هلال‌احمر بازوی نظام در خدمت‌رسانی به جامعه است
کد خبر: 3971558
تاریخ انتشار : ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۵

هلال‌احمر بازوی نظام در خدمت‌رسانی به جامعه است

مدرس امداد و نجات هلال‌احمر اردبیل، در کارگاه آموزش مجازی «هر خانواده یک امدادگر»، گفت: امدادگران هلال احمر به عنوان بازوی نظام خدمت‌رسان مردم هستند و توانسته‌اند با خدمات رایگانی که انجام می‌دهند اعتماد عمومی جامعه را جلب کنند.

هلال‌احمر بازوی قدرتمند نظام در خدمت‌رسانی به جامعه استبه گزارش ایکنا از اردبیل، ولی علایی، مدرس امداد و نجات هلال احمر اردبیل، ۲۵ اردیبهشت‌ماه، در کارگاه آموزش مجازی «هر خانواده یک امدادگر» که به همت سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی اردبیل از طریق فضای مجازی در سامانه امجد برگزار شد، گفت: امدادگران هلال احمر، به عنوان بازوی نظام توانسته‌اند خدمت‌رسان مردم باشند و اعتماد عمومی جامعه را جلب کنند.

وی افزود: جمعیت هلال‌احمر عمده فعالیت خود را به موضوع آمادگی و آموزش کمک‌های اولیه متمرکز کرده است و تلاش می‌کند شعار «هر خانواده ایرانی یک نفر امدادگر» را محقق کند.

علایی، تاکید کرد: در کل کشور ۵۰ هزار نفر امدادگر درجه‌بندی شده داریم که در پایگاه‌ها به‌صورت تخصصی فعالیت می‌کنند که این درجه‌بندی در سطوح مختلف، چون کوهستان، ییلاق، دریا، کوهستان و … است که فعالیت می‌کنند.

مدرس امداد و نجات هلال‌احمر استان اردبیل، اظهار کرد: با توجه به پهناور بودن اقلیم کشور همیشه ما کمبود امدادگر داریم و به همین علت شعار «هر خانواده ایرانی یک نفر امدادگر» را سرلوحه کارمان قرار می‌دهیم و باید به جایی برسیم که در هر خانواده ایرانی یک امدادگر وجود داشته باشد تا بتوانیم به نتیجه مطلوب برسیم.

وی خاطر نشان کرد: یادگیری اصول کمک‌های اولیه یک امر مهم در جامعه است، فلذا هر فرد در طول زندگی خود به‌طور ناگهانی و پیش‌بینی نشده ممکن است در ‏شرایطی قرار بگیرد که مجبور باشد برای نجات جان خود و دیگران اقدامات سریع و اولیه را انجام دهد.

علایی، یاد آور شد: بسیاری از صدمات و ‏آسیب‌ها نیاز به مراقبت‌های پزشکی ندارند و تنها با دانستن کمک‌های اولیه می‌توانید به خود و اطرافیان در مواقع ضروری کمک‌رسانی کنید.

مدرس امداد و نجات هلال‌احمر استان اردبیل، بیان کرد: یکی از ‏مهمترین مهارت‌ها در هنگام انجام کمک‌های اولیه، ارزیابی مصدوم است و برای انجام ارزیابی اولیه ابتدا باید میزان ایمنی صحنه ‏را بررسی کنید.

وی کرد: در انجام کمک‌های اولیه باید علت آسیب‌دیدگی مصدوم یا بیماری و تعداد مصدومان را نیز مشخص کرده و شروع به ارزیابی مصدوم کنیم فلذا در طی این مراحل اطلاعات مربوط به نوع بیماری و آسیب، شدت آن و مناسب‌ترین راه کمک‌رسانی و نیز ‏اطلاعات جزیی از آسیب مصدوم(مانند قوزک دردناک، خون دماغ) یا شکایت اصلی‌تر(مانند درد قفسه سینه، خارش پوست) ارزیابی اولیه و ثانویه ‏به دست می‌آید.

علایی، با اشاره به انواع ارزیابی ثانویه و مراحل آن در بسیاری از صدمات و ‏آسیب‌ها، اظهار کرد: در صورتی که خطری مصدوم را تهدید نمی‌کند و ارزیابی اولیه انجام شده و نیازی به اقدامات حفظ حیات ندارید، ارزیابی تکمیلی را با عنوان ارزیابی ثانویه انجام دهید، تا اطلاعات بیشتری از شرایط مصدوم کسب شود و اگر مصدوم از مشکل خاصی شکایت دارد، اول آن را بررسی کرده، علایم حیاتی مصدوم مانند هوشیاری، تنفس و نبض را بررسی کنید.

مدرس امداد و نجات هلال‌احمر اردبیل، گفت: در بسیاری از صدمات و ‏آسیب‌ها وجود هرگونه خونریزی، کبودی، تورم یا پزشکی را بررسی کرده و از مصدوم بخواهید مفاصل مختلف پاهایش را حرکت دهد، به رنگ ناحیه روی پا و انگشتان دقت کنید، اگر آبی‌رنگ باشد، نشان دهنده اشکال در گردش خون یا آسیب ناشی از سرما است.

علایی، تصریح کرد: کمک‌های اولیه همواره نیاز بسزایی در زندگی بشریت داشته و با هدف حفظ آمادگی و انجام اقدامات پیشگیرانه قبل از وقوع حوادث غیر مترقبه که یکی از راهکار‌های اساسی در کاهش خسارات و صدمات جانی و مالی است، صورت می‌گیرد.

وی خاطر نشان کرد: آشنایی با اصول کمک‌های اولیه با هدف افزایش سطح آگاهی و توانایی شرکت کنندگان با کمک‌های اولیه و نحوه برخورد با موقعیت‌های بحرانی در حوادث طبیعی و غیر طبیعی امری ضروری در جامعه بشری است.

بیمارستان صحرایی اردبیل راه‌اندازی شد

هلال‌احمر بازوی قدرتمند نظام در خدمت‌رسانی به جامعه استمدرس امداد و نجات هلال احمر اردبیل، افزود: همزمان با هفته هلال احمر بیمارستان صحرایی با تجهیزات و امکانات کامل در اردبیل راه‌اندازی شد.

وی به راه اندازی بیمارستان صحرایی سریع استقرار در اردبیل و همچنین سامانه پیام صوتی امداد اشاره کرد و گفت: این بیمارستان با ۲۵ تخت آماده استفاده می‌باشد.

علایی، خاطر نشان کرد: در کمتر از سه ساعت می‌توان این بیمارستان را راه‌اندازی کرد تا در مواقع بحرانی حادثه دیدگان، مصدومان و مجروحان به این منطقه منتقل شوند.

علایی، نقش نیرو‌های جوان و داوطلب جمعیت هلال احمر را در کنار بسیجیان در اجرای موفق طرح شهید حاج قاسم سلیمانی یادآور شد و تصریح کرد: هر دو مجموعه به صورت داوطلبانه و بی منت در عرصه خدمت‌رسانی حاضر شده و بدون چشم داشت مادی سعی کردند به یاری هموطنان خود بشتابند.

مدرس امداد و نجات هلال‌احمر اردبیل، افزود: همزمان با هفته هلال‌احمر شاهد اجرای برنامه‌های متنوعی در سطح روستاها و شهرهای استان هستیم و امیدواریم مردم از خدمات این سازمان بهره‌مند شوند.

انتهای پیام
captcha