کد خبر: 4035561
تاریخ انتشار : ۲۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۵

اصلی‌ترین سنگر‌های معنوی در پیروزی انقلاب اسلامی

قرن‌ها از آن روز تاریخی گذشته بود که این بار مردمانی از سرزمینی دیگر سخن پیامبر خویش را خوب فهمیدند و در همانجا که نماز می‌خواندند نه یک سنگر که سنگر‌ها با خشتی از ایمان ساختند.

اصلی‌ترین سنگر‌های معنوی در پیروزی انقلاب اسلامیانقلاب اسلامی ایران بی‌شک پدیده‌ای نوظهور در قرن حاضر است، انقلابی غایت‌گرا، آرمانگرا، اسلامگرا، عالمگیر، جهان شمول و بی‌نظیر که در جهان اسلام، چون امام خمینی(ره) هدایت شد و تحولی شگرف در عرصه روابط بین الملل و در معادلات سیاسی دولت‌های جهان پدید آورد.

حال با عنایت به اینکه ایشان ایدئولوگ و معمار انقلاب اسلامی ایران بشمار می‌آیند، شایسته است این حرکت عظیم اسلامی از زمان پدید آوردن آن مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد و نظریات این اندیشمند اسلامی در بحثی مستوفی را در دو بعد نظری و عملی به خود اختصاص دهد. بیانات، اعلامیه‌ها و سخنان امام خمینی نه تنها منبع و ماخذ برای جامعه دانش پژوهان ایران که منشاء الهام و ره توشه برای کسانی است که فکر رهاسازی ملت‌های دربند را در سر دارند.

در این خصوص مریم حامدی، مسئول بسیج جامعه زنان سپاه حضرت عباس(ع) استان اردبیل، در گفتگو با ایکنا از اردبیل، اظهار کرد: آیات قرآن کریم بهترین منبع برای شناخت وجود نورانی امام خمینی(ره) است تا آن حضرت را بیشتر بشناسیم و وظیفه خود را در قبال عظمت و جلوه این دستاورد عظیم انجام دهیم.

وی با بیان اینکه برگ برگ کارنامه ایران اسلامی مزین به دستاورد‌هایی است که هریک در نوع خود بی‌نظیرست، تصریح کرد: اقتدار ایران اسلامی مقابل ابرقدرت‌های جهان از برکات مهم تفکر، ایثار و شهادت و نهضت خمینی(ره) است و هر ایرانی با غیرت باید در سالروز جشن ملی ایرانیان مشارکت جدی داشته باشد.

مسئول بسیج جامعه زنان سپاه حضرت عباس(ع) استان اردبیل گفت: همه آحاد جامعه مدیون انقلاب اسلامی هستند و باید قدردان آن باشند، در راستای پاسداری از ارزش‌های نظام نباید از هیچ کوششی دریغ کرد و نمونه بارز آن سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی است که برای اقتدار نظام اسلامی خون پاک خود را تقدیم کرد و همه باید برای حفظ این اقتدار و افزایش بیش از پیش آن تلاش کنند.

امام خمینی(ره) و حکومت عدل اسلامی

‏‏‏‏وی ادامه داد: خواست ملت مظلوم ایران تنها رفتن شاه و برچیده شدن بساط نظام سلطنتی نبود، ‏‎ ‎‏بلکه مبارزه ملت ایران تا استقرار جمهوری اسلامی که متضمن آزادی ملت و استقلال‏‎ ‎‏کشور و تأمین عدالت اجتماعی باشد ادامه داشت و تنها با رفتن شاه و انتقال قدرت‏‎ ‎‏به ملت بود که آرامش به کشور عزیزمان باز گشت.

حامدی تأکید کرد: امام خمینی(ره) به‌عنوان منادی اسلام ناب محمدی(ص) در سده ۱۴ و بنیانگذار شیوه‌ای جدید از حکومت و کشورداری در جهان سیاست و اسلام، پیوندی عمیق و ناگسستنی از اخلاق و سیاست را به جهان عرضه کرد که از زوایای گوناگون قابل بررسی و کنکاش است.

