گردشگری محرکه اقتصاد در فارس خواهد بود
کد خبر: 4026402
تاریخ انتشار : ۱۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۴

گردشگری محرکه اقتصاد در فارس خواهد بود

رئیس کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته به اتاق بازرگانی فارس با تأکید بر ضرورت توجه به نمایندگان به صنعت گردشگری به خصوص بعد از شیوع کرونا که آسیب‌های جدی به این حوزه وارد کرد، گردشگری را محرکه اقتصاد در این استان توصیف کرد.

نشست گردشگری، اتاق بازرگانی فارس به گزارش ایکنا از فارس، سهراب شرفی، عضو هیئت نمایندگان و رئیس کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته اتاق بازرگانی امروز، 15 دی در نشست کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته با مدیرکل سازمان میراث فرهنگی فارس، بیان کرد: فارس در حوزه گردشگری جایگاه متفاوت و شهرت ملی و جهانی دارد و این در حالی است که در دو سال اخیر بخش گردشگری استان به دلیل بروز بیماری کرونا شرایط نامطلوبی را تجربه کرده است.

وی افزود: در حوزه گردشگری، بخش خصوصی استان در کنار بخش دولتی قرار دارد و انتظار داریم نمایندگان نیز در جهت رفع مشکلات و رونق گرفتن آن همراهی بیشتری داشته باشند که یکی از پیشنهادهای ما برگزاری جلسه با مجمع نمایندگان استان در خصوص استسفاریه قانون 61 رفع موانع تولید رقابت‌پذیر در راستای بسترسازی جهت ارجاع موضوع و مکاتبه با ستاد تسهیل کشوری است.

شرفی با بیان اینکه بارها مشکلات بخش خصوصی گردشگری استان را به مسئولان انتقال دادیم، گفت: یکی از معضلات کنونی استان در حوزه گردشگری عدم تمکین ارگان‌های ذیربط جهت بررسی و رفع معضلات حیطه گردشگری در جلسات کمیته و کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید است که به صراحت، در ماده 61 رفع موانع، وجود تعبیر خدمات که صنعت گردشگری نیز در زمره خدمات است قید شده، حال آنکه در جلسات کارگروه فوق قید نکردن عنوان گردشگری معضل جدی جهت پیشبرد امور حوزه گردشگری است.

رئیس کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: انتظار و خواسته ما این است که سازمان میراث فرهنگی و مسئولان استان مکاتبه و رایزنی لازم با سازمان میراث فرهنگی با وازرتخانه و کارگروه کشوری جهت بررسی موضوع با قید فوریت هستیم.

وی ادامه داد: معتقدیم گردشگری در استان محرکه اقتصاد خواهد بود و عدم انطباق دستگاه‌ها با شرایط شیوع بیماری کوید 19 همانند سایر کشورها و عدم اختصاص اعتبارات و حمایت‌های مناسب به بخش گردشگری منجر به عدم بهره‌برداری از ظرفیت‌ها بالاخص توریسم سلامت و گردشگری زیارت شود.

شرفی با بیان اینکه در استان شاهد عدم ساماندهی و برنامه‌ریزی مناسب در حوزه گردشگری استان هستیم، گفت: منافع اقتصادی بخش گردشگری می‌تواند راهگشای بسیاری از مشکلات استان باشد لذا احصای مسائل و مشکلات و پیشنهادات جهت توسعه صنعت گردشگری استان به تفکیک بخش قانون‌گذاری و اجرایی را در دستور کار داریم که به مسئولان و نمایندگان استان در مجلس ارائه کنیم.

رئیس کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته اتاق بازرگانی فارس همچنین بر بسترسازی و ایجاد شرایط سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری و ترسیم نقشه توسعه گردشگری فارس تاکید کرد.

در ادامه این جلسه هادی شه‌دوست، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس نیز با تأکید بر عدم وجود وحدت رویه و انسجام دستگاه‌های مرتبط برای رونق گردشگری استان، پیشنهاد برگزاری جلسه با دستور جلسه محدود و مشخص جهت بررسی و ارجاع به شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان را پذیرفت و آمادگی میراث را جهت همکاری‌های بیشتر اعلام کرد.

وی گفت: امروز یکی از مشکلات ما در حوزه گردشگری عدم ارائه ایده‌های نو از جانب اتحادیه‌ها و صنوف گردشگری در استان است زیرا باور داریم خلاقیت‌های کوچک مقیاس می‌تواند پر بازده و رونق بخش این صنعت باشد.

وی با اشاره به ارائه سه طرح میراث فرهنگی فارس در وزرات میراث فرهنگی افزود: ایجاد منطقه آزاد گردشگری سلامت، گردشگری زیارت و گردشگری الکترونیک از جمله طرح‌های ارائه شده است که با لغو روادید منتج به تسهیل و تسریع جذب گردشگر خواهد شد.

شه‌دوست اظهار کرد: از موارد دیگر در دست پیگیری میراث فرهنگی فارس برگزاری تور آشناسازی کشورهای عراق، عمان و قطر، مجوز اولین حراج صنایع دستی، برگشت سهم درآمد سازمان میراث استان، ایجاد دبیرخانه رویدادهای فارس جهت تقویم جشنواره‌هاست که امید داریم با همکاری با کمیسیون گردشگری اتاق و کمک‌های اجرایی بخش خصوصی و دولتی در استان اجرا شود.

مدیرکل میراث فرهنگی فارس اضافه کرد: باور داریم هر گونه حرکت در حوزه گردشگری استان باید تحت پرچم سازمان میراث فرهنگی استان و به صورت یکپارچه دنبال شود تا تاثیرگذاری مثبت آن را بیش از پیش ببینیم.

در ادامه نقیب‌زاده، نایب رییس کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته اتاق بازرگانی فارس نیز گفت: اصلاح قانون در حوزه گردشگری مستلزم ارائه لایحه و طرح به مجلس است ک در این زمینه رایزنی با عنوان تفسیر قانون 61 تسهیل با مجمع نمایندگان فارس در مجلس شورای اسلامی جهت پیگیری و تاکید موضوع نتیجه بخش خواهد بود.

وی ضمن اشاره به برنامه‌ریزی آمایش سرزمین؛ بر لزوم انطباق فعالیت اقتصادی استان با نقش گردشگری فارس تاکید کرد.

همچنین واهبی، رئیس کمیته گردشگری سلامت اتاق بازرگانی فارس هم معضلات گردشگری سلامت استان را عدم انسجام دستگاه‌های مرتبط و نبود متولی خاص گردشگری در استان، نبود پرواز مستقیم از عراق و سایر کشورهای هدف گردشگری سلامت، عدم نظارت بر بیمارستان‌های استان که باید منطبق بر استاندارهای IPD باشد، ساماندهی وضعیت دلالان گردشگری سلامت، پیگیری صدور ویزای سلامت و صدور مجوزهای حرفه‌ای که در حال حاضر توسط وزارت امور خارجه صورت می‌گیرد در صورتی که باید توسط آژانس‌های گردشگری صورت پذیرد، عنوان کرد.

انتهای پیام
captcha