کارگاه آموزشی مجازی «تربیت فرزندان» در جهاددانشگاهی اردبیل برگزار شد
کد خبر: 3948844
تاریخ انتشار : ۰۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۵

کارگاه آموزشی مجازی «تربیت فرزندان» در جهاددانشگاهی اردبیل برگزار شد

کارگاه آموزشی مجازی «تربیت فرزندان» به همت معاونت فرهنگی و سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی استان اردبیل برگزار شد.

کارگاه آموزشی مجازی «تربیت فرزندان» در جهاددانشگاهی اردبیل برگزار شدبه گزارش ایکنا از اردبیل، علی رضایی شریف، مشاور خانواده و عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی، یکم بهمن‌ماه، در کارگاه آموزشی مجازی «تربیت فرزندان» که به همت معاونت فرهنگی و سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی اردبیل برگزار شد، گفت: فرزندپروری به انواع تلاش معمول والدین برای کنترل و جامعه‌پذیر ساختن فرزندان و فعالیت پیچیده‌ای که شامل رفتار‌های خاصی می‌شود که بطور منفرد یا در مجموع پیامد‌های رفتاری کودکان تاثیر بسزایی می‌گذارد.

رضایی شریف، اظهار کرد: شیوه‌های فرزندپروری دو عنصر مهم از فرزندپروری را در بر می‌گیرد که پاسخ‌دهی و مطالبه‌گری والدین را شامل می‌شود، این دو وجه رفتار‌های والدین وجه مهارگری و گرمای والدین(محبت) است و با ابراز عواطف مثبت، روابط متقابل اجتماعی را در فرزندان پرورش می‌دهند.

این مشاور خانواده، بیان کرد: سبک‌های فرزندپروری الگوی کلی تعلیم و تربیت هستند که والدین برای پرورش فرزندان خود از آن‌ها استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به انواع سبک‌های رایج فرزندپروری، افزود: فرزندپروری مستبدانه، سهل‌گیرانه، طردگرا و مقتدر از رایج‌ترین سبک‌های فرزندپروری هستند.

عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی، تصریح کرد: جهت دهی و مطالبه گری زیاد و عدم پاسخ‌دهی به نیاز‌های کودک از ویژگی‌های والدین مستبد است، فلذا از طرفی والدین مستبد محبت کم و مهار گری بالا از خود نشان می‌دهند، انضباط دهنده‌های سختگیری هستند و از دستورات محدود کننده و شیوه‌های تنبیهی بسیاری در رفتار با فرزندان استفاده می‌کنند.

این مدرس دانشگاه، خاطر نشان کرد: والدین مستبد کسانی هستند که ارزش کمتری برای احساسات کودکان قائل‌اند و بیش از هرچیزی به قوانینی که خود در خانع وضع کردند فکر می‌کنند و بر این باورند که در هر صورت فرزندان باید رعایت این قوانین را در اولویت خود قرار دهند.

رضایی شریف، با اشاره به پیامد‌های رفتاری والدین مستبد بر فرزندان، تاکید کرد: این گروه از والدین تمایل به انجام تکالیف مدرسه در حدی متوسط دارند و خود را درگیر مسائل رفتاری نمی‌کنند، فرزندان این گروه از عزت نفس پایینی برخوردارند، مهارت‌های اجتماعی کمی دارند، گرایشات افسرده وار دارند و در ارتباط با فرزندان خود از مهار و مطالبه گری بالا و محبت و پاسخدهی پایین استفاده می‌کنند و قطعا نتیجه خوبی در سبک فرزند پروری نخواهند داشت، در نتیجه این تبعیت‌ها، این نوجوانان متمرد و سرکش، رفتار‌های پرخاشگرانه از خود نشان می‌دهند در عین اینکه مطیع و وابسته به والدین باقی می‌مانند.

وی افزود: در گروه والدین مقتدر، فرزندان هم مطالبه‌گر و هم پاسخ‌دهنده هستند، فلذا این والدین هم با محبت‌اند و هم استوار، شیوه‌های نظم‌دهی آن‌ها نسبت به شیوه‌های تنبیه‌گری گروه مستبد، شیوه حمایت کننده است و آن‌ها می‌خواهند که بچه هایشان مسؤلیت‌های اجتماعی را به خوبی برعهده بگیرند و رفتار‌های خود را نظم‌دهی کنند تا بتوانند با مسایل اجتماعی آشنا شوند.

عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی، تصریح کرد: سبک فرزندپروری مقتدرانه از نظر روانشناسان سالم‌ترین روش برای پرورش فرزندان است و با وجود اینکه والدین رابطه گرم، مهربانانه و دوستانه‌ای با فرزند خود دارند، سعی خواهند کرد که در عین حال قاطعیت خود را نیز حفظ کرده و به این ترتیب به سادگی تسلیم خواسته‌های کودک نمی‌شوند.

این مشاور خانواده، گفت: والدین مقتدر اغلب فرزندان مسئولیت پذیری را تربیت می‌کنند و بچه‌های آن‌ها از نظر احساسی با مشکلات کمتری در جامعه و روابط اجتماعی رو به رو می‌شوند، فلذا علاوه بر یادگیری قواعد زندگی از محبت والدین نیز برخوردار بوده و احساسات آن‌ها از جانب افراد مهم زندگی شان نادیده گرفته نشده است.

رضایی شریف، خاطر نشان کرد: فرزند پروری فعالیتی هدفمند به منظور مراقبت کردن از فرزندان در جهت بقا و رشد آن‌ها است و مستلزم این است که فرزندان، والدین و دیگر اعضای خانواده در طول زندگی، با یکدیگر تعامل داشته باشند.

انتهای پیام
captcha