واکاوی مهمترین راهکار وحدت اسلامی و مبارزه با کرونا
کد خبر: 3932435
تاریخ انتشار : ۱۰ آبان ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۱
در وبینار منطقه‌ای جمهوری اسلامی افغانستان صورت گرفت؛

واکاوی مهمترین راهکار وحدت اسلامی و مبارزه با کرونا

روسای «شورای علمای حوزه غرب»، «نهضت اسلامی» و «شورای اخوت اسلامی افغانستان» در وبینار منطقه‌ای جمهوری اسلامی افغانستان با موضوع ظرفیت‌های راهبردی جهان اسلام در مواجهه با بلایا و مصائب که به مناسبت هفته وحدت و به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به صورت مجازی برگزار شد، به مهمترین راهکار وحدت اسلامی و مبارزه با کرونا اشاره کردند.

به گزارش ایکنا؛ به نقل از ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس وحدت اسلامی، مولوی خداداد صالح، رییس شورای علمای حوزه غرب افغانستان در وبینار منطقه‌ای جمهوری اسلامی افغانستان با موضوع ظرفیت‌های راهبردی جهان اسلام در مواجهه با بلایا و مصائب که به مناسبت هفته وحدت و به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به صورت مجازی برگزار شد، اظهار کرد: در شرایط امروزی که اسلام قرار دارد و در نهایت تنگنا است، از هر طرف توطئه‌ها علیه اسلام وجود دارد، چیزی که برای ملت‌های اسلامی ضروری است، نجات از این منجلاب و رجوع به کلام پاک الهی است.

وی با بیان اینکه امروز در اکثریت مطلق ممالک اسلامی جنگ، خونریزی و فساد وجود دارد، افزود: فرهنگ‌های غلط و ناروای بیگانه که خلاف اسلام و منشور ملل متحد است، دارد در بین مسلمانان رواج پیدا می‌کند و سبب از بین بردن مسلمانان یا ضعیف شدن آنان می‌شود.

رییس شورای علمای حوزه غرب افغانستان افزود: خداوند برای حل مشکلات در قرآن می‌فرماید: برای مسلمانان تقوا و وحدت ضروری است و اگر مسلمانان این دو چیز را داشته باشند و به آنها عمل کنند، یقیناً از این مصیبت‌ها و دست‌درازی‌ بیگانگان نجات پیدا می‌کنند.

وی با بیان اینکه تقوا به معنی عمل به دستورات و ترک نواهی الهی است، گفت: اتحاد و پرهیز از تفرقه از دستورات صریح خداوند است و اگر به این دستور الهی عمل کنیم، دشمنان مأیوس می‌شوند و اگر مسلمانان جهان حول محور لا اله الا الله وحدت داشته باشند، هیچ بیگانه‌ای نمی‌تواند هیچ غلطی کند.

مولوی خداداد صالح با بیان اینکه ما تحت تأثیر تبلیغات سوء دشمنان قرار گرفته‌ایم، افزود: اسلام مرز ندارد و این مرزهای خاکی اعتبار ندارد، بلکه اسلام یکی است و اختلافات مذهبی از توطئه‌های دشمنان است.

وی با اشاره به سابقه ایجاد اختلافات مذهبی در میان مسمانان شیعه و سنی، اظهار کرد: خصوصاً اختلاف میان دو مذهب حنفی‌ و جعفری را دشمنان دامن می‌زنند، در حالی که پیامبر(ص) فرمودند هرکس نماز بخواند و بر قبله ما روی بیاورد و ذبیحه ما را بخورد، او در عهد اسلام است.

رییس شورای علمای حوزه غرب افغانستان با بیان اینکه شیعه و سنی هر دو نماز می‌خوانند و هر دو قبله مشترک دارند و هر دو به یک صورت قصابی می‌کنند، افزود: در این میان عده‌ای جاهل و نادان از دو طرف به سب و فحش مقدسات یکدیگر می‌پردازند و بر اختلافات دامن می‌زنند که یا مزدور دشمن هستند یا فهم و درکی از اسلام ندارند.

