اینکه بخواهیم در جشنواره‌ای که عنوان شهر دارد فیلمی را به نمایش بگذاریم که در آن شهر مورد هجمه قرار گرفته باشد را به‌شخصه نمی‌پسندم.

در پایان از پوستر پنج فردی که برای آنها بزرگداشت برگزار خواهد شد، رونمایی شد. هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم شهر به دبیری مجید اکبرشاهی از 27 تا 31 تیر در پردیس سینماگالری ملت برگزار می‌شود.

انتهای پیام
captcha