به گزارش ایکنا از اردبیل، پاییز، فصلی پر از زیبایی با درخشش برگهای رنگارنگ در نور آفتاب بلندش که جلوههای چشمنواز از زیباییهای طبیعت را به ارمغان میآورد و دیدن آن چشم و جان هر بینندهای را نوازش میدهد، طبیعت بکر و دیدنی مناطق مرزی شهر عنبران، یکی از شهرهای زیبای شهرستان نمین استان اردبیل، در فصل پاییز جلوهای صد چندان از زیباییها را خلق کرده که دیدن آن باعث آرامش روح و روان انسان شده و اوقات خوشی را به دنبال دارد.
وجود اقامتگاههای بومگردی و کارگاههای صنایعدستی گامی درجهت توسعه گردشگری جاذبههای گردشگری شهر مرزی عنبران است.
در این شهر از توابع شهرستان نمین، ۳۵۰ خانوار با جمعیتی نزدیک به ۹۵۰ نفر در دل کوههای بلند زندگی میکنند.
شهر مرزی عنبران که زمانی ناشناخته بود نه تنها از آثار تاریخی متعددی برخوردار است، بلکه معماری پلهکانی آن موجب شده تا بهمرور زمان توجه گردشگران و مسافران به این روستا جلب شود تا جایی که در سالهای اخیر نیز به همت دستگاههای اجرایی بهویژه بنیاد مسکن و میراثفرهنگی، شهر حال و هوای دیگری یافته و با رونق اقامتگاههای بومگردی، به مقصد سفر گردشگران متعددی تبدیل شده است.
عنبران علیا با وجود برخی ساختوسازهای جدید همچنان بافت سنتی خود را حفظ کرده و معماری پله کانی، سبک ساختوساز شهر، هدف گردشگری ماسوله را تداعی میکند.
سالانه بیش از هزار گردشگر به این شهر توریستی سفر میکنند که بخشی از آن گردشگران خارجی بهویژه اتباع آذری است که این روند گردشگری را به شاخصه اصلی تبدیل کرده است.
اقامتگاههای بومگردی تمامی ظرفیت گردشگری شهر مرزی عنبران نیست، در عنبران علیا مردم خونگرمی زندگی میکنند که از تاریخ غنی برخوردار هستند.
به گفته سرپرست میراثفرهنگی شهرستان نمین دو اثر ثبتی و بیش از هفتگنبد و بنای تاریخی در این روستا وجود دارد که از بناهایی که مربوط به مقبره هفتگنبد پیر و باباها بوده به دلیل تخریب در سدههای اخیر باقی نمانده، تعمیر و احیای بناها در ۲۵۰ سال اخیر و بیشتر در دوره قاجار انجام شده است.
در حد فاصل عنبران علیا و عنبران سفلی نیز پیکره سنگی بابا داوود و چلهخانه واقع شده که یکی از مقاصد اصلی بازدید گردشگران است.
سرپرست میراثفرهنگی نمین همچنین به ثبت سه اثر تاریخی در فهرست آثار ملی تپه سهگانه(قرمز قلعه)، تپه(قلعه رغ) و محوطه(بلیدی) اشاره کرد که هر سه قدمتی نزدیک به هزاره اول قبل از میلاد مسیح دارند.
مردم شهر عنبران با ظرافت طبع و با فرهنگ دیرینه به تولید صنایعدستی اشتغال دارند، تا جایی که به گفته سرپرست میراثفرهنگی شهرستان نمین، ۸۰ درصد جمعیت به تولید انواع صنایعدستی اشتغال دارند.
میتوان بهجرئت گفت در هر خانهداری برپا شده و زنان عنبرانی گلیم و مسند تولید میکنند، حتی بافت انواع البسه و کیف سازی نیز بخشی از هنر دست زنان عنبرانی است ولی متاسفانه حمایتی نمیشود.
گفتنی است؛ با سفر به عنبران گردشگران میتوانند غذای محلی «چانگلو» با ترکیب آرد، برنج، شیر، روغن و تخممرغ و آشهای محلی را تجربه کنند.
تهیه و تنظیم: فائزه ندایی
انتهای پیام