تهیه بانک اطلاعات جامع از خانواده‌های آسیب‌پذیر / سامانه سنا رونمایی شد
کد خبر: 3930939
تاریخ انتشار : ۰۳ آبان ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۲

تهیه بانک اطلاعات جامع از خانواده‌های آسیب‌پذیر / سامانه سنا رونمایی شد

سامانه سنای شهرداری تهران با حضور سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران، مشاور شهردار تهران، شهردار منطقه ۱۷ و تعدادی از مدیران شهری در سالن اجتماعات شهرداری منطقه ۱۷ رونمایی شد.

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی شهرداری تهران، سیدمالک حسینی، سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران، در آئین رونمایی از سامانه سنا با تقدیر از زحمات و تلاش‌هایی که برای این سامانه صورت گرفته، گفت: سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی در تلاش است تا بتواند ضمن ارائه خدمت مناسب، اولویت‌بندی در خدمت را با توجه به داده‌هایی که دارد رعایت کند و در این بین داشتن چنین بانک اطلاعاتی برای حوزه‌های مختلف در شهر تهران بسیار مهم است.
 
وی با بیان این مطلب که عمده مشکلات در اثر نداشتن سیاست‌گذاری درست و نبود بانک اطلاعاتی دقیق و شفاف است، افزود: هر اقدام یا عملیاتی که شکست می‌خورد به همین دلیل نداشتن بانک اطلاعاتی درست و دقیق و شفاف است و این سامانه به ما یک اطلاعات جامع و کامل از خانواده‌های کم برخوردار می‌دهد تا خدمات به طور صحیح و در بین همه‌ی این افراد توزیع شود.

حسینی با تشریح اینکه نباید در کوتاه مدت نگاه‌های بزرگی داشت، گفت: باید ابتدا شناخت و شناسایی درستی داشته باشیم تا بر اساس این شناسایی، تامین مناسب و بعد توزیع خدمت انجام دهیم.

سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران در سخنان خود با اعلام اینکه اگر منابعی محدود در اختیار است باید به درستی آن را تقسیم و اختصاص داد، اظهار کرد: اگر با محدودیت‌هایی هم روبرو باشیم می‌توانیم با اطلاعات درست و دقیقی که داریم بتوانیم نوع بهره برداری از آن منابع را بالا ببریم و نتیجه‌ای درست و در عین حال بهینه را شاهد باشیم.

وی در بخشی از سخنان خود گریزی هم به موضوع نگهداشت شهر زد و بیان کرد: به همان اندازه که عدم نظافت و وجود زباله باعث آزار شهروندان خواهد بود، وجود معتاد متجاهر هم باعث ایجاد نوعی خطر در افراد است و برای آسیب‌های این حوزه باید یاری گر یکدیگر بود.

سعید صادقی، مشاور شهردار تهران، به عنوان یکی از سخنرانان این مراسم به تشریح سه فاز اصلی این سامانه پرداخت و گفت: فاز نخست شناسایی جمع آوری و یکپارچه‌سازی اطلاعات است و فاز‌های بعدی شامل داشبورد مدیریتی و تحلیل اطلاعات و فاز آخر نیز اتصال به سرویس‌ها و نهاد‌های حمایتی برای به نتیجه رساندن این فعالیت است.

وی به اولویت‌های اصلی این سامانه اشاره داشت و افزود: مرتبط ساختن افراد توانمند و ناتوان یکی از اولویت‌های اصلی این سامانه است و در این فرایند همکاری با ثبت احوال می‌تواند از حمایت‌های موازی جلوگیری شود.

مشاور شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود به جایگاه و اهمیت این سامانه پرداخت و خواستار دقت نظر بیشتر در خصوص گسترش آن در سطحی وسیع‌تر شد.

داوود لطفی، شهردار منطقه ۱۷ نیز در این مراسم رونمایی با ارائه گزارش در خصوص آسیب‌هایی که منطقه با آن مواجه است گفت: بنا به شرایطی که منطقه ۱۷ دارد معتاد متجاهر و افراد آسیب پذیر کم نبوده و ما از برنامه‌های سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی استقبال می‌کنیم تا بتوانیم با کمک یکدیگر آسیب‌ها را به حداقل برسانیم.

وی با بیان اینکه در فصل سرما شروع شده و نیاز به گرمخانه‌ها هر روز بیشتر می‌شود افزود: وجود یک مددسرا با ظرفیت ۳۵ نفر پاسخگوی این حجم از آسیب در منطقه نیست.

شهردار منطقه ۱۷ به شیوع ویروس کرونا و بیکاری برخی از مشاغل پرداخت و تصریح کرد: کرونا فقط زمینه ساز دغدغه‌های این روز‌های کارگران نیست و بسیاری از مشاغل را درگیر خود کرده است و باید برای این مسئله هم تدبیری اندیشیده شود.

بنا براعلام روابط عمومی سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران این سامانه به عنوان یکی از زیر سامانه‌های سمات (سامانه مراکز اجتماعی تهران) بانک اطلاعاتی جامع برای نیازمندان و خانواده‌های کم برخوردار تهرانی است که به صورت خود معرف یا دگر معرف از طریق خانه‌های خدمات اجتماعی واقع در سرای محلات ثبت می‌شوند.

هدف از راه‌اندازی این سامانه، شناسایی و سطح‌بندی خانواده‌های کم برخوردار، ایجاد ارتباط و حلقه وصل بین نیازمندان و توانمندان، تغییر ادبیات و نهادینه سازی مشارکت اجتماعی اخلاق شهروندی و نفاق، هم افزایی با سایر دستگاه‌های حمایتی در سطح شهر تهران و توزیع عادلانه خدمات ارائه شده به جامعه هدف است.

همچنین فرآیند ثبت اطلاعات نیازمندان در سامانه سناء به این ترتیب می‌باشد که اطلاعات خانواده‌های شناسایی شده توسط مدیر مرکز خدمات اجتماعی ثبت شده و سپس معاون امور اجتماعی و فرهنگی منطقه مرحله تایید ان را انجام خواهد داد و در آخر پس از بررسی‌های انجام شده پیرامون افراد نیازمند به صورت میدانی توسط کارشناسان سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی که مربوط به معاونت رفاه است ثبت نهایی می‌شود.

شایان ذکر است این سامانه به صورت پایلوت در منطقه ۱۷ اجرا می‌شود و سامانه خانواده محور است و برخلاف سازمان‌هایی همانند بهزیستی و کمیته امداد که افراد انفرادی ثبت می‌شوند در این سامانه خانوار ثبت می‌شود.
 
این سامانه بر توزیع عادلانه خدمات به گروه‌های هدف بسیار تأکید دارد و زیر نظر سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران اداره می‌شود.
انتهای پیام
captcha