به گزارش ایکنا از اردبیل، چهارم بهمنماه، همزمان با ایام مبارک میلاد حضرت فاطمه(س) و فرا رسیدن ایامالله دهه فجر، نرمافزار اندرویدی جامع قرآنی که کاملترین و جامعترین نرمافزار همراه در ارتباط با قرآن است به صورت ویدیوکنفرانس رونمایی شد.
نرم افزار جامع قرآنی اولین نرمافزار پژوهشی قرآنی است که به صورت نسخه همراه تهیه و عرضه شده، این نرمافزار کاربردی تاکنون سابقه نداشته و برای عموم مردم نیز قابل استفاده است.
در این مجموعه قرآنی تلاش شده تا تمامی نیازهای کاربران به این کتاب آسمانی فراهم آید که از جمله آنها به ارائه متن قرآن با رسمالخط عثمان طه و نیریزی با همان زیبایی و علائم آن، ارائه ۲۲ ترجمه به ۳۲ زبان زنده دنیا همچون انگلیسی، آلمانی، ترکی، ایتالیایی و ... ذیل آیات با امکان انتخاب و استفاده ترجمه مورد نیاز کاربر، امکان قرائت آیات قرآن براساس قاریان مشهور ایران و جهان و ... میتوان اشاره کرد.
با ارائه تفاسیر شیعه و سنی که دامنه آن از قرن دوم هجری تا قرن اخیر را در بر میگیرد، امکان پژوهش در آیات نیز در این نرمافزار فراهم شده است.
کاربر در این نرمافزار به ۴۵ تفسیر فارسی و ۲۱۱ عنوان تفسیر عربی و ۴ تفسیر انگلیسی جمعاً به تعداد ۲۶۰ عنوان تفسیر در بیش از ۱۶۰۰ جلد دسترسی دارد.
اعلام قرآن، اعم از اعلام خود قرآن و اعلامی که در شأن نزول آیات آورده شده، استخراج شده و ۱۷۷۲ اسم و عَلَم مشخص اعم از انسان، زمان، مکان و گیاهان و ... در این نرمافزار قابل جستجو و مشاهده است.
همچنین فرهنگ جامع موضوعی قرآن کریم با بیش از ۲۵۰۰۰۰ مفهوم و موضوع از قرآن استخراج شده و در این نرمافزار ارائه شده است، این مفاهیم در حوزههای مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و ... بوده که البته بخش اعظم این موضوعات به زبان فارسی در دسترس کاربر قرار گرفته است.
کار بکر و جدیدی که در این نرمافزار، بینظیر است، برچسبگذاری تک تک آیات از جهت صرفی و نحوی بوده که به صورت نموداری برای اولین بار در جهان ارائه شده است.
کار فوقالعاده حجیم و سنگین که از سرمایهگذاریهایی است که در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی وجود داشته، برچسبگذاری است؛ بیش از 5000000 برچسبگذاری صورت گرفته و بخشی از این برچسبگذاریها ادبیاتی(صرفی و نحوی) است و برای تک تک آیات از کتابهای موجود برچسبگذاری شده است.
در مجموع این نرمافزار کاملترین و جامعترین نرمافزار همراه در ارتباط با قرآن است که تولید شده و در ایران و جهان نظیری ندارد. این نرمافزار کاملاً رایگان بوده و حجم قابل توجهی از دیتا را به صورت دانلود قابل دریافت و بخشی نیز با اتصال به اینترنت و وبسرویس قابل دریافت و مشاهده است، کاربر به صورت کاملاً مدیریت شده میتواند از این دیتای حجیم استفاده نماید.
همچنین، برای تهیه این نرمافزار 4000 نفر در ساعت و در بازه زمانی حدود 8 ماهه جهت طراحی سرویسهای نرمافزار و خود نرمافزار هزینه شده است.
انتهای پیام