به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی ادارهکل بهزیستی استان اردبیل، حامد رضایی، مدیرکل بهزیستی استان اردبیل، ۱۳ شهریورماه در برنامه سلسله نشستهای خبری که تحت عنوان «روایت تحول» در استانداری اردبیل برگزار شد، حضور یافته و برخی از اقدامات مهم و تحولی این دستگاه اجرایی در سه سال گذشته را تشریح کرد.
مدیرکل بهزیستی استان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر و بهویژه شهید راه خدمت آیتالله رئیسی و قدردانی از مجموعه تلاشهای خدمتگزاران راستین نظام مقدس جمهوری اسلامی گفت: سازمان بهزیستی استان در دولت سیزدهم شاهد تحول گستردهای در خدمترسانی به جامعه هدف بوده تا جایی که برخی از آنها برای نخستین بار ثبت شده و برای مجموعه زیر پوشش مشهود و قابل لمس است.
وی بیان کرد: به فرمایش مقام معظم رهبری، هر انسانی که بخواهد یک عمل خالص در خدمت مستضعفان انجام دهد یکی از مکانهایی که این کار در آنجا عملی خواهد بود سازمان بهزیستی است و براساس نظر شهید جمهور، وظیفه دولت نسبت به معلولان، سالمندان و افراد ناتوان یک وظیفه ویژه آمده است.
رضایی با بیان اینکه برگزاری سلسه نشستهای خبری، تبیین و روشنگری اقدامات به آحاد مردمی کاری ارزشمند و قابل تأمل است، تأکید کرد: آثار و برکات تمامی این فعالیتها در سطح جامعه کاملاً مشهود و ملموس است.
وی با بیان اینکه ۱۴۶ نوع برنامه از طریق بهزیستی برای مردم در حال ارائه به جامعه هدف است، گفت: علاوه بر خدماتی که بهصورت مستمر برای جامعه هدف ارائه میشود برخی از این خدمات هم برای عموم در نظر گرفته شده، بهطوری که گستره فعالیتها فراتر از حد انتظار بوده و در این میان شرط لازم برای زیر پوشش قرار گرفتن نیست.
رضایی تعداد پروندههای ایجاد شده در مجموعه بهزیستی را ۴۲ هزار و ۵۰۰ مورد اعلام کرد و افزود: از این تعداد ۹۷ هزار و ۷۰۰ نفر مشمول دریافت خدمات هستند که در مجموع بالای ۹۰ هزار نفر از افراد تحت حمایت مستقیم قرار گرفتهاند.
وی تصریح کرد: یکی از برکات ارزشمند دولت سیزدهم جهش بالای دریافتکنندگان مستمری بود که در سال ۱۴۰۰ تعداد افراد مستمریبگیر استان ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر اعلام شده بود که در انتهای سال ۱۴۰۲ این تعداد به ۲۸هزار و ۵۰۰ نفر رسیده است.
این مسئول ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات ارزشی دولت مردمی بحث پرداخت حق پرستاری به افراد تحت پوشش بود که به بیماران دارای ضایعه نخاعی و معلولان شدید و خیلی شدید نگهداری شده در منازل بهعنوان کمکهزینه نگهداری پرداخت میشود در این رابطه هم حق پرستاری از یک و نیم میلیون تومان به دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.
رضایی در خصوص افراد بهرهمند از خدمات حق پرستاری اظهار کرد: این اقدام هم با افزایش ۱۵۹ درصدی از رشد چشمگیر و قابل توجهی برخوردار بوده است، بهطوری که قبل از دولت سیزدهم نزدیک به ۵۰۰ نفر دریافتکننده خدمات بودند که در حال حاضر دو هزار و ۶۹۴ نفر را شامل میشود که تقریباً بهطور متوسط ماهیانه پنج میلیارد تومان اضافه پرداختی داریم و نهایتاً در مجموع در سطح استان ماهانه ۴۱ و نیم میلیارد تومان بهعنوان مستمری و حق پرستاری پرداخت میشود.
مدیرکل بهزیستی استان اردبیل تصریح کرد: با پشتیبانی و حمایتهای مستقیم سازمان بهزیستی کشور و استاندار ساعی و پرتلاش استان و همراهی تمامی شرکای اجتماعی گامهای خوبی در راستای حمایت از اقشار محروم و آسیبپذیر برداشته شد که درصدد هستیم این گامها در تکمیل زنجیره پیشرفت استان مؤثر واقع شود و به اقدامات تحولی دست یابیم.
وی گفت: افزایش ۱۴۱ درصدی اعتبارات ابلاغی، افزایش ۱۲۵ درصدی در تأمین وسایل کمک توانبخشی، افزایش ۸۶ درصدی اعتبارات تملک دارایی، تکمیل پروژهها و ساختمانهای نیمهتمام (کلنگ برخی از این ساختمانها در سال ۱۳۸۶ به زمین شده بود)، تسهیل اعطای مجوز مراکز تابعه به تعداد ۳۴ مورد، زیر پوشش قرار گرفتن ۵۹ عنوان خدمت ستارهدار توسط بیمه سلامت، بهرهمندی بیش از دو هزار و ۵۰۰ نفر از وامهای خوداشتغالی، بیمههای خویشفرمایی و کارفرمایی از جمله این اقدامات هستند.
رضایی ادامه داد: برگزاری اولین آزمون استخدامی افراد دارای معلولیت در سطح کشور و راهیابی بیش از ۶۳ نفر از معلولان استان به دستگاههای اجرایی، برپایی ۱۵۷ مورد میز خدمت در سطح استان، یک هزار و 735 مورد دیدار مردمی مدیرکل، ۱۹۹۲ مورد دیدار مردمی مدیران ستادی، ۷۲۵ مورد دلجویی مدیران از ولینعتمان، پرداخت ۱۴۸ مورد کمک هزینه خرید جهیزیه، تهیه و توزیع بیش از ۴۰۰ مورد لوازم ضروری منزل، پرداخت بیش از ۵۰ میلیارد ریال کمکهزینه ودیعه مسکن بصورت بلاعوض، تهیه و تحویل ۲۱۰ باب مسکن طی دو سال گذشته و پرداخت ۶۶۱ مورد کمکهزینه مسکن با اعتباری بالغ بر ۲۵۰ میلیارد ریال از دیگر اقدامات صورت گرفته است.
وی در خصوص ساماندهی و حمایت از کودکان تأکید کرد: با هماهنگیهای صورت گرفته طی پنج ماهه نخست سال جاری تعداد کودکان کار و خیابانی از سیر نزولی برخوردار بوده که برای اولین بار پس از گذشت پنج سال تعداد کودکان کار در سطح استان اردبیل روند نزولی و کاهشی داشته که این تعداد با توجه به اعلام شعار دوستدار کودک بودن از سوی کنوانسیون حمایت از کودکان کار و خیابان از ۳۶۵ مورد به ۲۹۹ مورد کاهش یافته است.
انتهای پیام