کد خبر: 4280123
تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۶
مدیر کانون امامزاده سیدابراهیم خراسانی(ع) لاهرود:

معلمان در تعلیم و تربیت نسل آینده بر پایه کتاب الهی گام بردارند

اسماعیل دستگزار با تأکید بر تعلیم و تربیت نسل آینده بر پایه کتاب الهی گفت: معلمانی که با عشق، ایمان و سعه‌صدر در مسیر تربیت نسل قرآن‌مدار گام برمی‌دارند، زمینه‌ساز حیات طیبه در جامعه هستند.

اسماعیل دستگزار، مدیر کانون فرهنگی و هنری امامزاده سید ابراهیم خراسانی (ع) شهر لاهرودبه گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی کانون فرهنگی و هنری آستان مقدس امامزاده سیدابراهیم خراسانی(ع) شهر لاهرود اردبیل، اسماعیل دستگزار، مدیر کانون فرهنگی و هنری امامزاده سیدابراهیم خراسانی(ع) شهر لاهرود، ۱۴ اردیبهشت‌ماه در نشست با فعالان این کانون با گرامیداشت هفته معلم، شهید آیت‌الله‌ مرتضی مطهری را الگویی جامع برای معلمان دانست و اظهار کرد: شهید مطهری پرچمدار اخلاق، تفکر و الگوی معلمانی است که در جهان معاصر به دنبال تربیت انسان‌ساز هستند. ایشان، بنابر فرمایش رهبر معظم انقلاب، تسلطی کامل بر مسائل فکری داشتند و در تولید و نشر اندیشه اسلامی نقش بسزایی ایفا کردند.

وی هفته معلم را فرصتی برای تجلیل از مقام معلم و عالمانی دانست که مسیر متربیان را به‌سوی حیات طیبه و غایت انسانی روشن می‌کنند و افزود: شهید مطهری، بزرگ مردی دانشمند، متفکر، فیلسوف، فقیه و واقعا عالم بود. این خصوصیات در این بزرگوار وجود داشت، اما آن خصوصیت خیلی مهم و ویژگی ایشان این بود که هم تولید فکر و هم نشر فکر می‌کرد. 

مدیر کانون فرهنگی و هنری امامزاده سیدابراهیم خراسانی(ع) لاهرود در ادامه به ویژگی‌های معلم نمونه اشاره کرد و گفت: احترام به شخصیت و نام شاگردان بسیار مهم و حائز اهمیت است که یک معلم کاردان و وظیفه‌شناس معمولاً راجع به نام، نسب، فامیلی، شهر، احوال و مشخصات دانش‌آموزان در جلسه درس خود، اطلاعاتی را کسب کرده و از آن در ارائه درس خوب بهره می‌گیرد، به‌ویژه آنکه اگر آنان را با قشنگ‌ترین نامشان صدا بزند و محترمانه خطاب کند و از توهین و تحقیر آنان بپرهیزد و در تکریم آنان بکوشد.

وی یادآور شد: تکریم و خطاب کردن محترمانه، نوعی تجلیل از شخصیت شاگردان است که علاوه بر جذب قلوب آنان، اعتماد به‌نفس را نیز در وجودشان تقویت می‌کند و در کمال شخصیت‌شان مؤثر است.
 
مدیر کانون فرهنگی و هنری امامزاده سیدابراهیم خراسانی(ع) لاهرود عشق به تربیت و گریز از دنیاپرستی را از دیگر ویژگی‌های معلم نمونه دانست و افزود: مربی و معلم حقیقی همواره به کار خود عشق می‌ورزد و هرگز جایگاه مقدس تعلیم و تربیت را وسیله‌ای برای رسیدن به مطامع دنیوی قرار نمی‌دهد. البته متولیان امر تربیت باید مسائل و مشکلات دنیوی معلمان را برطرف کنند، اما او خود هرگز رسیدن به زخارف دنیوی را هدف اصلی قرار نمی‌دهد، چراکه می‌داند خداوند متعال وعده فرموده است، کسی که بهره‌های آخرت را بخواهد، ما نیز به تلاش‌های او برکت و افزایش می‌دهیم و بر محصولش می‌افزاییم و کسی که فقط بهره دنیا را بطلبد. کمی از آن به او می‌دهیم، اما در آخرت هیچ بهره‌ای ندارد.

وی با بیان اینکه یک معلم نمونه باید عامل به گفته‌ها باشد، تصریح کرد: امام صادق(ع) در تفسیر آیه «إِنَّمَا یَخْشَی اللهَ مِنْ عِبَادِهِ الْعُلَمَاء» فرمود: دانایان و راهنمایان خداشناس و بیمناک از او، عبارت از کسانی هستند که عمل آن‌ها گفتار آن‌ها را تأیید کرده و با آن هماهنگی دارد. اگر کردار کسی، گفتار او را تأیید نکند و میان کردار و گفتارش ناهماهنگی مشهود شود، نمی‌توان عنوان عالم دانشمند و معلم و مربی جامعه بر او اطلاق کرد.
 
دستگزار سعه صدر را از دیگر ویژگی‌های یک معلم نمونه برشمرد و گفت: تعلیم و تربیت کار آسانی نیست، مسئولیتی دشوار است که هر کس، توان پذیرفتن آن را ندارد. کار آموزش صبر، تحمل و شرح صدر می‌خواهد. شرح صدر یعنی ظرفیت روحی بسیار بلند و تحمل بسیار زیاد داشته باشیم. وقتی حضرت موسی(ع) مأمور اصلاح و تربیت فرعون شد، احساس کرد که بار بسیار سنگین بر دوشش نهاده شده است. از این‌رو، چنین از خدا درخواست کرد: خدایا، به من شرح صدر عنایت کن. کارم را آسان کن و از زبان من گره بگشای تا حرف‌هایم را بفهمند.

مدیر کانون فرهنگی و هنری امامزاده سیدابراهیم خراسانی(ع) لاهرود تصریح کرد: حضرت موسی(ع) برای اصلاح و رویارویی با فرعون به جای لشگر، از خدا شرح صدر می‌خواهد تا دلی به وسعت دریا داشته باشد که بتواند در برابر مشکلات بردبار باشد.

دستگزار در پایان با اشاره به اهمیت علم و آموختن در آیات و روایات اسلامی گفت: علم، تضمین‌کننده سعادت انسان‌هاست. علما کسانی هستند که عظمت خداوند را بهتر درک می‌کنند و از او بیم دارند. از همین‌رو انتظار می‌رود معلمان امروز، با محوریت قرآن، تعلیم و تربیت نسل آینده را بر پایه کتاب الهی بنیان گذارند.

انتهای پیام
captcha