وی با بیان اینکه برخی از افراد واقعیات را به مردم نمی‌گویند، افزود: اسلام واضح است و باید آنچه تمام جهان اسلام روی آن اتفاق دارند را پر رنگ کنیم و پیامبر(ص) فرمودند که بر شما واجب است خود را با جماعت مسلمانان همراه کنید. بنابراین واجب است که مسلمانان با هم دست وحدت بدهند و تفاوت‌ها سبب اختلاف نشود.

واکاوی مهمترین راهکار وحدت اسلامی و مبارزه با کرونا

در همین حال، مولوی محمد‌مختار مفلح، رهبر نهضت اسلامی افغانستان در سخنانی در وبینار منطقه‌ای جمهوری اسلامی افغانستان که به مناسبت هفته وحدت و به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: خداوند می‌فرماید ما قرآنی را نازل کردیم که مایه شفا و رحمت برای مؤمنین است و برای ظالمین جز مایه خسارت نیست.

وی با بیان اینکه وقتی پیوند آدمیان با سرچشمه‌های وحی الهی قطع شد، بشر با بسیاری از چالش‌ها تنها ماند، افزود: بیماری فراگیر کرونا یکی از استثنایی‌ترین بحران‌های جهانی است که دنیا در مدت کوتاهی تغییرات بزرگی را شاهد بود. بنابراین اگر واقعاً کشورها خواهان شکست این پدیده هستند، باید حرکت منظم و جنبش عظیم با تمسک به مبانی ایمانی و اعتقادی و استفاده از ظرفیت‌های بالای پزشکی داشته باشیم.

رهبر نهضت اسلامی افغانستان با بیان اینکه رأفت اسلامی و مهربانی دینی باید در جهان اسلام به حرکت درآید، گفت: کرونا از ظرفیت مناسبی برای اشتراک تجربه‌ها در جهان اسلام برخوردار است و کشورهای اسلامی باید زیرساخت آن را فراهم کنند.

وی بیان کرد: از مشکلات مهم در کشورهای اسلامی عدم خودباوری در حوزه علم و تکنولوژی است و نگاه ما به سمت غرب است، در حالی که خیلی از کشورهای اسلامی و دانشمندان مسلمان دستاوردهای خوبی دارند و می‌توانند الگویی موفق برای دیگر کشورهای مسلمان باشند.

مولوی محمد مختار مفلح با بیان اینکه ظرفیت‌های علمی اسلامی مغفول مانده‌اند، گفت: نگاه مردم به ظواهر دنیای غرب احساس عقب ماندگی را به دنبال دارد در حالی که در گذشته اسلام پرچمدار علم در جهان بوده و در سال‌های اخیر دانشمندان جهان اسلام خیز خوبی برای تولید علم برداشته‌اند.

وی ادامه داد: به کشورهای عربی توصیه می‌کنم که به جای اینکه به دنبال قرارداد با آمریکا و صهیونیست و خرید تسلیحات از غرب برای سرکوب هم‌کیشان خود و ایجاد نفاق و شکاف در درون جهان اسلام باشند، اگر ادعای اسلامی بودن را دارند، از ظرفیت موجود در کشورهای خویش برای کمک به برادران اسلامی خود استفاده کنند.

رهبر نهضت اسلامی افغانستان تصریح کرد: وحدت اسلامی از ارزش‌های اساسی و بنیادینی است که سطح عظیمی از آموزه‌های اسلامی را به خود اختصاص داده و در تاریخ اسلام بر مبانی خود استوار بوده است.

وی اضافه کرد: وحدانیت خدا، رسالت پیامبر(ص)، اعتقاد به قرآن واحد، قبله واحد، محبت اهل بیت(ع) و یاران پیامبر و پایداری در مقابل دشمن مشترک از جمله برجسته‌ترین اصول اعتقادی مشترک است که تمام اسلام بر روی آن تفاهم دارند.

مولوی محمد مختار مفلح بیان کرد: اعتقاد بنده بر این است که مهمترین راهکار وحدت اسلامی و مبارزه با کرونا تعمق و تأکید و برمبانی فقهی مشترک میان مسلمانان است که بستر مناسبی جهت تقریب مذاهب اسلامی فراهم خواهد آورد.

