شرکت‌های دانش‌بنیان قرآنی ایجاد شود
کد خبر: 3835243
تاریخ انتشار : ۲۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۷
مرتضی طلایی:

شرکت‌های دانش‌بنیان قرآنی ایجاد شود

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ رئیس هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور گفت: برای اینکه بتوانیم به سمت و سوی پیشرفت در حوزه فعالیت‌های قرآنی قدم برداریم باید تشکیلات دانش‌بنیان را ایجاد کنیم و جوانان فعال و متخصص را در این گام شناسایی کنیم.

شرکت‌های دانش‌بنیان قرآنی ایجاد شودبه گزارش ایکنا از اردبیل، مرتضی طلایی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور، صبح امروز، ۲۵ مردادماه در نشست مدیران اتحادیه قرآن و عترت و تشکل‌های مردم‌نهاد در اردبیل بیان کرد: مردم استان اردبیل تاریخ جهان تشیع را مطالعه کردند و در این مورد اطلاع دارند و باعث افتخار است که در این استان حضور داریم و مراتب سپاس و قدردانی خود را به این عزیزان می‌رسانیم.

نایب رئیس سابق شورای اسلامی شهر تهران اظهار کرد: مطالب قابل هم‌فکری و هم‌اندیشی که همه ما درگیر آن هستیم در این روز‌هایی که بیانیه ادغام اتحادیه‌ها و مؤسسات مردمی و تشکل‌های قرآن و عترت کشور ایجاد شد و همه ما به دنبال یکپارچگی قرآنی مردمی هستیم که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همه یکپارچه شوند و با همکاری یکدیگر پیش برویم.

طلایی افزود: نکته دیگر موضوع مجمع قرآنی کشور است که در مجمع عمومی بیان شد که باید به مجمع عمومی مردمی برسیم که بتوانیم پیش‌بینی آینده‌ای درخشان و توأم با پیشرفت را در انتظار داشته باشیم.

وی اظهار کرد: جامعه قرآنی کشور در رابطه با بیانیه گام دوم انقلاب چه می‌خواهد و نقش و وظیفه‌اش چیست؟ که این پرسش بیانگر دو نکته است، اول علم و پژوهش و دوم معنویت اخلاق. در حوزه علم و پژوهش ۱۱۰حمایت از استارتاپ‌ها و همایش‌های کارآفرینی وجود دارد و ما برای اینکه بتوانیم به سمت و سوی پیشرفت قدم برداریم باید تشکیلات دانش بنیان را ایجاد کنیم و جوانان فعال و متخصص را شناسایی کنیم.

طلایی ادامه داد: در حوزه معنویت اخلاق نیازمند راهبرد و سند معین هستیم تا به واسطه آن وارد عملیات اجرایی شویم و در این ماه‌های سپری شده نتوانسته‌ایم مشخص کنیم که باید چه نقشی در این راستا داشته باشیم. باید مجموعه فعالیت‌های قرآن و عترت را دنبال کنیم و بیشتر به آن بپردازیم و همچنین به مباحث صحیفه سجادیه هم باید توجه ویژه داشته باشیم.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور بیان کرد: تمام مأموریت‌های سازمان تبلیغات اسلامی توسط تشکل‌های تخصصی مردمی قابل انجام است و بنابراین باید از تمام ظرفیت‌ها برای واگذاری و بهره‌گیری از آن‌ها در راستای اهداف انقلاب اسلامی استفاده کرد.

طلایی گفت: در راستای پیشبرد بهتر اهداف و برنامه‌ها در جامعه باید از ظرفیت و توان مردمی نهایت بهره را ببریم چرا که در صورت پای کار آمدن مردم در تمامی امور می‌توانیم شاهد نتایج مثبت و موثر این امر باشیم.

پایان دوگانگی اتحادیه قرآنی مردمی
رحیم قربانی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور نیز در این نشست گفت: ادغام اتحادیه مؤسسات قرآنی مردمی و اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت در چند سال اخیر آن قدر مورد بحث و بررسی در بسیاری از نشست‌ها و جلسات قرار گرفته بوده که تمام مسئولان و مدیران مؤسسات پیگیر این مسئله را خسته کرده است و به حدی که دیگر رسانه‌ها تمایلی برای انعکاس کشمکش فی مابین دو اتحادیه نداشته و ترجیح می‌دهند کمتر به آن پرداخته و بیشتر نظاره‌گر پایان این چالش نفس گیر باشند.

عضو گروه قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: ادغام اتحادیه‌ها در چهل و پنجمین جلسه مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی که در سال ۹۲ برگزار شد مورد تأیید و تصویب قرار گرفت و مقرر شد که پیش‌نویس اساسنامه اتحادیه مشترک توسط نمایندگان دو اتحادیه تنظیم و به دبیرخانه شورا ارائه شود.

قربانی افزود: سال ۱۳۹۵ جلساتی به منظور ادغام اتحادیه‌های قرآنی برگزار و در سال ۱۳۹۶ در جلسه هیأت رسیدگی به امور قرآنی مقرر شد در مرحله اول اتحادیه‌های استانی ادغام و پس از آن اتحادیه مدغم کشوری تشکیل شود.

