از انتقاد سازمان ملل به اعتراضات آمریکا تا نقش تازه مأموران فدرال
کد خبر: 3912274
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۵
خروش جهان بر ضد نابرابری؛

از انتقاد سازمان ملل به اعتراضات آمریکا تا نقش تازه مأموران فدرال

اعتراضات به نژادپرستی در آمریکا و نوع برخورد دولت دونالد ترامپ با معترضان باعث شده که سازمان ملل از خشونت پلیس این کشور ابراز نگرانی کند. در عین حال رئیس سابق آژانس گمرک و امور مهاجرتی آمریکا هم از نقش جدید مأموران فدرال در کسوت «جوخه نوچه‌های ترامپ» برای سرکوب معترضان به شدت انتقاد کرده است.

به گزارش ایکنا، با گذشت بیش از 50 روز از شروع اعتراضات علیه نژادپرستی و تبعیض در آمریکا، به نظر می‌رسد که رفتارهای خشونت‌آمیز پلیس این کشور اعتراضات جهانی را در پی داشته و در این میان وضعیت شهر پورتلند بیش از سایر مناطق ملتهب و ناآرام گزارش شده است.

خشونت پلیس صدای دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد را درآورد

دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد روز جمعه، سوم مرداد گفت: پلیس و نیروهای امنیتی نباید از زور غیرمتناسب در برابر معترضان و روزنامه‌نگاران استفاده و آنها را دستگیر کنند.

اظهارات «لیز تروسل»، سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد، در شرایطی مطرح شده که مأموران پلیس فدرال آمریکا برای متفرق کردن تظاهرات‌کنندگان در شهر «پورتلند» از گاز اشک‌آور استفاده کردند.

پای سازمان ملل به اعتراضات آمریکا باز شد

در همین حال، اعزام نیروهای پلیس فدرال و اقدامات آنها برای سرکوب اعتراضات با انتقادهای گسترده همراه شده است. هفته‌‌نامه نیشن اخیراً گزارش داده مأموران پلیس‌های فدرال در شهر پورتلند در ایالت اورگن با استفاده از خودروهایی که آرم پلیس ندارند در شهر گشت‌زنی کرده و معترضان را دستگیر می‌کنند. روایت‌های افراد و ویدئوهای منتشرشده در فضای مجازی نشان می‌دهد که مأموران پلیس بعد از حرکت با خودرو به سمت معترضان بدون هیچ توضیحی آنها را دستگیر می‌کنند.

لیز تروسل گفت: گزارش‌ها حاکی است تظاهرات‌کنندگان از سوی مأموران ناشناس پلیس دستگیر شده‌اند. این موجب نگرانی است چون افرادی را که بازداشت می‌شوند، از حمایت قانون محروم می‌کند و ممکن است باعث بازداشت‌های خودسرانه و سایر تخلف‌های حقوق بشری شوند. مسئولان باید اطمینان حاصل کنند که نیروهای امنیتی فدرال و محلی که در اماکن مستقر می‌شوند کاملاً و به روشنی قابل تمیز هستند و تنها در مواقع ضروری از زور متناسب استفاده می‌کنند.

جو «پورتلند» همچنان ملتهب است

شبکه خبری سی‌ان‌ان گزارش داده که  شهر «پورتلند» در ایالت اورگن این روزها به کانونی جدید برای تظاهرات‌هایی تبدیل شده که بعد از قتل جورج فلوید آغاز شده‌اند. به گفته این شبکه تلویزیونی هفته جاری تظاهرات‌کنندگان در شیکاگو نزدیک منزل شهردار تجمع کرده‌اند. تظاهرات‌کنندگان در این تجمعات پلیس را به استفاده از زور مفرط متهم کردند.

پای سازمان ملل به اعتراضات آمریکا باز شد

در شهر لس‌آنجلس در ایالت کالیفرنیا تظاهرات‌کنندگان تقریباً هر چهارشنبه تظاهرات برگزار می‌کنند. یکی از خواسته‌های معترضان برکناری جکی لیسی، دادستان دادگاه منطقه‌ای این شهر است. معترضان می‌گویند لیسی با آنکه سیاه‌پوست است تمایلی برای تعقیب قضائی نیروهای پلیس ندارد. در نیویورک نیز پلیس چهارشنبه، اول مرداد، به سمت تظاهرات‌کنندگان حمله‌ور شد و آنها را متفرق کرد. معترضان شعارهایی برای قطع بودجه پلیس سر داده‌اند.

