عیسی شاهیزارع، عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی اردبیل، در گفتوگو با ایکنا از اردبیل، اظهار کرد: سطح زیر کشت سیبزمینی در استان اردبیل به ۲۳ هزار هکتار رسیده و همین امر سبب عرضه بیشتر در بازار خواهد شد که با توجه به امکانات کم استان، قابلیت نگهداری و انبار سیبزمینی در این حجم وجود ندارد و از طرفی دیگر در حال حاضر در ۱۴ استان کشور تولید سیبزمینی داریم که نگهداری و فروش آن در زمستان نیز توجیه اقتصادی ندارد.
وی بیان کرد: در سالهای گذشته محصول سیبزمینی فقط در چند استان کشت میشد نگهداری سیبزمینی و فروش در فصل زمستان امکانپذیر و به صرفه بود و از طرف دیگر به سبب شرایط اقلیمی اردبیل، کشت دوم در اردبیل مقدور نبوده و زیان کشاورزان از سوی عدم فروش سیبزمینی با قیمت عادلانه قابل جبران نخواهد بود.
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی اردبیل، ضمن اشاره به مشکل بیکاری نیز گفت: برای حل این معضل مهم در استان نیازمند ایجاد اشتغال با استفاده بهینه از محصولات تولیدی با ارزش افزوده و نیز با هدف رفع معضلات بیکاری هستیم که به همین منظور اجرای طرحهای نوین و اساسی امری لازم و ضروری است.
شاهیزارع تصریح کرد: پیکره کشاورزی استان اردبیل با خروج محصولات کشاورزی به صورت خام زخمی شده است، در حالی که در کارخانههای فرآوری سایر استانها این محصولات به محصولات متنوع دیگری تبدیل شده و با ارزش افزوده بیشتر به بازار عرضه میشود که این موضوع لزوم تغییر نظام سنتی بازار محصولات کشاورزی به نظام مدیریتی را نشان میدهد.
وی اظهار کرد: اهمیت به توسعه صادرات نیز از اهم مواردی است که در توسعه حوزه کشاورزی بسیار حائز اهمیت و اساسی است و در این زمینه امری لازم و ضروری است تا برنامههای حمایتی در سطح استان به صورت مناسب اجرا شود تا بتوانیم به تمامی اهداف خود در این زمینه جامه عمل بپوشانیم.
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی اردبیل، ادامه داد: اهمیت به بخش کشاورزی و به خصوص تولید محصول سیبزمینی در اقتصاد استان اردبیل و همچنین نیاز استان اردبیل به اشتغالزایی و رفع معضل بیکاری، سرمایهگذاری و برنامهریزی علمی و صحیح بر روی پتانسیلها و ظرفیتهای موجود در این استان میتواند گرهگشای مشکلات بسیاری از مردم استان بوده و منجر به توسعه اقتصادی استان اردبیل شود.
شاهیزارع افزود: در حوزه تولید سیبزمینی استان اردبیل نیازمند توجه ویژه به صنایع تبدیلی و تکمیلی دارد و از طرفی دیگر ضوابط و مقررات گمرکی مسئله دیگری است که در خصوص تعرفهها و عوارض برای صادرات و واردات محصولات کشاورزی باید در زمانهای مختلف اعمال شود.
وی اظهار کرد: مسئولان باید با جدیت و برنامهریزی صحیح در راستای جذب سرمایهگذران بخش خصوصی، حذف بروکراسیهای زائد اداری و حفظ سرمایهگذاران در استان، بهبود فضای کسب و کار و حمایتهای عملی از سرمایهگذاران، زمینه توسعه این بخش در استان اردبیل را فراهم سازند.
وی در ادامه بیان کرد: ظرفیت انبارهای موجود در استان اردبیل در حالی به ۴۲ هزار تن می رسد که بیش از ۵۰۰ هزار تن مازاد تولید سیبزمینی در استان اردبیل وجود دارد و در خوشبینانهترین حالت و در صورت تکمیل و راهاندازی انبارهایی که مجوز تاسیس آنها صادر شده میزان ظرفیت انبارهای استان به ۷۲ هزار تن خواهد رسید که در مقایسه با میزان تولید استان رقمی بسیار پایین است.
شاهیزارع افزود: خامفروشی سیبزمینی به مشکلی دیرینه تبدیل شده که در صورت بیتوجهی به این موضوع عقبماندگی استان را به دنبال خواهد داشت.
انتهای پیام