کد خبر: 4288490
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۷
مدیر مدرسه علمیه ثامن‌الحجج (ع) پارس‌آباد تبیین کرد

غدیر؛ محور هویت شیعه و مبنای تمدن‌سازی اسلامی

حبیبه شاهنده با اشاره به جایگاه بی‌بدیل واقعه غدیر در شکل‌گیری هویت شیعه و نظام سیاسی اسلام، بر ضرورت تبیین آموزه‌های ولایت و امامت برای نسل جوان و بهره‌گیری از ظرفیت حوزه‌های علمیه در معرفی حکمت الهی غدیر تأکید کرد.

غدیرحبیبه شاهنده، مدیر مدرسه علمیه ثامن‌الحجج (ع) شهرستان پارس‌آباد در گفت‌و‌گو با ایکنا از اردبیل، در پاسخ به این پرسش که واقعه غدیر چه جایگاهی در تبیین آموزه‌های ولایت و امامت برای جامعه دارد، با اشاره به اهمیت والای این واقعه در منظومه اعتقادی شیعه اظهار کرد: غدیر، حلقه وصل‌کننده تمام بندگان خدا با پروردگارشان پس از ختم نبوت و پایان دوره رسالت است و به‌عنوان پلی ارتباطی برای بهره‌مندی از قرآن و معارف الهی، جایگاهی بی‌نظیر در نظام ایمانی مسلمانان، به‌ویژه شیعیان دارد.

وی با بیان اینکه غدیر نقطه عطفی در تبیین جایگاه ولایت و امامت در اسلام است، افزود: این واقعه عظیم نه تنها نقش بنیادینی در شکل‌گیری هویت تشیع ایفا کرده بلکه همواره مورد توجه اندیشمندان و جامعه‌شناسان دینی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین اصول سیاسی و اجتماعی اسلام قرار دارد.

شاهنده با تأکید بر اینکه فلسفه اجتماعی و سیاسی اسلام بر محور تربیتی امامت و ولایت بنا نهاده شده است، تصریح کرد: در گفتمان غدیر، شایسته‌ترین، بافضیلت‌ترین و لایق‌ترین افراد، حق حکومت و پیشوایی جامعه را دارند و پیامبر اکرم (ص) نیز در خطبه غدیر، با تأکید بر سوابق درخشان حضرت علی(ع) در ایمان، علم، تقوا، شجاعت و سایر فضائل، ایشان را به‌عنوان الگوی جامع و جانشین خود معرفی فرمودند.

وی درس بزرگ غدیر را وحدت و انسجام امت اسلامی دانست و افزود: تعیین امام و جانشین پیامبر(ص) می‌تواند جامعه را از تفرقه و چندگانگی نجات دهد و به وحدت و یک‌دلی برساند؛ درسی که امروز نیز باید سرلوحه فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی جوامع اسلامی قرار گیرد.

مدیر مدرسه علمیه ثامن‌الحجج(ع) با بیان اینکه واقعه غدیر یک تجربه اصیل اسلامی و سرچشمه تمدن‌سازی در جهان اسلام است، اظهار کرد: غدیر، نه یک حادثه مقطعی، بلکه یک جریان جاری در طول تاریخ و مطابق با فطرت انسان است و از همین‌رو، می‌تواند به‌عنوان یک عنصر پویا، نقش مؤثری در تمدن‌سازی ایفا کند.

وی افزود: بزرگ‌ترین و مؤثرترین عامل در تمدن اسلامی، مسئله رهبری و زعامت دینی است که با نبوت پیامبر اسلام(ص) آغاز شد و در قالب امامت ادامه یافت تا بستر تحقق حاکمیت الهی در سراسر جهان را فراهم آورد.

شاهنده بر نقش حوزه‌های علمیه در تبیین آموزه‌های غدیر تأکید کرد و گفت: این مراکز دینی باید غدیر را یک اصل الهی و حکمت ربانی در امر امامت حضرت علی(ع) برای مردم، به‌ویژه نسل جوان، با زبانی گویا و اثرگذار معرفی کنند و ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد آن امام همام را برای افکار جهانی تبیین کند.

وی با اشاره به اینکه جوهره عید غدیر، ولایت‌مداری و پیروی از امام معصوم است، تصریح کرد: این جوهره باید در تمام عرصه‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی جامعه اسلامی تجلی یابد و بدون شک، حوزه‌ها و مدارس علمیه به‌عنوان مهم‌ترین نهاد تبلیغی می‌توانند زمینه تحقق این آموزه را با آموزش و تبیین مفاهیم ولایت فراهم کنند.

شاهنده اظهار کرد: در این عید بزرگ آسمانی، وظیفه مبلغان دینی بیش از هر زمان دیگری سنگین است. باید پیام آسمانی «یَا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَیْکَ مِن رَّبِّکَ» را با زبان روز و شیوه‌های هنرمندانه به مردم، به‌ویژه کودکان و نوجوانان منتقل کنیم و با اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی و خطبه غدیر، اهداف بلند آن را در جامعه تبیین کنیم.

انتهای پیام
captcha