چند سال ديگر چيزی از فارسی باقی نمی‌ماند
کد خبر: 4117259
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۸
ميرشكاك با اشاره به عملكرد صدا و سيما:

چند سال ديگر چيزی از فارسی باقی نمی‌ماند

یوسفعلی‌ میرشکاک با اشاره به رواج و تسلط گویش فارسی تهرانی بر دیگر گویش‌های فارسی کشور مثل فارسی خراسانی و شیرازی و ... عنوان کرد: صداوسیما باعث شده که لهجه تهرانی شایع‌تر شود و نگرانم که تا چند سال دیگر چیزی از زبان فارسی باقی نماند.

یوسفعلی میرشکاک+درس گفتارهای شاهنامه

به گزارش ایکنا یوسفعلی میرشکاک، شاعر و پژوهشگر ادبی، در دوازدهمین نشست از فصل دوم «درس‌گفتارهای شاهنامه» که عصر سه‌شنبه، 4 بهمن توسط دفتر پاسداشت زبان فارسی حوزه هنری برگزار شد، با اشاره به وجود مواد مختلف و گوناگون قابل پژوهش در شاهنامه اظهار کرد: مواد زیادی در شاهنامه مثل رنگ‌ها سنگ‌ها، جانوران و ابزارهای نبرد برای پژوهش موجود است اما ستیزها و نبردهایی که در شاهنامه رخ می‌دهند، مجال مطرح شدن به این قبیل ظرافت‌ها و ریزه‌کاری‌ها را نمی‌دهند.

میرشکاک، در ادامه گفت: نام‌هایی که در شاهنامه است، بیشتر به عصر توتم‌پرستی برمی‌گردند. مثل «گرز گاوسر» که فردوسی با الهام از سر آناهیتا ساخته‌ است. گرز، ابزار اصلی نبرد ایرانیان و حتی شهریاران بوده است.

وی در بخش دیگری از این نشست، از رواج و تسلط گویش فارسی تهرانی بر دیگر گویش‌های فارسی کشور مثل فارسی خراسانی و شیرازی و ... ابراز تأسف کرد.

میرشکاک خاطرنشان کرد: صداوسیما هم باعث شده که لهجه تهرانی شایع‌تر شود و نگرانم که تا چند سال دیگر چیزی از زبان فارسی باقی نماند.

همچنین، سلسله درس‌گفتارهای شاهنامه، ساعت 17 تا 19 سه‌شنبه‌های هر هفته با ارائه و سخنرانی یوسفعلی میرشکاک، شاعر و پژوهشگر ادبی، در حوزه هنری واقع در خیابان سمیه، نرسیده به حافظ، روبروی کوچه پور موسی برگزارمی شود و عموم علاقه‌مندان و پژوهشگران برای شرکت در این نشست می‌توانند در سالن شماره 407 در طبقه چهارم حوزه هنری حضور یابند.

انتهای پیام
captcha