کد خبر: 4232496
تاریخ انتشار : ۲۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۳

اجرای طرح‌های قرارگاه عدالت فرهنگی در اردبیل

مشاور امور فرهنگی و اجتماعی مناطق محروم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به طرح حمایت از فرهنگ و هنر در مناطق کمتر برخوردار یا محروم، گفت: قرارگاه عدالت فرهنگی با هدف محرومیت‌زدایی در این حوزه ایجاد شده و معنای کامل‎تری به خود می‌گیرد.

مشاور امور فرهنگی و اجتماعی مناطق محروم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامیبه گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان اردبیل، احمد مقیمی، مشاور امور فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور فرهنگی و اجتماعی مناطق محروم کشور در جمع رؤسای ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، با اشاره به طرح حمایت از فرهنگ و هنر در مناطق کمتر برخوردار یا محروم گفت: قرارگاه عدالت فرهنگی با هدف محرومیت زدایی در این حوزه ایجاد شده و معنای کامل‎تر و رو به جلویی می‌گیرد.

وی اظهار کرد: اگرچه بعد از انقلاب در حوزه مسجدسازی و مدرسه سازی و ... در مناطق دوردست اقداماتی در خصوص محرومیت زدایی وجود داشت اما در موضوع فرهنگ و هنر این اقدامات پیش از دولت سیزدهم انجام نگرفته بود و در بخش فرهنگ و هنر اولین بار در دولت سیزدهم شاهد این موضوع بودیم که در راستای حمایت از فرهنگ و هنر در مناطق کمتر برخوردار یا محروم، قرارگاه عدالت فرهنگی آغاز به کار کرد.

مقیمی افزود: برای این موضوع الگو و نمونه‌ قبلی وجود نداشت و تصمیم بر این شد که به صورت میدانی با نگرش و محوریت فرهنگ و هنر در شهرستان‌ها حضور یابیم و از این رو از خرداد ۱۴۰۲ تا نیمه‌اول ۱۴۰۲ در این راستا اقدام و با هنرمندان رشته‌های مختلف دیدار کردیم.

مشاور امور فرهنگی و اجتماعی مناطق محروم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های فرهنگی و هنری در سطح کشور تصریح کرد: افزایش سرعت توسعه و پیشرفت فرهنگی در استان‌ها از جمله اهداف تشکیل قرارگاه عدالت فرهنگی است.

وی هدف از سفر به استان‌های مختلف را شناسایی ظرفیت ها و توانمندی های فرهنگی و هنری هر منطقه به صورت میدانی بیان کرد و افزود: بررسی وضعیت تجهیزات و امکانات نقاط محروم و کم برخوردار، ما را در سیاست‌گذاری‌ها و برنامه ریزی‌های کلان در وزارتخانه کمک خواهد کرد تا بتوانیم برای رفع مشکلات حوزه فرهنگی، رسانه ای و هنری و قرآنی این مناطق اقدام کنیم.

مقیمی با اشاره به اینکه شهرستان‌ها در زمینه‌ زیرساخت‌ها و امکانات در رده‌های متفاوتی قرار دارند، گفت: بر این اساس محور توزیع امکانات در شهرستانها با مدیران کل در میان گذاشته شد و شهرستان‌ها در هر استان با مرکز همان استان سنجش شده و بر این اساس مورد حمایت قرار می گیرند.

دبیر قرارگاه عدالت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: رؤسای ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی در شهرستان‌ها به‌عنوان افراد امین و کارشناسان این عرصه هستند چرا که بهتر از هر فردی با معضلات مختلف شهرستان آشنا هستند.

مشاور امور فرهنگی و اجتماعی مناطق محروم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به طرحهای مرتبط در این حوزه اشاره کرد و گفت: یکی از این طرحها، طرح «قلم» است که به حمایت از نویسندگان و اهالی قلم در مناطق محروم و کمتر برخوردار اختصاص دارد، در این طرح رئیس شهرستان می‌تواند نویسنده یا نویسندگان مورد نظر که دارای شرایط چاپ کتاب هستند را به ما معرفی کند و نویسنده‌ای که درصدد چاپ نخستین اثر مکتوب خود است، مورد حمایت قرار می‌گیرد.

مقیمی برگزاری دوره‌های آموزش خبرنگاری را از طرح‌های پیش‌بینی شده قرارگاه برشمرد و افزود: فعالیت‌های خبری در شهرستان‌ها با مشکلاتی همراه است و در هر منطقه تعدادی فعال خبری در فضای مجازی وجود دارد که برای ساماندهی آنان در این طرح بنا داریم این فعالان رسانه‌ ای را شناسایی و مشخصات آن‌ها را بررسی کنیم تا در ادامه با همکاری معاونت امور رسانه و تبلیغات وزارت، دوره‌های آموزشی مرتبط برای آنان برگزار و شرایط برای ارائه مدرک معتبر فراهم شود.

وی از پیش‌بینی طرح «ثامن» در قرارگاه عدالت فرهنگی خبر داد و گفت: در این طرح در هشت مرحله بسته‌های فرهنگی در شهرستان‌ها توزیع خواهد شد.

مشاور امور فرهنگی و اجتماعی مناطق محروم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به اجرای طرح قرارگاه در حوزه تئاتر و نمایش و همچنین فیلم و مستند اشاره کرد و گفت: آموزش هنرجویان در شهرستانها و به خصوص در مناطق کم برخوردار در حوزه تئاتر خیابانی با همکاری فعالان این حوزه از دیگر طرح های قرارگاه برای ارتقای هنری هنرجویان در مناطق کم برخوردار محسوب می‌شود.

مقیمی همچنین از همراهی و کمک قرارگاه برای برگزاری بزرگداشت و نکوداشت مفاخر در شهرستانها پس از به تایید رسیدن طرح بزرگداشت توسط شورای فرهنگ عمومی منطقه خبر داد.

یادآور می‌شود؛ برگزاری دوره‌های ویژه‌ اقتصاد هنر برای هنرمندان و فعالان این عرصه و اجرای طرح خرید آثار هنرمندان رشته‌های مختلف هنری در مناطق محروم نیز از مواردی بود که توسط مشاور وزیر فرهنگ در این نشست مطرح و از میان شهرستان‌ها یک شهرستان به‌صورت پایلوت برای بررسی مشکلات فرهنگی و اجتماعی به شهرستان نمین و شهر عنبران مراجعه کرده‌ و با تعدادی از اصحاب فرهنگ و هنر و مؤسسات قرآنی حضوری دیدار و برای حل مشکلات آن‌ها راهکارهای اجرایی ارائه شد.  

انتهای پیام
captcha