به گزارش ایکنا از اردبیل، امیر رجبی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل، 12 آبانماه، در سخنانی در جمع مردم شهرستان نیر ضمن محکوم کردن حملات وحشیانه جلادان اسرائیل و ظلم آشکار به مردم مظلوم غزه و همچنین گرامیداشت روز سیزده آبان اظهار کرد: اگر جامعه و تمدن را بعنوان یک سخت افزار در نظر داشته باشیم میتوانیم بگوییم که روح این جامعه و تمدن فرهنگ است.
وی تصریح کرد: مجموعهای از نگرشها، ارزشها و هنجارها در جامعه، فرهنگ ما را تشکیل میدهد و اصل مهم این است که کدام ارزشها ساختار جامعه فرهنگی ما را تشکیل میدهد و بالطبع رفتارهای ما که در پیرامون شهر و استان ما رخ میدهد حاصل همان ساختار فرهنگی است که ما بنا نهادهایم.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان با اشاره به ریشه دار بودن فرهنگ عمومی بیان کرد: اگر در جامعه امروز شاهد برخی رفتارها و هنجارهای اجتماعی هستیم همگی حاصل فرهنگ است که بر اهمیت این موضوع اشاره دارد.
وی ادامه داد: اگر ما در رفتارهای جمعی در جامعه مشکل داریم دلیل آن ضعف در فرهنگ و اهمیت حداقلی است که به فرهنگ قائل بودهایم و حاصل آن در رفتارها و آسیبهای اجتماعی در مسائلی، چون طلاق و اعتیاد و سایر موارد بروز میدهد.
رجبی بیان کرد: آمار نفوذ ماهوارهها و فضای مجازی و تاثیر برنامهها و سریالهای این فضا باعث ایجاد ساختار جدیدی در فرهنگ جامعه ما شده است و بیشتر آسیبهای اجتماعی را به خانوادههای ما تحمیل کرده است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل از میان رفتن ارزشهای دینی را حاصل نفوذ فرهنگ غرب دانست و افزود: شبکههای اجتماعی و ماهوارهها ارزشهای مادی و دنیا طلبی را جایگزین ارزشهای معنوی و اعتقادات فرهنگی کردهاند و بیشتر تمرکزشان بر روی جوانان و نوجوانان است.
رجبی ادامه داد: مهمترین کارکرد دستگاههای فرهنگی اتحاد و حمایت از ارتقای شاخصهای فرهنگی در استان و شهرستانها است و نقش آموزش و پرورش در این موضوع غیرقابل انکار است چرا که آموزش تنها شاخصه ساختاری نیست و باید پرورش افکار و ارزشها نیز باهم در جامعه اتفاق بیفند.
وی تصریح کرد: صدا و سیما نیز با تولید محتوا و ساخت برنامهها در راستای سبک زندگی ایرانی اسلامی میتواند در ترویج ارزشهای ایران اسلامی تاثیر گذار باشد.
رجبی به نقش مذهب و روحانیت در هدایت افکار عمومی اشاره کرد و گفت: روحانیون با پاسخ به شبهات و سولات به روز جوانان و نوجوانان میتوانند مسیر فکری ایرانی و اسلامی را پرورش دهند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان تصریح کرد: وظیفه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر دستگاههای فرهنگی حمایت، سیاستگذاری و نظارت است، ولی فرهنگ با بخشنامه و ابلاغ و دستور محقق نمیشود و باید فرهنگ از بطن مردم و جامعه اتفاق بیفتد و نقش فعالان فرهنگی، قشرهای تاثیرگذار و مرجع فرهنگی بسیار بالاست.
وی به تاثیر مفاخر دینی و علمی شهرستان نیر بعنوان دروازه فرهنگ استان اشاره کرد و گفت: پیشینه تاریخی شهرستان نیر باید الگوی راه جوانان و نوجوانان ما در راستای ساختار فرهنگی بکار گرفته شود.
انتهای پیام