کد خبر: 4284583
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۰
فنی اصل بیان کرد:

استقبال بی‌سابقه دانشجویان از جشنواره قرآن و عترت

دبیر سی‌ونهمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه‌های وزارت علوم با اشاره به مشارکت گسترده دانشجویان در این رویداد، گفت: چنین سطحی از حضور و علاقه‌مندی دانشجویان در مقایسه با دوره‌های گذشته بی‌سابقه بوده و بیانگر اشتیاق نسل جوان دانشگاهی برای ارتباط با معارف قرآن و اهل‌ بیت (ع) است.

عباس فنی اصل، دبیر برگزاری سی‌ونهمین دوره جشنواره قرآن و عترت دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوریعباس فنی اصل، دبیر برگزاری سی‌ونهمین دوره جشنواره قرآن و عترت دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در گفت‌و‌گو با ایکنا از اردبیل، در حاشیه سومین روز از برگزاری جشنواره قرآن و عترت با بیان اینکه این جشنواره از دوم تا پنجم خردادماه در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار می‌شود، اظهار کرد: یکی از اهداف اصلی برگزاری این جشنواره، ایجاد فضای معنوی، قرآنی، نشاط‌آور و پویا در محیط دانشگاه‌هاست؛ فضایی که به یمن این رویداد معنوی، اکنون در دانشگاه محقق اردبیلی جاری شده است.

وی با اشاره به حضور گسترده شرکت‌کنندگان افزود: در این دوره از جشنواره، قریب به ۵۰۰ نفر شرکت کرده‌اند که حدود ۴۰۰ نفر از آن‌ها دانشجویان منتخب دانشگاه‌های سراسر کشور هستند. این جشنواره در ۷ بخش و ۳۲ رشته مختلف برگزار می‌شود.

فنی اصل، درباره روند برگزاری جشنواره، گفت: در دوم خرداد، پذیرش شرکت‌کنندگان رشته‌های آوایی شامل قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، حفظ ۱۰ جزء، حفظ ۲۰ جزء، حفظ کل، تواشیح، دعاخوانی و مناجات انجام شد. در روز سوم نیز داوطلبان رشته‌های کتبی به جمع شرکت‌کنندگان پیوستند. مراسم اختتامیه این رویداد، روز پنجم خرداد برگزار خواهد شد و در آن روز، رقابت در رشته‌های پژوهشی، ادبی، فناوری و نوآوری نیز انجام خواهد گرفت.

وی با اشاره به استقبال چشم‌گیر دانشجویان، تأکید کرد: اگر بخواهیم این دوره را با ادوار گذشته مقایسه کنیم، چنین سطحی از مشارکت دانشجویان، اعم از خواهران و برادران، بی‌سابقه است و نشان‌دهنده عطش نسل جوان دانشگاهی نسبت به معارف قرآن و اهل‌بیت (ع) است.

دبیر جشنواره، یکی دیگر از اهداف مهم این رویداد را تقویت پیوند قرآن با فضای عمومی دانشگاه‌ها عنوان کرد و افزود: ما تلاش داریم تعامل دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه با قرآن و معارف اهل‌بیت (ع) را تقویت کنیم و این فرهنگ در دانشگاه محقق اردبیلی نهادینه شده است؛ به‌گونه‌ای که بسیاری از کلاس‌ها با قرائت آیه‌ای از قرآن یا حدیثی از معصومان آغاز می‌شود.

وی همچنین به اقدامات پیشینی دانشگاه در شناسایی استعداد‌های قرآنی اشاره کرد و گفت: پیش از اعلام رسمی برگزاری جشنواره، در سطح دانشگاه محقق اردبیلی، با همکاری حوزه معاونت فرهنگی و مدیریت برنامه‌ریزی فرهنگی، جشنواره داخلی قرآن و عترت را با همان ۷ بخش و حتی با تنوع بیشتر در ۴۱ رشته برگزار کردیم. در این مرحله، استعداد‌های ممتاز قرآنی شناسایی شدند و برای آن‌ها برنامه‌ریزی آموزشی و تربیتی ویژه‌ای انجام شد.

فنی اصل، با اشاره به آمادگی کامل دانشگاه برای میزبانی جشنواره، گفت: در طول یک ماه منتهی به جشنواره، با اعلام رسمی وزارت علوم مبنی بر میزبانی دانشگاه محقق اردبیلی، کمیته‌های مختلف اجرایی از جمله کمیته اجرایی، حراست، فرهنگی و فوق‌برنامه، دبیرخانه، فناوری اطلاعات، پشتیبانی، تغذیه و پذیرایی، پذیرش و اسکان تشکیل شدند.

وی افزود: برنامه‌ریزی دقیق این کمیته‌ها با هدایت و حمایت مستقیم ریاست محترم دانشگاه، معاونت فرهنگی و نمایندگان اعزامی وزارت علوم انجام شد. مشورت‌ها و پیشنهادات آن‌ها مسیر اجرای موفق این رویداد را برای ما هموار ساخت.

دبیر جشنواره با تقدیر از مشارکت فعال دانشجویان در روند اجرایی، تصریح کرد: در تمامی کمیته‌ها، به‌جای تکیه صرف بر کارشناسان، از ظرفیت خودجوش و پرتوان دانشجویان استفاده شد. برادران و خواهران دانشجو، با تمام توان در قامت مجریان اصلی جشنواره، نقش‌آفرینی کردند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برنامه‌های فرهنگی و جانبی جشنواره، افزود: برگزاری جشنواره صرفاً محدود به رقابت‌های قرآنی نبود؛ بلکه از فرصت حضور دانشجویان سراسر کشور در اردبیل، بهره‌برداری فرهنگی نیز به عمل آمد. برنامه‌های گردشگری و بازدید از اماکن تاریخی و فرهنگی نظیر مجموعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی، پیاده‌راه عالی‌قاپو، بازار اردبیل و آب‌درمانی سرعین، بخشی از این اقدامات فرهنگی بود.

فنی اصل در پایان افزود: یکی از برنامه‌های شاخص این دوره، برگزاری محفل باشکوه قرآنی با حضور چهره‌های برجسته کشوری و بین‌المللی بود که با استقبال گسترده دانشجویان، دانشگاهیان و حتی مردم شهر اردبیل همراه شد.

انتهای پیام
captcha