طرح اتهام علیه 18 تظاهرات‌کننده

دادستان‌های آمریکا جمعه علیه ۱۸ معترضی که در تظاهرات‌‌های خیابانی شهر «پورتلند» واقع در ایالت اورگن دستگیر شده‌اند، طرح اتهام کرد. خبرگزاری رویترز نوشته است:‌ اتهامات مطرح‌شده علیه این معترضان طیف گسترده‌ای از حمله به پلیس گرفته تا ایجاد حریق و ورود غیرقانونی به ملک دیگران را شامل می‌شود.

پای سازمان ملل به اعتراضات آمریکا باز شد

دستگیری این معترضان طی چند روز گذشته در جریان درگیری با نیروهای پلیس فدرال که با تجهیزات سنگین عازم پورتلند شده‌اند، صورت گرفته است.

نقش نوچه‌های ترامپ در سرکوب اعتراضات

جان سندوِگ، رئیس سابق آژانس گمرک و امور مهاجرتی آمریکا جمعه، سوم مرداد، استفاده از مأموران فدرال برای سرکوب اعتراضات شهر پورتلند را محکوم کرد.

سندوگ در مصاحبه با  روزنامه «گاردین» گفت: دونالد ترامپ از مأموران فدرال به‌ عنوان «جوخه نوچه‌هایش» استفاده می‌کند تا اعتراضات در بزرگترین شهر ایالت اورگن را سرکوب کند.

پای سازمان ملل به اعتراضات آمریکا باز شد

این سیاست‌مدار آمریکایی با اشاره به تلاش ترامپ برای گسیل شمار بیشتری از مأموران فدرال به شیکاگو و آلبوکرک گفت: چنین سیاست‌هایی نشانه «فقدان رهبری در دولت ترامپ» است. «معتقدم چنین کاری سوء استفاده از وزارت امنیت داخلی است. منظورم این است که رئیس‌جمهور واقعاً از این وزارت به‌عنوان جوخه‌ای از نوچه‌هایش استفاده می‌کند. این همان چیزی است که در حال وقوع است».

سندوگ با انتقاد از نحوه برخورد دولت آمریکا با معترضان در شهرهای مختلف، آن را «بحرانی ساختگی» و ناشی از سیاست‌های ترامپ توصیف کرد.

تاکنون مقامات آمریکایی زیادی از هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه، انجام تحقیقات درباره نحوه برخورد مأموران فدرال با معترضان را خواستار شده‌اند.

خشم ترامپ از تصمیم ضد تبعیض وزیر دفاع

از زمانی که «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا دستوری صادر کرد که به صورت ضمنی نصب پرچم کنفدراسیون را در ارتش ایالات متحده ممنوع کرده است، ترامپ از دست او عصبانی شده است. دو منبع آگاه به سی‌ان‌ان گفتند که به رغم اینکه روابط ترامپ و اسپر در ماه‌های گذشته به طور چشمگیری افت کرده و با وجود عصبانیت ترامپ از دستور اخیر او، سمت وزیر دفاع آمریکا هنوز در خطر نیست.

پای سازمان ملل به اعتراضات آمریکا باز شد

وزارت دفاع آمریکا جمعه گذشته با صدور دستورالعمل جدیدی نصب پرچم دوره کنفدراسیون در پایگاه‌های نظامی را ممنوع کرد. پنتاگون در این دستورالعمل فهرست پرچم‌های مجاز را منتشر کرد که در آن اشاره‌ای به پرچم دوره کنفدراسیون نشده بود.

اسپر همان روز با انتشار یادداشتی در تشریح سیاست جدید پنتاگون، نوشت: «همیشه باید بر آن چیزی که ما را متحد می‌کند، بر سوگند به قانون اساسی و مسئولیت مشترکمان برای دفاع از کشور متمرکز باشیم. پرچم‌هایی که به اهتزاز در می‌آوریم باید همسو با نظم باشد و باید با احترام با همه مردم رفتار و از نمادهای تفرقه‌آمیز پرهیز کنیم».

علاوه بر پرچم آمریکا، پرچم‌های ایالتی، نیروهای مسلح و کشورهای متحد از جمله نمادهایی هستند که طبق سیاست جدید نشانه وحدت به شمار می‌آیند.

انتهای پیام
captcha