امام حسین (ع) و مسیح (ع)، پرتوهای نور واحد هستند
کد خبر: 3919733
تاریخ انتشار : ۰۸ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۰
در نشست وبیناری نهضت عاشورا در اندیشه مسیحیت مطرح شد:

امام حسین (ع) و مسیح (ع)، پرتوهای نور واحد هستند

شرکت‌کنندگان در وبینار نهضت امام حسین (ع) از دیدگاه اندیشمندان مسیحی، قیام امام حسین (ع) را الگویی برای پیروان همه ادیان و این امام شهید و حضرت مسیح (ع) را از نوری واحد و دارای اهدافی مشترک دانستند.

به گزارش ایکنا از لبنان، رايزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ايران در لبنان با همکاری مرکز بین المللی عاشورا، نشستی وبيناری با عنوان «امام حسين و نهضت عاشورا از نگاه انديشمندان مسيحی» برگزار کرد.

در این نشست، حجت الاسلام و المسلمین اختری رئیس مؤسسه بین‌المللی عاشورا، دكتر عباس خامه‌يار رايزن فرهنگی ایران در لبنان و جمعی از انديشمندان، فرهيختگان و ادبای مسيحی به سخنرانی پرداختند.

 

قیام امام حسین (ع) حرکتی جهانی


در ابتدا عباس خامه‌یار  با تأكيد بر اين كه ايام عزاداری سالار شهیدان به همه آزادگان اختصاص دارد، گفت: انقلاب امام حسين (ع)، درسی جهانی و فراتر از مرزهای طايفه‌ای و مذهبی است، چرا كه هدف از نهضت عاشورا، رساندن انسان به سعادت و بهشت است.


خامه‌يار در ادامه به داستان یکی از یاران مسیحی امام حسین (ع) در کربلا به نام وهب و رويای صادقه او و نحوه حضور امام حسين (ع) در اقامتگاه اين جوان مسيحی اشاره کرد و گفت: هنگامی كه امام حسين (ع) به پا خاست، آزادگان جهان نيز به همراهش به پا خاستند و نمونه‌اش همان جوان مسيحی است كه امام به خيمه او رفت و با مادرش سخن گفت و به او يادآور شد كه خوابی را كه وهب ديده یک رويای صادقه است و حضرت در انتظار ياری اوست.

 

امام حسین (ع) و مسیح (ع)، پرتوهای نور واحد هستند


رايزن فرهنگی ایران در پايان به اين نكته اشاره کرد كه در طول تاريخ، چنين جايگاهی برای امام حسين (ع) نزد غير مسلمانان عجيب نبوده و اين امر ناشی از ارتباط دو انديشه اسلامی و مسيحی و اتصال اين دو به يكديگر است. 
 

نهضتی در راه حفظ کرامت انسانی 


در ادامه حجت الاسلام و المسلمین اختری ضمن تسليت به مناسبت اين ايام و خوشامدگویی به میهمانان این نشست، گفت: هدف از این نشست مطالعه تأثیر حادثه عاشورا در هدایت انسان و انسانیت در همه دوران‌ها و مکان‌ها و تبیین رابطه عاشورا با مسائل مرتبط با بشریت در جهان کنونی است. ما بر این باوریم که مسئله امام حسین (ع) در حقیقت تحقق همه آرزوهای انسان‌های شریف و محرومین جهان بوده و این واقعه دردناک، در راه خدا و انسانیت اتفاق افتاد تا انسان به کرامت، شرافت و حقوق خود دست یابد.
 
امام حسین (ع) و مسیح (ع)، پرتوهای نور واحد هستند

وی در ادامه به بیان ویژگی‌های تأسی‌کنندگان به امام حسین (ع) و دوستداران آن حضرت پرداخت و گفت: این چنین افرادی هرگز در برابر ستمگران سر تسلیم فرود نخواهند آورد و ذلت و پستی را در برابر متکبران و زورگویان بر نمی‌تابند و شعارشان همیشه در طول تاریخ «هیهات من الذله» بوده است.

حجت الاسلام و المسلمین اختری در ادامه به نقطه اشتراک میان مسلمانان و مسیحیان در خصوص عاشورا اشاره نمود و گفت: همه به این امر اعتراف دارند که نهضت امام حسین (ع) بر ضد ظلم و سرکشی بوده و عظمت و مظلومیت امام بر کسی پوشیده نیست.