واکاوی مهمترین راهکار وحدت اسلامی و مبارزه با کرونا

در همین ارتباط، مولوی حبیب‌الله حسام، رییس شورای اخوت اسلامی افغانستان اعلام کرد، اگر ما مسلمانان در این عصر به وحدت نرسیم، مانند لقمه‌ای بر شکم دشمنان خواهیم بود. امت اسلامی به اقتدار و قدرت مادی نیاز دارد و رسیدن به قدرت مادی و معنوی تنها در سایه وحدت ممکن است، زیرا با وحدت منافع اسلام محفوظ می‌ماند و از مظلومین مسلمان در هر نقطه از جهان دفاع می‌شود.

مولوی حبیب‌الله حسام اظهار کرد: همانگونه که از نام امت اسلامی پیدا است، دین از مسلمین وحدت و برادری را می‌طلبد.

وی افزود: معنای امت زمانی محقق می‌شود که یک امت متحد، متفق و برادر باشند و تا زمانی که امت اسلامی مطابق خواست قرآن کریم به یک امت واحد و شریک منافع و مصالح و دارای برنامه‌ای فرهنگی و اجتماعی نباشد، امت اسلامی به هیچ مقصدی نمی‌رسد.

رییس شورای اخوت اسلامی افغانستان با بیان اینکه امت اسلامی از درون با فتنه‌های نفاق و کشمکش روبرو است، گفت: دشمنان اسلام راه پیروزی را در نفاق در دنیای اسلام جستجو می‌کنند و نفاق به دشمن فرصت می‌دهد که امت اسلامی را به شکست برساند.

وی با تأکید بر اینکه اگر ما مسلمانان در این عصر به وحدت نرسیم، مانند لقمه‌ای بر شکم دشمنان خواهیم بود، افزود: امت اسلامی به اقتدار و قدرت مادی نیاز دارد و رسیدن به قدرت مادی و معنوی تنها در سایه وحدت ممکن است، زیرا با وحدت منافع اسلام محفوظ می‌ماند و از مظلومین مسلمان در هر نقطه از جهان دفاع می‌شود.

مولوی حبیب‌الله حسام ادامه داد: سومین نیاز امروز امت اسلامی اجماع سیاسی در کل جهان اسلام است که باید بر اساس قبله واحد، قرآن واحد و پیامبر واحد شکل بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: تمام آشوب‌هایی که در دنیای اسلام شاهد آن هستیم، به دلیل رونق یافتن اختلاف و نفاق داخلی است که دشمنان اسلام آن را مدیریت می‌کنند. بنابراین امت اسلامی نیازمند است که از هر گوشه دنیا، ندای وحدت بلند شود و مسلمانان در هر فرصت و استعدادی که هستند، صدای وحدت را سر بدهند و آن روز است که دشمنان در مقابل اسلام به ذلت می‌افتند.

رییس شورای اخوت اسلامی افغانستان تأکید کرد: بعثت و رسالت پیامبر(ص)، وحدت‌خواهی در میان امت اسلامی است و رسالت پیامبر اقتدار و سروری مسلمین بر بشریت و رها کردن انسان‌ها از جاهلیت و مظاهر جاهیلت و کفر و شرک بود.

وی با بیان اینکه پیامبر اسلام امت واحد می‌خواست و امت واحد را به دنیا معرفی کرد، گفت: اگر ما بر خلاف نبی اکرم گام برمی‌داریم، به نفع دشمنان خدا و رسول کار می‌کنیم و اگر خط مشی پیامبر(ص) را دنبال می‌کنیم، باید راه برادری و همکاری را در پیش گیریم.

مولوی حبیب‌الله حسام گفت: اولویت زندگی ما امروز باید نجات فلسطین و تمام جوامع مظلوم جهان باشد و تنها راه نجات، در وحدت و همصدایی است. بنابراین باید در سرتاسر اسلام این داعیه را تبلیغ کنیم و در این راه باید سعی و جهاد کنیم تا مسلمانان به وحدت برسند و دشمنان دستشان از امت اسلامی کوتاه شود.

انتهای پیام
captcha