سوگواره منطقه‌ای شعر ترکی عاشورایی در اردبیل برگزار شد
کد خبر: 3929221
تاریخ انتشار : ۲۳ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۵

سوگواره منطقه‌ای شعر ترکی عاشورایی در اردبیل برگزار شد

رئیس حوزه هنری اردبیل از برگزاری مراسم اختتامیه سوگواره منطقه‌ای شعر ترکی عاشورایی با معرفی نفرات برگزیده خبر داد.

سوگواره منطقه‌ای شعر ترکی عاشورایی در اردبیل برگزار شدبه گزارش ایکنا از اردبیل، امیر رجبی، رئیس حوزه هنری استان، 23 مهرماه، در جریان اختتامیه سوگواره منطقه‌ای شعر ترکی عاشورایی که در بقعه امامزاده صالح(ع) اردبیل برگزار شد، گفت: با انتشار فراخوان چهارمین سوگواره شعر عاشورایی شمال‌غرب در آغاز محرم سال جاری، شعرای استان‌های زنجان، اردبیل و آذربایجان‌های شرقی و غربی، به این رویداد دعوت شدند که حدود ۲۰۰ شاعر مطرح منطقه آثار خود را به دبیرخانه ارسال کردند و از سوی اساتید بنام این حوزه، غلامرضا هادی، کاظم نظری‌بقا و مهدی میرزا‌رسول‌زاده، داوری شد.

وی افزود: سطح کیفی آثار مناسب بود، اما تلاش خواهیم کرد با تشکیل دبیرخانه دائمی سوگواره شعر عاشورایی، علاوه بر اینکه رسمیت بیشتری به این رویداد می‌دهیم، با قوت بیشتر و در سطح وسیع‌تری آن را برگزار کنیم.

رجبی در خصوص تأثیر چنین رویدادی بر تولید آثار کیفی در زمینه مرثیه و مدیحه‌سرایی نیز گفت: گاهی یک بیت یا حتی یک مصرع شعر، از ساعت‌ها سخنرانی یک خطیب توانمند اثرگذارتر است و از آنجایی که پایه کار مداحی، شعر است، اگر این پایه را تقویت کنیم، در مداحی رشد خواهیم داشت و شاهد بهبود کیفی تولیدات خواهیم بود و با انتقال پیام‌های اصیل اسلامی به جامعه‌ای اصلح‌تر خواهیم رسید.

رئیس حوزه هنری اردبیل تصریح کرد: به لحاظ محتوا، شایسته است که تاریخ عاشورا و مقتل‌ها درست بازخوانی شوند تا تحریف وارد این حوزه نشود؛ چراکه آسیب بزرگی است و گاهی شاهد آن بوده‌ایم. علاوه بر این، از لحاظ کیفی نیز نباید شاهد نزول در این حوزه باشیم، بلکه باید صنایع ادبی غنی در آن به کار گرفته شود.

رجبی اظهار کرد: از جمله اهداف اصلی این سوگواره، تشویق مداحان و شاعران عاشورایی برای تولید کیفی محتوا و قالب اشعار در این حوزه است که البته چند سالی است با همین نیت، کارگاه شعر آیینی در حوزه هنری برگزار می‌شود و انتظار داریم اثرگذاری بیشتری داشته باشیم. در این آئین از دو اثر هنری در زمینه موسیقی مذهبی و عاشورایی «قانلی پرچم» که مداحی‌ها و شاه‌بیت‌های عاشورایی قدیمی و ماندگار اردبیل به سبب اصالت آثار و با هدف فراموش نشدن این اشعار و ملودی‌ها، تلفیق و بازخوانی شده است و «یارالی قارداش» از تولیدات واحد موسیقی حوزه هنری استان اردبیل رونمایی شد.

رئیس حوزه هنری اردبیل افزود: «یارالی قارداش» با صدای افشار مؤذن‌زاده، آهنگسازی و نی‌نوازی سیدحسن مرتضوی، تنظیم و صدابرداری منصور کریمی به انجام رسیده و آلبوم صوتی «قانلی پرچم» نیز با صدای مداحان جوانی، چون مسعود غفرانی، عبدالله داداشی، بابک مهرنیا، سعید ایزدمنش، مهدی شوقی، افشین بابک و کیوان افتخاری با همراهی نوای نی سیدحسن مرتضوی و ضبط و میکس بهنام اسداللهی تولید شده است.

انتهای پیام
captcha