به گزارش ایکنا از اردبیل، به گفته CDC، بیماری قارچ سیاه توسط گروهی از کپکها به نام «موکورمیستس» ایجاد میشود که در سراسر محیط از جمله در خاک و گیاهان زندگی میکنند و در بسیاری از کشورها، از جمله آمریکا، استرالیا و هند دیده شده است.
با تجربه قرنطینهها و ترسی که ویروس کرونا با خودش آورد، دیگر هر زمان نام پراکنش بیماری جدیدی به گوشمان میخورد، آوار برنامهها و آرزوها، سفرهایی که انتظارش را میکشیدیم، دورهمیهایی که دو سال ترکشان کردیم و هزاران ماجرای دیگر روی سرمان خراب میشود.
این بیماری به سرعت در بدن منتشر میشود و به بینی، چشمها، فک و مغز انسان حمله میکند. بیماران نیازمند عمل جراحی فوری هستند در غیر این صورت با نقص عضو یا مرگ مواجه میشوند.
علت نامگذاری این بیماری به دلیل لکه سیاهی است که روی بینی بیماران ایجاد میشود و اضافه کردن واژه هندی به نام این بیماری هم به دلیل شیوع و مرگ و میر بیشترش در هند است.
گفته شده یکی از دلایلی که در هند شایع شده این است که بسیاری افراد معاینات سالانه را جدی نمیگیرند و نمیفهمند مبتلا به دیابت هستند و مبتلایان به دیابت از جامعه هدف این بیماری است.
در حال حاضر، علاوه بر هند در مصر نیز چندین مورد از ابتلا به قارچ سیاه مشاهده شده است، اما مقامات این کشور میگویند بیماران در حال درمان هستند. در آمریکای جنوبی هم، جامعه بیماریهای عفونی شیلی از شناسایی یک مورد ابتلا به بیماری قارچ سیاه در این کشور خبر داده است. در کشور اوروگوئه یکی دیگر از کشورهای آمریکای لاتین نیز یک مورد از ابتلا به این بیماری گزارش شده و این بیماری در کشورهای دیگر هم دیده شده است.
علائم بیماری قارچ سیاه چیست؟
قارچ سیاه هندی هم مثل هر بیماری دیگری علائمی دارد که با بروز آنها پزشکان متوجه بیماری میشوند. البته لازم است بدانیم که این علائم ممکن است در هر بیماری دیگری هم وجود داشته باشد؛ بنابراین به محض بروز آنها نترسید، نسبت به آن آگاه باشید و با پزشک متخصص مشورت کنید و بستگی به این دارد که قارچ کدام بخش را درگیر کرده باشد و شروع به رشد کند.
علائم درگیری قارچ سیاه هندی در سینوس و مغز با تورم یک طرفه صورت، سردرد، گرفتگی بینی یا سینوس، ضایعات سیاه روی بینی یا بالای دهان که به سرعت شدیدتر میشوند، تب است.
علائم درگیری قارچ سیاه هندی در ریه با تب، سرفه کردن، درد قفسه سینه، تنگی نفس، بوده و روی پوست ممکن است شبیه تاول یا زخم باشد و ناحیه آلوده سیاه شود و در دستگاه گوارش نیز با درد شکم، تهوع و استفراغ و خونریزی دستگاه گوارش همراه است؛ بنابراین علائم بیماری قارچ سیاه هندی متعدد است و بستگی به بخشی از بدن دارد که درگیر بیماری میشود، فلذا لازم است به آن توجه شود چرا که بیماری بسیار خطرناکی است و فرد را حتی ممکن است به کما و مرگ بکشاند. از آنجا که این عفونت از نوع تهاجمی است، باید هرچه سریعتر از بین برود و بافتهای مرده نیز برداشته شود، به همین دلیل گاه جراحان مجبور میشوند بینی، چشم یا حتی فک بیماران را بردارند تا جلوی رسیدن عفونت به مغز را بگیرند.
گفتنی است؛ قارچ سیاه در واقع یک عفونت قارچی است که در بین بیماران کرونایی شناسایی شده و به سرعت در حال گسترش است، اما قارچ سیاه قابل درمان بوده و با تشخیص و اقدامات درمانی زود هنگام میتوان از رشد آن به اعضای بدن جلوگیری کرد.
تهیه گزارش: فائزه ندایی
انتهای پیام