کد خبر: 4292171
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۸
مدیرکل اوقاف و امور خیریه اردبیل تأکید کرد

لزوم صیانت از اصالت و عقلانیت در عزاداری‌های حسینی

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی ستوده با تأکید بر لزوم حفظ اصالت و محتوای عقلانی عزاداری‌های حسینی گفت: امروز وظیفه ماست که با بهره‌گیری از سنت‌های اصیل دینی و رویکردی عالمانه و هوشمندانه، به نیاز‌های نسل جدید پاسخ دهیم و نگذاریم آیین‌های عاشورایی دچار سطحی‌نگری، تحریف یا انحراف از مسیر حقیقی خود شوند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی ستوده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیلحجت‌الاسلام والمسلمین مهدی ستوده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل در گفت‌و‌گو با ایکنا از اردبیل، ماه‌های محرم و صفر را فرصتی بی‌بدیل برای احیای دین خدا و تبیین راه پیامبران الهی دانست و گفت: امام حسین(ع) با قیام آگاهانه خود، مکتب نبوی را از انحراف نجات داد و مسیر حق و هدایت را برای همه نسل‌ها ترسیم کرد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه اردبیل با بیان اینکه امام حسین(ع) بزرگ‌ترین احیاگر دین الهی پس از پیامبر اسلام(ص) و امیرالمؤمنین(ع) هستند، افزود: قیام عاشورا تجلی همان حقیقت عمیقی است که در فرمایش پیامبر اکرم(ص) آمده است: «حسین از من است و من از حسینم»؛ این سخن، صرفاً یک بیان عاطفی نیست، بلکه نقشه راهی برای درک عمیق حقیقت دیانت و ولایت به‌شمار می‌رود.

وی با تأکید بر اینکه مجالس عزاداری باید تلفیقی از شور و شعور باشد، گفت: شور حسینی اگر از معرفت، عقلانیت و آگاهی تهی باشد، ممکن است به مسیر انحرافی کشیده شود، اما اگر بر مبنای آموزه‌های قرآنی، سیره معصومان(ع) و مفاهیم اصیل عاشورا برپا شود، موجب تربیت انسان‌های بصیر و شکل‌گیری جامعه‌ای متعهد و آگاه خواهد شد.

ستوده با اشاره به تدبیر و حکمت الهی در تصمیمات امام حسین(ع) در طول نهضت عاشورا بیان کرد: باید از بیان خواب‌ها، خرافات و افسانه‌هایی که پشتوانه دینی ندارند، پرهیز شود؛ زیرا منابع اصیل ما قرآن، روایات معتبر و کلام معصومان(ع) هستند و نباید جای آن‌ها را با مطالب غیر مستند و ضعیف پر کنیم.

وی خطر تحریف عزاداری‌ها را جدی دانست و گفت: اگر تنها به احساسات بسنده کنیم و از پیام معرفتی و تربیتی نهضت عاشورا غافل بمانیم، به‌نوعی به مکتب حسینی آسیب وارد کرده‌ایم. عاشورا حقیقتی زنده و منطقی است که نیازی به اغراق، خرافه‌سازی و اسطوره‌پردازی ندارد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل با اشاره به اینکه قیام امام حسین(ع) برای احیای امر به معروف و نهی از منکر صورت گرفت، تأکید کرد: این دو فریضه مهم، زیربنای حیات معنوی و سلامت اجتماعی جامعه هستند و اگر خواستار جامعه‌ای با نشاط، اخلاق‌مدار و آگاه هستیم، باید این اصول را در متن زندگی فردی و اجتماعی خود جاری کنیم.

وی همچنین با تجلیل از جایگاه برجسته اردبیل در فرهنگ عزاداری گفت: اردبیل یکی از قطب‌های مهم و تأثیرگذار عزاداری در جهان اسلام است و میراث‌دار آیین‌هایی ریشه‌دار و اصیل محسوب می‌شود. از این‌رو، نقش مداحان، خطبا، هیئت‌ها و بانیان مجالس در انتقال صحیح مفاهیم عاشورا بسیار تعیین‌کننده و مسئولیت آنان دوچندان است.

ستوده با اشاره به توصیه‌های مکرر رهبر معظم انقلاب و حضرت امام خمینی(ره) در خصوص عقلانی‌سازی عزاداری‌ها یادآور شد: باید سنت‌های اصیل را با معرفت دینی و نگاه عقلانی درهم‌ آمیخت تا بتوان پاسخ‌گوی نیاز‌های فکری و اعتقادی نسل جدید بود و از افتادن در دام تحریف و سطحی‌نگری جلوگیری کرد.

انتهای پیام
captcha