مقصود حاجیوند، بازنشسته آموزش و پرورش ناحیه ۲ اردبیل و دبیر پژوهش و قرآن دبیرستان پسرانه مولوی اردبیل، ضمن تبریک روز معلم و سالروز شهادت استاد مطهری در گفتوگو با ایکنا از اردبیل، اظهار کرد: اولین معلم بشریت خداوند متعال است که تمام دانستنیها را به حضرت آدم آموزش داد و بعد از آن حضرت آدم به ملائکهها آموزش دادن را شروع کرد که شکی هم در آن نیست و به راستی که معلم بعد از خداوند «علم الانسان مالم یعلم» است و ستودن این جایگاه بسیار سخت و خطیر است.
وی افزود: تجلیل از معلم به منزله تجلیل از علم، فرهنگ و ادب است چرا که معلم انسانسازی میکند و عنایت و توفیق الهی است که شغل معلمی را خداوند به او عرضه کرده و این فرصت ارزشمند را به او داده است.
کارشناس ارشد فقه و مبانی حقوق اسلامی ادامه داد: رمز ماندگاری قرآن همان عامل بودن به دستورات نورانی آن است، چرا که قرآن ماندگار است و خواهد بود و کسی که به دستورات آن عمل کند میتواند ماندگار باشد.
حاجیوند اظهار کرد: این یک توفیق بزرگ است که معلمان قرآن در این حیطه جایگاه ویژه و برتری هم دارند چرا که خودشان هم قرآن را میخوانند و قرائت میکنند و هم آموزههای قرآنی را آموزش میدهند و البته با دستورات قرآنی آشنا هستند ولی باید بدانند که عمل به دستورات این کتاب آسمانی بیش از هر مسئله دیگر حائز اهمیت است و سخندانی به تنهایی کافی نیست و باید همراه با عمل باشد.
وی تصریح کرد: همان طور که پیامبر اکرم(ص) و به تبعه ایشان ائمه اطهار(ع) و بعد از آنها اساتید و معلمان در هر رشتهای اسوه و الگو هستند، از ماندگاری آنها میتوان به انس با قرآن و اهل بیت(ع) اشاره کرد که همان عشق، علاقه و انس بوده که با تاثیرگذاری معلم سبب ماندگاری در بین تمامی اذهان و دلها میشود.
مدیر متوسطه دوره اول مدرسه پورسینا افزود: اخلاق معلمی دارای ویژگیهای زیادی است که از مهمترین آنها میتوان به دغدغه پرورش تربیتی سالم و اخلاقی نسل آینده اشاره کرد و معلم اخلاق واقعی کسی است که عامل به اخلاق باشد و اخلاق معلمی همان اخلاق پایبندی به علم و عمل ناب و عاری از هر گونه پلیدی است که در میدان به ظهور رسانده و نور الهی را نمایان میکند.
معاون مدرسه متوسطه دکتر معین گفت: انسان موجودی است که تا لحظه پایان زندگی نیازمند علم و آگاهی حقیقی است و این علم و آگاهی حقیقی زمانی حاصل میشود که با بهرهمندی از معلمان و هادیان اخلاقی همراه باشد.
دبیر پژوهش و قرآن دبیرستان پسرانه مولوی، افزود: اساسا انسان شخصیتی بالتبع اجتماعی است پس رشد ذهنی و شخصیتی او در گرو جامعه حاصل میشود که بدون معلم و مربی همانند بدن بیسر است؛ مخصوصا برای رهایی از گلوگاهها و بحرانها که انواع تعارضات گریبانگیر فرد میشود. در این باره امام علی(ع) فرموده است: «کسی که در مقام هدایت و آموزش قرار میگیرد باید بیش از آموختن به دیگران خود را پالایش روحی کند و ادب رفتاریاش بیشتر از ادب گفتاریاش باشد چون شخصیت معلم ساختار آینده مملکت را ترسیم میکند».
گفتنی است؛ مقصود حاجیوند از روستای قرآنی ایوریق، کارشناس ارشد فقه و مبانی حقوق اسلامی و بازنشسته آموزش و پرورش است که ۱۶ سال در سمتهای معاون و مدیر و ۱۴ سال در کلاسهای پژوهشی و تربیتی قرآن مشغول تدریس بوده و همچنان به عنوان قاری قرآن در حال فعالیت است.