کد خبر: 3972671
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۴

هنرواره اذان ایرانی درخشش اردبیل در گستره جهانی را دو چندان می‌کند

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل با اشاره به اهمیت پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های فرهنگی، دینی و اعتقادی استان گفت: هنر آئینی در اردبیل از جایگاه و پویایی خاص و دیرینگی برخوردار است و هنرواره اذان ایرانی درخشش استان در گستره جهانی را دو چندان خواهد کرد.

هنرواره اذان ایرانی درخشش اردبیل در گستره جهانی را دو چندان خواهد کردعبدالله بحرالعلومی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل، در گفت‌وگو با ایکنا از اردبیل، با اشاره به اهمیت پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های فرهنگی، دینی و اعتقادی استان گفت: هنر آئینی در اردبیل از جایگاه و پویایی خاص و دیرینگی برخوردار است و در عرصه اذان، مرحوم رحیم مؤذن‌زاده اردبیلی و خاندان موذن‌زاده نقش تأثیرگذاری داشته‌اند.

وی افزود: با توجه به تمدن و دیرینگی سنت اذان‌گویی در خاندان مؤذن‌زاده اردبیلی نقش والای آنان در این عرصه مشهود است و باید این امر مهم در جایی همانند استان اردبیل به صورت همه جانبه تداوم یابد تا بتوانیم این جایگاه و قداست را حفظ کرده و با ارزش‌گذاری به مفاخر استان به اهداف خود در این زمینه جامه عمل بپوشانیم.

بحرالعلومی تصریح کرد: برگزاری هنرواره اذان ایرانی، مکتب اردبیل با محوریت اذان سبک مرحوم رحیم مؤذن‌زاده اردبیلی در واقع، اهمیت و ارج نهادن به مفاخر استان و همچنین صیانت از جایگاه مکتب اردبیل است. استان اردبیل از گذشته تاکنون منشاء اتفاقات، جریانات فکری و حتی تحرکات و تاثیرات در زمینه های فرهنگی، هنری، مذهبی و اعتقادی شگرفی بوده است.

وی با اشاره به محور‌ها و موضوعات هنرواره اذان ایرانی گفت: لزوم ترویج اذان‌گویی به سبک خاندان مؤذن‌زاده و نیز سایر مؤذنان استان و کشور یکی از برنامه‌های اساسی برای دستیابی به معنویت و ارج و قرب الهی است که در این زمینه استعدادیابی و شناسایی افراد مستعد در دستور کار است.

بحرالعلومی تصریح کرد: اذان تقلیدی از مؤذنان ایرانی و اذان تقلیدی سبک مرحوم رحیم مؤذن زاده اردبیلی از محور‌ها و موضوعات این هنرواره است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: رحیم موذن‌ زاده اردبیلی یکم مهر ۱۳۰۴ خورشیدی در اردبیل به ‌دنیا آمد، شهرتش را با اذانی در ۱۳۳۴ خورشیدی در رادیو ایران به دست آورد و در نهایت پنجم خرداد ۱۳۸۴ خورشیدی دارفانی را وداع گفت، وی که به‌‌(بلال ایران) شهره شده بود، از برجسته ترین اذان گوهای ایران و جهان اسلام به شمار می آمد و اذان او در سال ۱۳۸۷ به عنوان اثر ملی معنوی شناخته شد.

بحرالعلومی گفت: پیش‌تر شیوه مداحی استاد سلیم مؤذن‌زاده هم نیز به ثبت ملی رسیده بود، فلذا خانه خاندان موذن زاده اردبیلی واقع در جنب مسجد تازه‌شهر اردبیل نیز که محل زندگی بویژه مرحوم رحیم و سلیم بود، سال گذشته با شماره ۳۲۵۴۴ در فهرست اثرهای تاریخی ملی به ثبت رسید. جای خالی کارهای علمی و مرکزهای پژوهشی در بحث هنرهای آئینی در استان اردبیل احساس می شود و ضرورت دارد در این زمینه اقدام‌های مناسبی صورت گیرد.

وی اظهار کرد: صیانت از جایگاه مکتب اردبیل و نیز احترام به جایگاه شاخص آنان یکی از وظایف و رسالت خطیر مسئولان و دستگاه‌های فرهنگی و مسئولان ذیربط است به طوری که با توجه به این مهم باید به شکل شایسته در این زمینه برنامه‌ریزی کرده و برای رفع مشکلات موجود اقدام کنند.

گفتنی است؛ نتایج این هنرواره نیز در عید سعید قربان اعلام می‌شود و علاقه‌مندان می‌توانند با شرکت در این هنرواره نسبت به کشف استعداد و قابلیت‌های خدادادی خود اقدام کرده و آن طور که باید به خواسته‌های خود دست یابند.

انتهای پیام
captcha