اردبیل نویسندگانی در تراز جهانی دارد
کد خبر: 3861937
تاریخ انتشار : ۱۴ آذر ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۰

اردبیل نویسندگانی در تراز جهانی دارد

گروه فرهنگی- مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی گفت: اردبیلی‌ها نویسندگانی در تراز جهانی در اطراف خود دارند که باید قدر آنها را بدانند.

اردبیل نویسندگانی در تراز جهانی دارندبه گزارش ایکنا از اردبیل، مهدی قزلی، مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی، صبح امروز، 14 آذرماه در آئین بزرگداشت مفاخر فرهنگ و ادب استان اردبیل، اظهار کرد: اردبیلی‌ها نویسندگانی در تراز جهانی در اطراف خود دارند.

وی درباره بایرامی و آثار وی بیان کرد: در نوجوانی با بایرامی آشنا شدم؛ همه آثار وی را دنبال کردم در حالی‌که در آن سن و سال، مسئله ما در ادبیات آنچنان منظم نبود، بلکه با فطرت و علایق نوجوانی کتاب می‌خواندیم.

مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی افزود: آنچه از قلم بایرامی مسطور می‌شود، از فطرت وی برآمده و به این دلیل به سرعت بر جان و فطرت می‌نشیند، از دیگر نکات قابل تذکر به همشهریان وی این است که قدر او را بدانید.

قزلی با یادآوری پیشنهاد نامگذاری یکی از میادین اردبیل به نام بایرامی تاکید کرد: از دانش‌آموزان می‌خواهم وی را به‌خوبی بشناسند، زیرا آن‌قدر که در تهران و اروپا بایرامی را می‌شناسند، در اردبیل شناخته شده نیست، درحالی‌که شما نویسندگانی در تراز جهانی در اطراف خود دارید.

وی ادامه داد: من اگر اردبیلی بودم، همه کتاب‌های بایرامی را در برنامه خود قرار می‌دادم؛ اردبیلی‌ها می‌توانند وی را بیشتر بشناسند.

مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی تصریح کرد: همانطور که داستایوفسکی می‌گوید پوشکین قلب روسیه است، در سینه بایرامی نیز قلب سبلان می‌تپد و وی پدیده‌ای است از تبلور روح سبلان به عنوان یک نماد از یک قوم است.

قزلی گفت: بایرامی حتی وقتی از جنگ می‌نویسد، باز هم آثار سبلان در آن دیده می‌شود و به واقع ادبیات در برابر قله او کرنش کرده و خواهد کرد.

اردبیلی‌ها قدر بزرگان شهر خود را بدانند

غلامرضا امامی، نویسنده، مترجم و پژوهشگر مطرح کشور نیز در این آیین از روزی گفت که برای نخستین بار فرش اردبیل را در موزه لندن، دیده و آرزومند دیدار این شهر بود و در این باره افزود: از آن روز به بعد آرزو داشتم، توفیق رفیق شود تا به شهر شما و به دیدار خانقاه و مسجد شیخ صفی بیایم، از این رو در پاسخ به دعوت خانه کتاب به شوق آمدم.

وی با ابراز خرسندی از حضور در اردبیل اظهار کرد: از بازدید چند کتابفروشی این شهر لذت بردم، حضور خانم‌ها در عرصه عرضه کتاب، امانت کتاب، نقد کتاب، جمع‌خوانی، نقد و بررسی، کار بزرگ فرهنگ‌سازی «نه به پلاستیک» و... از جمله اقدامات بزرگ و مثبت کتابفروشی‌های اردبیل بود که مرا به وجد آورد.

نویسنده، مترجم و پژوهشگر مطرح کشور تصریح کرد: ناشری دیدم که با وسواس و دقت به ویراستاری و تصحیح می‌پردازد و در عین فروتنی و تواضع، ۱۰ سال زمان برای آن صرف می‌کند به مثابه «جهانی بنشسته در گوشه»، در دیدار دکتر وهاب‌زاده نیز شگفت‌زده شدم؛ پزشکی که زندگی غرب و بهترین امتیازات را کنار گذاشت تا دِین خود را به سرزمینش ادا کند.

این مترجم با اشاره به اینکه یکی از بزرگترین کتابخانه‌ها پس از آستان قدس رضوی، کتابخانه شیخ صفی‌الدین اردبیلی بوده است، گفت: امروز به زیارت مزار شیخ صفی و بقعه متبرکه نائل شدم و خوشحالم که این آرزو برآورده شد و این سفر با دیدار دوستانی، چون بایرامی و استاد جامعی قرین شد.

امامی با ابراز امیدواری بر اینکه تعداد کتابخانه‌ها بیشتر شود تا چراغ دل‌ها روشن‌تر شود، خطاب به حاضران تأکید کرد: قدر شهر خود و بزرگان این شهر را بدانید؛ کما اینکه امروز برای تقدیر چنین چهره‌هایی جمع شده‌اید.

انتهای پیام
captcha