کد خبر: 4319473
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۸
اسکندر مومنی اعلام کرد:

اردبیل؛ محور راهبردی توسعه و قطب نوین سرمایه‌گذاری و گردشگری

وزیر کشور با تأکید بر جایگاه ژئوپلیتیک و ظرفیت‌های کم‌نظیر این استان، اردبیل را یکی از محورهای راهبردی توسعه کشور دانست و اعلام کرد: امنیت بالا، زیرساخت‌های حمل‌ونقل، فرصت‌های گسترده سرمایه‌گذاری و پروژه‌های بزرگ در دست اجرا، زمینه تبدیل اردبیل به قطب جدید اقتصاد و گردشگری ایران را فراهم کرده است.

اسکندر مومنی، وزیر کشوربه گزارش ایکنا از اردبیل، اسکندر مومنی، وزیر کشور، ششم آذر در همایش بین‌المللی سرمایه‌گذاری اردبیل با تأکید بر سیاست ثابت جمهوری اسلامی ایران در تقویت همکاری با کشورهای همسایه و منطقه، استان اردبیل را یکی از کانون‌های استراتژیک توسعه کشور معرفی کرد و گفت این استان در حوزه‌های مختلف از ظرفیت‌های کم‌نظیری برخوردار است.

وی با اشاره به موقعیت ژئوپلیتیک اردبیل اظهار کرد: وجود ۳۷۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور همسایه، در کنار گمرکات فعال، منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی، جایگاه ممتاز این استان را بیش از پیش تثبیت کرده است.
 
وی، دسترسی اردبیل به دو فرودگاه و اتصال آن به شبکه ریلی سراسری، این استان را به یکی از هاب‌های مهم حمل‌ونقل کشور تبدیل کرده است.
 
مومنی در ادامه، گردشگری را یکی از محورهای اصلی توسعه اردبیل عنوان کرد و افزود: طبیعت چشم‌نواز و اقلیم متنوع استان، مزیتی ارزشمند برای جذب گردشگران داخلی و خارجی است. وی با اشاره به هدف‌گذاری جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی تا پایان برنامه هفتم توسعه گفت: اردبیل می‌تواند سهم قابل توجهی در تحقق این هدف ملی داشته باشد.
 
وزیر کشور امنیت را زیربنای رشد اقتصادی دانست و تصریح کرد: نرخ پایین جرم و برخورداری از امنیت پایدار، اردبیل را به یکی از امن‌ترین نقاط کشور برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی تبدیل کرده است.

۱۰۰ همت برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام اردبیل نیاز است

مومنی در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت پروژه‌های نیمه‌تمام استان اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون حدود یک‌هزار و ۱۱۴ طرح نیمه‌تمام با پیشرفت‌های مختلف از ۵ تا بیش از ۷۵ درصد در استان وجود دارد که برای تکمیل آن‌ها نزدیک به ۱۰۰ همت اعتبار لازم است. او تأکید کرد اجرای این طرح‌ها می‌تواند تحولی اساسی در اشتغال‌زایی اردبیل به دنبال داشته باشد.
 
وی همچنین با اشاره به برنامه دولت برای فعال‌سازی واحدهای تولیدی راکد اظهار کرد: طی یک سال گذشته ۷۵ واحد غیرفعال دوباره به چرخه تولید بازگشته‌اند و تلاش‌ها برای احیای سایر واحدهای راکد ادامه دارد، هرچند هنوز حدود ۲۵۰ واحد نیازمند رسیدگی و حل مشکلات هستند.
 
وزیر کشور از شناسایی ۸۵ فرصت سرمایه‌گذاری خارجی در اردبیل خبر داد و گفت: این ظرفیت‌ها آماده واگذاری به بخش خصوصی هستند و می‌توانند موقعیت استان را به‌عنوان یکی از قطب‌های سرمایه‌گذاری و گردشگری کشور تقویت کنند.
 
مومنی در پایان با اشاره به رویکرد دولت در رفع موانع سرمایه‌گذاری گفت: ایجاد بسترهای امن و برابر برای سرمایه‌گذاران و اعطای اختیارات گسترده‌تر به استانداران، نشانه عزم دولت برای تقویت توسعه استان‌هاست.
انتهای پیام
captcha