وی اظهار کرد: نهایتاً برای تکمیل روند ادغام اتحادیه‌ها و مراکز قرآنی، ۸ آذر ماه سال گذشته اتحادیه مدغم تشکیل شد و اولین جلسه هیات مدیره این اتحادیه در تاریخ ۱۵ آذر ماه ۱۳۹۷ برگزار و اعضای هیات مدیره مشخص شده و کار با جدیت دنبال شد. تا خردادماه سال جاری، ۴ جلسه هیات مدیره محترم تشکیل شده است و علاوه بر این یک جلسه مدیران عامل اتحادیه‌های استانی تشکیل جلسه داده‌اند.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور تصریح کرد: جایگاه این اتحادیه در مجامع رسمی قرآنی در هاله‌ای از ابهام بود تا زمانی که گروهی از مدیران اتحادیه موسسات و تشکل‌های قرآن و عترت در ساختمان شورای عالی انقلاب فرهنگی تجمع کرده و با حضور خود از عملکرد شورای توسعه فرهنگ قرآنی نسبت به طرح ادغام اتحادیه‌های قرآنی انتقاد کردند.

قربانی ادامه داد: تا اینکه در تاریخ 5 مردادماه جاری بیانیه دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره ادغام اتحادیه‌های قرآنی صادر شد و این پایانی بر سال‌ها دوگانگی بود.

مدیرعامل اتحادیه موسسات قرآنی کشور گفت: سازمان‎های مردم نهاد جهت اطلاع‎رسانی و آگاه سازی مردم بسیار کمک کننده خواهند بود و صادقانه و بدون هیچ چشمداشتی به جامعه خدمات ارائه می‎دهند، اما با مشکلات و چالش‌هایی مواجه هستند که در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت.

ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد
حجت‌الاسلام مهدی ستوده، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل نیز در این جلسه بیان کرد: در کشور‌هایی که از توان و قابلیت‌های سازمان‌های مردم‌نهاد به خوبی بهره برده شده شاهد حل مشکلات و مسائل در حوزه‌های مختلف بودیم که باید ما نیز از این ظرفیت و توان سازمان‌ها که برخواسته از مردم است به نحوی شایسته و مناسب بهره‌برداری کنیم.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل خواستار بهره‌گیری از ظرفیت سازمان‌های مردم‌نهاد در ترویج معارف دینی شد و گفت: رسیدن به توازن در توسعه، منوط به توسعه تمامی حوزه‌هاست و در توسعه جامعه، توسعه دینی و معرفتی و فرهنگی نیز باید به اندازه سایر حوزه‌ها توجه کنیم.

ستوده با تأکید به توانمندی سازمان‌های مردم‌نهاد در پیشبرد برنامه‌های توسعه فرهنگی افزود: سازمان‌های مردم‌نهاد پیش از این نیز به شکل‌های مختلفی از جمله هیئت‌های مذهبی و مؤسسات قرآنی مشارکت داشته اند.

وی با بیان اینکه هزار و ۴۰۰ هیئت مذهبی و ۱۶۰ موسسه قرآنی ظرفیت ممتازی برای استان محسوب می‌شود، اضافه کرد: در برنامه ششم توسعه ضروری است از ظرفیت سازمان‌های مردم‌نهاد به شکل مطلوب‌تری استفاده شود و اتحادیه‌ها باید مستقل باشند و شرط اول توسعه و پیشرفت روزافزون استقلال است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل بیان کرد: فعالان قرآنی عامل اصلی ترویج قرآن هستند و صحبت کردن در میان شما عزیزان کمی سخت است در واقع ما تصدیگران این عرصه‌ایم و بعنوان استراتژی سازمان و بعنوان اولویت سازمان دیده شده که اصل ۴۴قانون اساسی اجرا شود و امورات قرآنی و فرهنگی به نهاد‌های مردمی واگذار شود.

ستوده ضمن تشکر از دکتر قربانی و سردار طلایی که به استان اردبیل سفر کرده‌اند، گفت: دغدغه و انگیزه‌ای که در موسسه‌های مردم نهاد است شاید هیچ وقت به ذهن من نرسیده و دغدغه من تشکیل چنین جلسه‌ای با حضور مدیران محترم در استان اردبیل بوده است و یکی از علایم ریزش سلب اعتماد مردم تبعیض است و می‌توان گفت یکی از استان‌های پرافتخار و قدمت دار کشور استان اردبیل است.

وی با اشاره به معرفی کتاب «امام علی(ع) صدای هدایت بشریت است» گفت: در پشت جلد این کتاب نوشته بود‌ «ای علی اگر بگویم تو از مسیح بهتری دینم قبول نمی کند،‌ ای علی اگر بگویم تو از مسیح بهتری وجدانم قبول نمی کند ،‌ای علی تو که خدا نیستی، خود بگو کیستی؟»

ستوده تصریح کرد: نویسنده این کتاب از ارزش والای نهج البلاغه و سخنان ارزشمند امیرالمومنین بحث کرده و مبنای ولایت و امامت با ریزه‌کاری‌هایی که در فرمایشات امام موسی بن جعفر(ع) گفته شده، نگارش یافته است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل بیان کرد: در شرایط حاضر طبق بررسی‌های صورت گرفته ما ۴ رویکرد در مباحث قرآنی در سطح شیعه دیده می‌شود؛ اولین رویکرد، رویکرد منفعلانه است در واقع ما فقط چیزی را می‌گیریم و تبدیل به اعتقاد شده است، ولی عملی نشده است؛ رویکرد دوم رویکرد اخباری است که فقط آیات و احادیث الهی را در سطح جامعه و شبکه‌های اجتماعی پخش می‌کنیم، ولی عملی وجود ندارد؛ رویکرد سوم، رویکرد کلامی است و رویکرد چهارم و مهمترین رویکرد تفکر است که جامعه اسلامی در حال حاضر نیازمند رویکرد تفکر است.

یادآور می‌شود، در این نشست رؤسای انجمن‌های اسلامی به ارائه گزارشی از فعالیت‌های خود پرداختند.

انتهای پیام

captcha