کد خبر: 4174324
تاریخ انتشار : ۱۸ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۷
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل:

وقف فرهنگی عامل پویایی و تعالی ارزش‌های مطلوب در جامعه است

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل گفت: وقف فرهنگی کمک به پویایی و تعالی فرهنگ و ارزش‌های مطلوب است.

دیدار مدیرکل کتابخانه عمومی استان با مدیرکل اوقاف و امور خیریهبه گزارش ایکنا از اردبیل، همزمان با هفته وقف، پروانه رضاقلیزاده، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان 17 مهرماه به همراه جمعی از کارشناسان ستادی با حضور در اداره کل اوقاف و امور خیریه استان با حجت الاسلام مهدی ستوده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه اردبیل دیدار و گفتگو کرد.

ستوده در این دیدار اظهار کرد: در واقع وقف از آن سنت‌هایی است که بر اراده مردم استوار است و با همت آن‌ها پیش می‌رود.

وی به تبیین شیوه‌های وقف بویژه در حوزه فرهنگی اشاره کرد و افزود: وقف فرهنگی در قالب معروف و مرسوم آن در زمینه‌های متعدد همچون تأسیس مدارس، کمک‌هزینه تحصیلی طلاب و دانش آموزان، تهیه وسایل تحصیلی، وقف کتاب و کتابخانه و انتشار کتاب از درآمد موقوفات نمود می‌یابد.

وی با بیان اینکه وقف در امورات فرهنگی سابقه دیرینه دارد خاطر نشان کرد: وقف فرهنگی کمک به پویایی و تعالی فرهنگ و ارزش‌های مطلوب در جامعه است که آگاهی، دانش‌اندوزی و بالندگی از ثمرات اصلی وقف فرهنگی است که در نتیجه آن را نه تنها یک نسل بلکه نسل‌های متعددی تجربه خواهند کرد.

ستوده تصریح کرد: وقف کتاب از رایج‌ترین نوع وقف در بین مسلمانان از صدر اسلام تاکنون، سنت نیکو و به عنوان صدقه جاریه معرفی شده و پاداش فراوان اخروی و نام نیک و جاودانگی دنیوی برای واقف به همراه دارد.

وی کتابخانه‌ها را مهم‌ترین مکان برای وقف کتاب عنوان کرد و گفت: اطلاع‌رسانی و دعوت از مردم برای اهدای کتاب در جامعه باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد تا شاهد افزایش میزان مطالعه در بین مردم باشیم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان نیز در این دیدار با تبریک هفته وقف اظهار کرد: اموراتی که عواید آن در مصارف عمومی شده دارای اجر دینوی و اخروی بوده و صاحب آن اثر در دنیا و آخرت از فیوضات معنوی ان برخوردار خواهد شد.

وی سنت حسنه وقف را به عنوان باقیات و صالحات دانست و خاطر نشان کرد: در حوزه کتابخانه‌های عمومی نیز بسیار از مردم با نیت خالص کتاب‌های مازاد خود را جهت استفاده سایرین به کتابخانه‌های عمومی اهدا می‌کنند.

رضاقلیزاده در ادامه به وقف چندین کتابخانه شخصی به کتابخانه‌های عمومی اشاره کرد و افزود: منابع مکتوب این کتابخانه‌ها در کتابخانه مرکزی ساماندهی شده و در اختیار اعضا قرار می‌گیرد.

وی در ادامه سخنان خود نیاز به توسعه کتابخانه‌ها در مناطق کم برخوردار را ضروری دانست و خواستار استفاده از ظرفیت خیرین و وافقین در جهت توسعه کتابخانه‌ها در مناطق محروم شد.

انتهای پیام
captcha