مسئول بسیج جامعه زنان سپاه حضرت عباس(ع) استان اردبیل یادآور شد: در حالی که تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی نهله‌های مختلف فکری در عالم سیاست بر محور مادی‌گرایی و نوع تفکرات سوسیالیسم و لیبرالیسم خلاصه می‌شد و هرگونه مباحث سیاسی حتی مبارزات سیاسی علیه امپریالیسم شرق و غرب نیز رنگ و بوی مادی داشت و به دور از اخلاقیات انسانی بود، امام راحل روشی نوین و متد‌های جدیدی از مبارزات سیاسی و ایجاد نوع حکومت ارائه کرد که در آن اخلاق و تکیه بر موازین دینی حرف اول را می‌زد.

وی بیان کرد: اندیشه سیاسی امام خمینی(ره) جزئی از اندیشه کلان و متأثر از ابعاد مختلف تفکرات ایشان است که تمام مفاهیم کاربردی حوزه حکومت و جامعه را در بر می‌گیرد و به دلیل اینکه در عرصه‌های علمی، عرفان، فقه، فلسفه، عدل اسلامی، کلام و سیاست دارای آثار تئوری و کاربردی بود، این اندیشه‌ها در میان افکار عمومی جهان و آزادی خواهان اصیل از جایگاه و پایگاه ویژه‌ای برخوردار شد.

خاطرات روز‌های التهاب

انتصاب مهندس مهدی بازرگان به نخست وزیری ایران نخستین گام شورای انقلاب برای تسلط به امور اداری کشور بود که شمارش معکوس برای سرنگونی حکومت پهلوی را آغاز کرد. امام خمینی در روز ۱۷ بهمن ۱۳۵۷ در سخنانی گفتند که کار عاقلانه و مفید به حال کشور این است که بختیار و ارتش در مقابل انقلاب اسلامی، عکس العملی مثبت داشته باشند.

از سوی دیگر جامعه روحانیت مبارز تهران در فراخوانی عمومی از مردم ایران خواست که در تایید دولت بازرگان راهپیمایی کنند که این فراخوان با استقبال عمومی مردم روبرو شد و موج راهپیمایی‌ها شهر‌های ایران را فراگفت.

سهیلا محمدی، فرمانده پایگاه بسیج کوثر اردبیل بیان کرد: فاصله دوازدهم تا بیست و دوم بهمن‌ماه ۱۳۵۷ مجموعه رخداد‌ها و تحولاتی در ایران است که منجر به برچیده شدن نظام شاهنشاهی و روی کار آمدن حکومت جمهوری اسلامی ایران شد، مجموعه تحولاتی که در ایکنا به‌صورت روز شمار و خلاصه مورد بررسی قرار می‌گیرد مربوط به این دهه حساس در کشور ایران است.

وی تصریح کرد: در فضای پر التهاب پایان حکومت پهلوی که رسانه‌های ارتباط جمعی نظیر رادیو و تلویزیون همه در خدمت نظام شاهنشاهی بود تنها اخبار و اطلاعات موثق از جریان انقلاب به صورت جسته و گریخته در شبنامه‌ها و روزنامه‌ها به چشم می‌خورد و سانسور و فشار بی امان راه اطلاع رسانی و تبلیغ گسترده حرکت انقلابی را بسیار مشکل کرده بود.

محمدی یادآور شد: امروز بیگانگی جوانان ما با فرهنگ غنی اسلامی و داشته‌های جمهوری اسلامی سبب شده تا ما شاهد انواع جرایم و آسیب‌های اجتماعی در جامعه بوده که باید در سایه آموزه‌های انقلاب اسلامی شاهد کاهش آمار جرایم در کشور و استان باشیم.

انتهای پیام
captcha