به گزارش ایکنا از اردبیل، مرتضی ضرابی، مدیرعامل شرکت فنآوری بن یاختههای رویان، ۲۲ مهرماه، در نشست با اصحاب رسانه که در محل سالن جلسات جهاد دانشگاهی استان برگزار شد، نقش اصحاب رسانه در حوزه فعالیتهای سلولهای بنیادی و خون بندناف جهاددانشگاهی را نقشی کلیدی و حیاتی دانست و اظهار کرد: اصحاب رسانه میتوانند در راستای آگاهیرسانی در این امر به صورت شفاف در این راستا کارگشا باشند.
مدیرعامل شرکت فناوری با یاختههای رویان گفت: بانک خون بندناف، با داشتن 45 نمایندگی در استانهای مختلف توانسته است با استانداردسازی، فرآیند جمعآوری و فریز نمونههای خون بندناف و همچنین مراکز پیوند علاوه بر درمان برخی بیماریها و نجات جان انسانها، امید به زندگی را افزایش دهد.
وی با اشاره به آغاز درمان برخی بیماریها از طریق ذخیره خون بند ناف افزود: کارآزمایی بالینی درمانی بیماری ام اس نیز در این شرکت فناوری آغاز شده است.
ضرابی تأکید کرد: سلولهای بنیادی همان سلولهای اولیه است که تمایز پیدا نکرده و قدرت تکثیر بالایی دارند و دارای ویژگیهای خود نورانی و تخصصی شدن هستند.
وی با اشاره به وجود دو نوع سلول بنیادی خونساز و غیر خونساز در بدن انسان تصریح کرد: خون بند ناف بعد از تولد از ناف نوزاد جمع آوری میشود که حجم خون موجود در این بند به ۸۰ تا ۲۰۰ میلیلیتر میرسد.
ضرابی اظهار کرد: شرکت فناوری بن یاختههای رویان از سال ۱۳۸۴ ذخیره سازی سلولهای بنیادی خون بندناف نوزادان تازه متولد شده را آغاز کرد و تاکنون موفق به ذخیرهسازی بیش از ۲۱۵ هزار نمونه بند ناف در سطح کشور شده است.
مدیرعامل شرکت فنآوری بن یاختههای رویان ادامه داد: در جهاددانشگاهی دو نوع ذخیرهسازی بانک خون بند ناف عمومی و خصوصی فعال است که بزرگترین بانک خون بنده ناف در خاورمیانه محسوب میشود علاوه بر کشور خودمان از کشورهای همسایه نیز ذخیرهسازی انجام میشود.
وی ادامه داد: ذخیره بانک خون بند ناف در بیماریهایی که منشأ خونی دارند از قبیل سرطان خون، تالاسمی و آنمی فانکونی و ... استفاده میشود و کار بالینی در چند بیماری دیگر از جمله فلج مغزی بیماری اوتیسم و غیره شروع شده و اخیراً نیز در زمینه بیماری ام اس کارآزمایی بالینی شروع شده است.
ضرابی ادامه داد: به همه خانوادههایی که در آستانه تولد فرزند هستند، توصیه میشود از این فرصت استفاده کنند و یک ذخیره سلول برای آینده داشته باشند تا در صورت مواجهه با مشکل بتوانند استفاده کنند.
وی تأکید کرد: ذخیرهسازی خون امروز توانسته است امید به زندگی را در برخی از بیماریها بالا ببرد و امروز به عنوان روش قطعی درمان در برخی بیماریها در سطح جهان مورد استفاده قرار میگیرد.
ضرابی با بیان اینکه خون بند ناف ۸۰ تا ۲۰۰ میلی لیتر است که میتواند به هنگام زایمان در فرصت پنج تا هفت دقیقهای جمعآوری شود، تأکید کرد: این نمونهها بعد از جمعآوری به بانک خون بند ناف منتقل و در تانکهای حاوی نیتروژن مایع نگهداری میشود.
انتهای پیام