بخش تعاون باید به جایگاه اصلی خود در اقتصاد کشور برسد
کد خبر: 3327999
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۷
علی لاریجانی:

بخش تعاون باید به جایگاه اصلی خود در اقتصاد کشور برسد

گروه اقتصاد: رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: فرهنگ‌سازی در خصوص توسعه بخش تعاون تأثیرگذار است اما باید به صورت دقیق مشخص شود که چگونه می‌توان مردم را بیشتر به سمت فعالیت‌های تعاونی سوق داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق تعاون ایران، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با اعضای هیئت‌رئیسه اتاق تعاون جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر اهمیت بخش تعاون کشور بیان داشت: از حضور فعالان بخش تعاون در مجلس تشکر می‌کنم و امیدوارم که بخش تعاون کشور توسعه یابد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فرهنگ عمومی در موضوع تعاون به صورت مطلوب در کشور جا نیفتاده است افزود: در بخش تعاون اقداماتی شده به طور مثال در بخش تعاونی‌های مصرف و مسکن اقدامات مناسبی صورت گرفته است اما باید بخش تعاون به جایگاه اصلی خود در اقتصاد کشور دست یابد.
لاریجانی با بیان اینکه باید فعالیت تعاونی‌هایی که در زمینه تولیدات داخلی به صورت مطلوب کار می‌کنند برجسته و مشوق‌هایی برای تعاونی‌های مصرفی که از محصولات داخلی استفاده می‌کنند، ارائه شود. گفت: باید بررسی‌های کارشناسی در کشور صورت بگیرد تا دلیل استقبال کم از فعالیت‌های تعاونی در کشور مشخص و اشکالاتی که در بخش تعاون وجود دارد به صورت اصولی رفع شود.
وی با بیان اینکه ترویج فرهنگ تعاون در رسانه‌ها می تواند در توسعه این بخش مؤثر باشد ادامه داد: فرهنگ‌سازی در خصوص توسعه بخش تعاون تأثیرگذار است اما باید به صورت دقیق مشخص شود که چگونه می‌توان مردم را بیشتر به سمت فعالیت‌های تعاونی سوق داد.
رئیس مجلس افزود: در زمینه تولید داخل باید بخش تعاون کشور عملکرد فعال‌تری داشته باشد و اگر توجه تعاونی‌های مصرف به سمت استفاده از تولیدات داخل میل پیدا کنند زمینه موفقیت این بخش فراهم شود که برای انجام این مهم می‌توان با تنوع در تولید محصولات داخلی زمینه جذب مشتری را فراهم کند.
لاریجانی بیان کرد: مقام معظم رهبری روی موضوع اقتصاد مقاومتی تأکید دارند بنابراین باید از تمامی ظرفیت‌های اقتصادی کشور استفاده بهینه شود.
وی گفت: باید فعالیت تعاونی‌هایی که در زمینه تولیدات داخلی به صورت مطلوب کار می‌کنند برجسته شود و همچنین مشوق‌هایی برای تعاونی‌های مصرفی که از محصولات داخلی استفاده می کنند، ارائه شود.
لاریجانی افزود: در اطراف کشور بازارهای خوبی از لحاظ جمعیتی وجود دارند که باید تلاش شود صادرات مطلوبی به این کشورها انجام شود.
وی گفت: متأسفانه یک سری بروکراسی های زنگ زده وجود دارد که برای کشور مشکل ایجاد کرده این در حالی است که می توان با قدرت تعاونی های بزرگ از این مشکلات عبور کرد.
رئیس نهاد قانونگذاری با بیان اینکه باید خیز بخش تعاون برای توسعه اقتصاد بلند باشد ادامه داد: در زمینه تولید محصولات کشاورزی مانند خرما و سیب زمینی اقدامات خوبی صورت گرفته که با بسته بندی و بازاریابی مناسب می توان این محصولات را صادر کرد و بخش تعاون باید در این موضوعات تأثیرگذار باشد.
لاریجانی گفت: باید توجه داشت تا زمانی که صادرات به صورت مطلوب انجام نشود رشد و توسعه اقتصاد کشور سرعت نخواهد گرفت.
وی ادامه داد: مایه تأسف است که در تولید محصولاتی مانند ابریشم که زمانی ایران قطب صادراتی آن محسوب می‌شد، در حال حاضر به وارد کننده تبدیل شده‌ایم و این موضوع درباره محصولاتی مانند پنبه و پشم گوسفند نیز صدق می‌کند که در صورت اصلاح چرخه برخی از امور و استفاده از ظرفیت تعاونی‌ها می توان چنین مشکلاتی را حل کرد.
لاریجانی گفت: در برخی از روستاهای کشور که کنار مراتع قرار دارد اگر تعاونی‌ها در این رابطه تشکیل شود می تواند مراتع آن مناطق به صورت بهتری در اختیار دامداران قرار گیرد و انجام این مهم به نفع محیط زیست کشور نیز است البته در این رابطه باید تعاملاتی با وزارت جهاد کشاورزی صورت گیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: از نظر آیین نامه ای منعی برای حضور نماینده اتاق تعاون کشور در کمیسیون های مجلس و صحن علنی وجود ندارد.
گفتنی است در ابتدای این مراسم عبداللهی رئیس اتاق تعاون کشور و کلانتری معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی گزارشی از فعالیت های خود به رئیس مجلس شورای اسلامی ارائه دادند.
براساس این گزارش کلانتری معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی گفت: مقام معظم رهبری روی موضوع حمایت از بخش تعاون تأکید دارند بنابراین باید تمامی زمینه‌ها برای توسعه این بخش فراهم شود.
کلانتری در این رابطه افزود: فعالیت‌های بخش تعاون کشور می تواند در زمینه‌های کشاورزی، بانکی، مصرف و بیمه باشد که اگر حمایت لازم در این زمینه‌ها صورت گیرد بخش تعاون توسعه می‌یابد.
معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با تأکید بر تقویت فرهنگ‌سازی در بخش تعاون کشور یادآور شد: بخش تعاونی کشور این ظرفیت را دارد که در بخش هایی که بخش خصوصی سرمایه گذاری نمی کنند فعالیت داشته باشد و نکته دیگر اینکه باید زمینه اینکه سهام عدالت در اختیار بخش تعاونی باشد فراهم شود.

captcha