وی در پایان با اشاره به نام برخی از شخصیت‌های بارز مسیحی که درباره امام حسین (ع) سخنان ماندگاری از خود بر جای گذاشته‌اند، گفت: چارلز دیکتون، پولس سلامه، جرج جرداق و شخصیت های دیگر همگی بر جایگاه رهبری امام حسین (ع) و عظمت او در راه آزادی انسان از دست مستکبران تأکید نموده‌اند.  
 

امام حسین (ع)، تجلی انسان آرمانی ادیان


در ادامه شاعر مسیحی «الیاس هاشم» در سخنانی امام حسین علیه السلام را محدود به گروهی از مردم ندانست و گفت: ایشان الگویی برای همه حق‌طلبانی است که از حقشان در برابر غاصبان نمی‌گذرند. مکتب امام حسین (ع) مکتب ایمان، و بخشندگی و سیره ایشان، الگوی قهرمانانی یست که با خونشان از سرزمینشان دفاع می‌کنند.
 
امام حسین (ع) و مسیح (ع)، پرتوهای نور واحد هستند

وی در پایان سخنانش سیره سیدالشهدا (ع) را اندیشه مقاومت موجود در درون انسان معرفی کرده و گفت: انسان باید این اندیشه را بیدار و احیا کند تا در برابر تمام ستمگران بتواند بایستد چرا که امام حسین کتاب انسانیت همه ادیان و جوامع است.

 

لزوم شناساندن نهضت حسینی به مسیحیان 


در ادامه كشيش «عبدو رعد» رئيس جمعيت مردم برای مردم از لبنان به نقش انديشمندان مسيحی در گسترش تفاهم و همبستگی ميان طرفداران اديان در مقابله با ظلم پرداخت و گفت: ما در حال حاضر در برابر یک فضای عاشورايی جهانی قرار داريم چرا كه ظلم و ستم همه جا را فرا گرفته و یک مسيحی حق ندارد تنها به تماشای اين ظلم و ستم بنشيند و اقدامی نكند؛ روحانيون و انديشمندان وظيفه دارند تا وضعيت كنونی را تغيير دهند و چنين نشست‌هايی می‌تواند به اين امر كمک كند.
 
امام حسین (ع) و مسیح (ع)، پرتوهای نور واحد هستند
 
 

وی در پايان خواست تا افق‌های جديدی جهت معرفی نهضت حسينی و انديشه اسلامی به مسيحيان و بالعكس گشوده شود و همان شعار امام حسين (ع) به هنگام خروج از مدينه را سرلوحه خود قرار دهند كه: من خارج نشدم جز با هدف اصلاح در امت جدم رسول خدا؛ می‌خواهم امر به معروف و نهی از منكر كنم.
 

امام حسین (ع) و مسیح (ع)، پرتوهای نور واحد


پس از وی «آنطوان بارا» اديب و نويسنده كتاب «امام حسين در انديشه مسيحيت» از كويت در مقاله خود با اشاره به جنبش امام حسين (ع) به عنوان يك نهضت نمونه و الگوی اسلامی گفت: نگاه انديشمندان مسيحی به این قیام، همان نگاهشان نسبت به جانفشانی‌های مسيح می‌باشد. چرا كه هر دو از یک منبع نور نشأت گرفته‌اند.
 
امام حسین (ع) و مسیح (ع)، پرتوهای نور واحد هستند

وی افزود: امام حسين عليه السلام با نگاه رسالتی خويش مشكلات امت جدش و معايب بنی اميه را می‌ديد. همانها كه امت را بر خلاف تمام جانفشانی‌های نسل اول صدر اسلام، به بيراهه كشاندند و نگاهشان به خلافت به عنوان مركبی بود كه آنها را به قدرت و مقام می‌رساند، لذا سيدالشهداء متوجه توطئه‌ای شد كه بر ضد اعتقادات راستين شكل می‌گرفت و نتوانست چشمان خود را در برابر اقدام برنامه‌ريزی شده آنها كه باعث ذلت انسان‌ها و خفتن وجدان مسلمانان و سست شدن عزم و اراده آنها شده بود، ببندد.

