علی اکبر؛ تندیس شور و شعور جوانی + مولودی
کد خبر: 4042840
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۶

علی اکبر؛ تندیس شور و شعور جوانی + مولودی

یازدهم شعبان؛ سالروز تولد شبیه‌ترین انسان‌ها از لحاظ صورت و سیرت به پیامبر خیر و برکت حضرت محمد مصطفی(ص) و تندیس شور و شعور جوانی است.

علی اکبر؛ تندیس شور و شعور جوانی + مولودیبه گزارش ایکنا از اردبیل، روز جوان روزی است که در تقویم کشور‌های مختلف برای جوانان نام‌گذاری شده و در کشورمان ایران، یازدهم شعبان؛ روز میلاد حضرت علی‌اکبر فرزند امام حسین(ع)، به عنوان روز جوان و در کشور‌های دیگر ۲۱ آگوست توسط سازمان ملل به عنوان این روز در نظر گرفته شده‌ است.

یازدهم شعبان؛ سالروز تولد شبیه‌ترین انسان‌ها از لحاظ صورت و سیرت به پیامبر خیر و برکت حضرت محمد مصطفی(ص) و تندیس شور و شعور جوانی است.

ضمیر جوان، آینه پاکیهاست؛ آینه‌ای که هنوز گردی از گناهان بر روی آن ننشسته است. نگاه جوان، پنجره‌ای است که رو به سوی افق‌های روشن گشوده و پنجره‌ای که آفتاب حقیقت را می‌نوشد.

نسل جوان همیشه به دنبال الگوی مناسب خود بوده و برای یافتن آن، دو شعار گفتار و عمل را پیش رو قرار داده و به دنبال الگویی است که به گفته‌های خودش جامه عمل بپوشاند، اگر نسل جوان بین گفتار و کردار الگوی خود تضاد و تعارض ببیند نمی‌تواند به او اعتماد کرده و از اندیشه‌های او پیروی کند.

در حدیثی از رسول اکرم (ص) آمده که فرموده‌اند؛ «فضیلت جوان عابد که از آغاز جوانی عبادت کند بر پیری که وقت کهولت به عبادت بپردازد، همانند فضیلت پیغمبران بر دیگر مردمان است».

زندگینامه

جوان برومند بنی هاشم، حضرت علی اکبر(ع) بنابر روایتی در روز ۱۱ شعبان سال 33 هجری قمری در شهر مدینه و پیش از کشته شدن عثمان متولد شده است، به این ترتیب در روز عاشورا حدود ۲۷ ساله بوده و دلیل آن نظر متفق مورخان و نسب شناسان است، زیرا وی از امام سجاد(ع) که در کربلا ۲۳ سال داشته‌اند، بزرگتر بوده است.

پدر گرامی‌اش امام حسین(ع) و مادرش لیلی بنت ابی‌مره بن عروه بن مسعود ثقفی است و به همین دلیل حضرت علی‌اکبر به سه طایفه معروف و مهم عرب پیوند پیدا کرده است.

درباره شخصیت علی‌اکبر(ع) گفته شد که وی جوانی خوش‌چهره، زیبا، خوش‌زبان و دلیر بود و از جهت سیرت و خلق و خوی و صباحت رخسار، شبیه‌ترین مردم به پیامبر اکرم(ص) بود و شجاعت و رزمندگی را از جدش علی بن ابی‌طالب(ع) به ارث برده و جامع کمالات، محامد و محاسن بود.

ازدواج حضرت علی اکبر(ع)

در مورد ازدواج حضرت در برخی زیارات نقل شده است؛ (السلام علی اولادک) یعنی حضرت علی اکبر(ع) علاوه بر این که ازدواج کرده بودند، فرزند هم داشتند و در برخی مقاتل هم آمده که فرزندان او در کربلا و در زیر مرکب‌ها به شهادت رسیده‌اند. البته قول ضعیفی هم وجود دارد که می‌گوید حضرت علی اکبر(ع) ازدواج نکرده است، اما با توجه به آنچه گفته شد احتمال آن خیلی ضعیف است.

وقتی علی اکبر(ع) خواست وارد میدان جنگ شود، اهل خیمه خواستند با گرفتن عبا و عمامه او مانع رفتن او به میدان جنگ شوند، فلذا امام حسین(ع) فرمودند؛ «دع علی اکبر»، یعنی علی اکبر را ر‌ها کنید،(علی ممسوس فی ذات الله) علی مجنون و سرگشته ذات الهی است.

حضرت سکینه دختر امام حسین(ع) فرموده‌اند؛ ما در کربلا در سه زمان پدرمان را به حال مرگ دیدیدم؛ یک‌بار زمانی که علی اکبر(ع) می‌خواست به میدان برود و دوم زمانی که او طلب آب کرد و سوم زمانی که او بالای سر برادرم علی اکبر(ع) قرار گرفت.

علی اکبر نمونه بارز یک جوان بود، جوانی که به همه جهانیان درس آزادگی و فداکاری آموخت و با شجات و بی باکی از اعتقادات خود دفاع و جان خودش را در این راه نثار کرد.

جوانی زمان گسستن از بند‌های وابستگی است و روز جوان یک روز نیست بلکه تمام روز‌ها روز جوان نام دارد و این نامگذاری نمادی است برای یادآوری دورانی شکوهمند در زندگی، دورانی که مثل آن دیگر یافت نخواهد شد.

 

انتهای پیام
captcha