کد خبر: 4271154
تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۴

کارگاه آموزشی «اصول تغذیه در ماه رمضان» در اردبیل برگزار شد

کارگاه آموزشی «اصول تغذیه در ماه مبارک رمضان» به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی استان اردبیل در این نهاد برگزار شد.

کارگاه آموزشی «اصول تغذیه در ماه رمضان» در اردبیلبه گزارش ایکنا از اردبیل، فاطمه قنادی اصل، عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی و دکترای تخصصی علوم تغذیه، ۲۱ اسفندماه در کارگاه آموزشی «اصول تغذیه در ماه مبارک رمضان» که در سالن اجتماعات شهید سلیمانی جهاددانشگاهی اردبیل برگزار شد با تأکید بر اهمیت تغذیه سالم گفت: عدم آگاهی‌های تغذیه‌ای یکی از عوامل اصلی بروز بیماری‌های مختلف در بدن است و انتخاب یک رژیم غذایی مناسب و سالم می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری از بسیاری از بیماری‌های مزمن ایفا کند.

وی افزود: بیماری‌های قلبی و عروقی و دیابت از عوامل اصلی مرگ و میر در استان اردبیل هستند و عواملی مانند چربی خون بالا، قند خون، فشار خون بالا، اضافه‌وزن و استعمال دخانیات از مهم‌ترین دلایل ایجاد این بیماری‌ها محسوب می‌شوند، اما خوشبختانه تحقیقات نشان داده است که روزه‌داری صحیح و رعایت اصول تغذیه‌ای مناسب در این ماه، تأثیر مثبتی بر سلامت عمومی بدن دارد.

دکترای تخصصی علوم تغذیه با اشاره به نقش روزه‌داری در تنظیم متابولیسم بدن اظهار کرد: تحقیقات نشان داده است که روزه‌داری درست می‌تواند موجب کاهش سطح تری‌گلیسرید و کلسترول خون شود و در عین حال، چربی مفید خون (HDL) که فاکتوری حفاظتی برای قلب محسوب می‌شود را افزایش دهد.

قنادی اصل همچنین تأکید کرد: روزه‌داری، به‌ویژه در مراحل اولیه دیابت (پیش‌دیابت)، می‌تواند به کنترل سطح قند خون و رساندن آن به حد نرمال کمک کند. علاوه بر این، فشار خون بالا که یکی از عوامل مهم سکته‌های مغزی و قلبی محسوب می‌شود، با رعایت یک الگوی تغذیه‌ای صحیح در ایام روزه‌داری قابل کنترل است.

وی با اشاره به فواید روزه‌داری برای سیستم گوارش گفت: سلامت دستگاه گوارش تأثیر مستقیمی بر وضعیت عمومی بدن دارد. روزه‌داری فرصتی برای استراحت دستگاه گوارش است که می‌تواند عملکرد آن را بهبود ببخشد.

این متخصص تغذیه افزود: در طول یک ماه روزه‌داری، بدن فرآیند سم‌زدایی را طی می‌کند که این امر باعث بهبود سلامت کلی، تنظیم ضربان قلب و کاهش عوامل التهابی در بدن می‌شود.

قنادی اصل در بخش دیگری از سخنان خود به توصیه‌های تغذیه‌ای در این ماه اشاره کرد و گفت: برای تأمین آب مورد نیاز بدن، مصرف سبزیجات، میوه‌های تازه و آبمیوه‌های طبیعی توصیه می‌شود و در وعده سحری، از خوردن غذا‌های چرب، شور و سرخ‌شده خودداری کنید.

وی با بیان اینکه پرخوری در هنگام افطار می‌تواند مشکلات گوارشی ایجاد کند، بنابراین توصیه می‌شود وعده افطار با غذا‌های سبک و متعادل آغاز شود، تصریح کرد: ماه رمضان، ماه خودسازی است و اگر بتوانیم عادات تغذیه‌ای صحیح را در این دوران رعایت کنیم، می‌توانیم این سبک زندگی سالم را در طول سال ادامه دهیم.

انتهای پیام
captcha