اين نويسنده مسیحی سپس به بيان عزت نفس سيدالشهدا و نپذيرفتن ظلم پرداخت و گفت: انديشمندان و علمای مسيحی به عظمت اين جان‌فشانی كه همانند رویکرد پيامبرشان مسيح (ع) نيز بود، پی بردند. اين همان شاخصی است كه تنها انسان‌های صالح و برگزيده در پی آن بوده و نتايجش بخش بزرگی از وجدان و اعتقادات را در شرايط تنگنا و در مقابله با ظلم و انحراف از سنت انبيا، شهدا و برگزيدگان نشان می‌دهد.
 

امام حسین (ع)، آموزگار آزادگی


دكتر ميشل كعدی نويسنده و فيلسوف لبنانی، سخنران بعدی بود كه در ابتدا به مهمترين ويژگيهای زندگی امام حسين عليه السلام اشاره نموده و گفت: امام حسين فراتر از يك الگو و مكتب بوده و انقلابش بيش از انقلاب‌های ديگر در جوامع بشری، جاودانه شد و در آن عاطفه و مصايب با هم در آميخت و شعله كربلا با نور شهادت در طول تاريخ بشريت باقی ماند.
 
امام حسین (ع) و مسیح (ع)، پرتوهای نور واحد هستند
 
 

وی افزود: فرزند رسول خدا تنها به مسلمانان اختصاص ندارد و جايگاه و عظمت او را غير مسلمانان نيز دريافته‌اند. او به جهان آموخت كه چگونه آزادی، كرامت، راستگويی، ايمان، عزت، رهبری و الگو بودن و دفاع از حق را تجربه كند حتی اگر شده، جان خود را در اين راه فدا كند.

اين نويسنده مسيحی همچنین گفت: امام حسين (ع) با انقلاب و شهادتش همه معيارها را برهم ريخت و با صبر خود در برابر سختی‌ها به ديگران آموخت كه قامت اين جهان جز با صبر، جرأت و صراحت گويی راست نخواهد شد.
 

 امام حسین (ع) در قلب تاریخ جای دارد


در ادامه «جورج صليبا» كاردينال جبل لبنان و طرابلس به بيان ابعاد شخصيتی و انسانی امام حسين (ع) در نهضتش بر ضد ظلم از نگاه مسيحيان پرداخت و گفت: انسان‌های وارسته با شخصيت و عمق معرفت و رفتارشان در ميان مردم شناخته شده‌اند چرا كه ارتباطشان با خداوند متعال را به نوعی در جامعه خود منعكس می‌كنند و همانند زنبور عسل، نتيجه حضورشان جز عسل و ميوه‌های رسيده و پرفايده برای مردم چيزی نخواهد بود.
 
وی امام حسين (ع) را يكی از شخصيت‌های برگزيده معرفی نموده و افزود: امام حسين (ع) مرگ را برگزيد تا زير بار ظلم و ستمگران نرود؛ لذا او مرگ با عزت را بر زندگی بدون كرامت ترجيح داد.
 
امام حسین (ع) و مسیح (ع)، پرتوهای نور واحد هستند

كاردينال جبل لبنان و طرابلس در پايان در مقايسه ميان جايگاه امام حسين و ستمگران گفت: حسين (ع) در قلب تاريخ جای دارد در حالی كه جای ستمگران در اعماق جهنم است و هر زمان كه از كربلا شنيديم و خوانديم به حال شهدای كربلا غبطه خورديم و ستمگران را نفرين كرديم. حسين شهيد ايمان و پرورش يافته مكتب وفاداری است كه مرگ را بر زندگی با ستمگران ترجيح داد.

سخنران پایانی جورج شكور شاعر مسيحی نيز با قرائت اشعار خود به توصیف و ستايش امام حسين (ع) پرداخت. وی در بخشی از اشعار خود اين گونه عاشورا را توصيف كرده است:

ای كربلا نزد تو شكست، پيروز می‌شود و پيروزی شكست می‌خورد

در ميان تو قبری است كه زيارتش شيرين است و دلها از همه نقاط جهان به اشتياق او روانه می‌شوند.

حال بگو قبر يزيد كجاست؟ جز مشتی خاک كه بر روی آن پليدی‌ها انباشته شده‌اند.
 
انتهای پیام
captcha