مسروره مختاری، رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اطلاعرسانی دانشگاه محقق اردبیلی و عضو هیئت علمی این دانشگاه، در گفتوگو با ایکنا از اردبیل، با اشاره به جایگاه والای کتابخانهها در تمدن ایرانی و اسلامی، اظهار کرد: اگر به تاریخ کتابخانهها در ایران بنگریم، درمییابیم که پیش از شکلگیری نهادهایی همچون دانشگاهها، کتابخانههای متعددی در اماکنی، چون تخت جمشید و بعدها در شهرهایی مانند شیراز، اصفهان و نیشابور تأسیس شدهاند که زمینهساز رشد و شکوفایی علمی دانشمندان بزرگ بودهاند.
وی ادامه داد: در سدههای گذشته، کتابخانههای عمومی کشور آنچنان غنی و پربار بودهاند که بسیاری از دانشمندان بزرگ، از جمله ابنسینا، با بهرهگیری از آنها توانستند در توسعه علوم مختلف نقشآفرینی کنند و آثار این دانشمند ایرانی هنوز هم در دانشگاههای معتبر جهان تدریس میشود و این نشان از عمق علمی فرهنگ کتابمحور ایران دارد.
مختاری با اشاره به تقویت زیرساختهای علمی در دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: ساختمان جدید کتابخانه مرکزی دانشگاه با زیربنای شش هزار و ۳۰۰ متر مربع در سال ۱۳۹۹ به بهرهبرداری رسید و مورد استقبال جامعه علمی و دانشجویی قرار گرفت.
وی افزود: کتابخانه مرکزی این دانشگاه بهعنوان یک فضای علمی و پژوهشی، باید بستر ارتباطی میان مراکز علمی، کتابخانهها، و ناشران داخلی و خارجی را فراهم کند. در سالهای اخیر نیز تلاش شده است تا این کتابخانه نقشی مؤثر در پیوند میان دانشجویان و اعضای هیئت علمی ایفا کند.
رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه محقق اردبیلی تأکید کرد: خود را متعهد میدانم برای ارتقای سطح خدمات این مجموعه، امکانات رایانهای و رفاهی را بهروز نگه داشته، نشستهای علمی برگزار کرده و بر غنای منابع کتابخانه نظارت داشته باشم.
وی ادامه داد: هدف ما تبدیل کتابخانه مرکزی دانشگاه به یک مرکز بزرگ فرهنگی، علمی و پژوهشی در تراز جامعه دانشگاهی کشور است؛ امری که تنها با توکل بر خداوند و همکاری مجموعه دانشگاه محقق خواهد شد.