چهره واقعی مدعیان حقوق بشر با زبان هنر به جهان معرفی شود
کد خبر: 3829156
تاریخ انتشار : ۳۱ تير ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۰

چهره واقعی مدعیان حقوق بشر با زبان هنر به جهان معرفی شود

گروه فرهنگی ــ هنرمند یزدی گفت: باید با زبان هنر و ظرفیت هنرمندان انقلابی، چهره واقعی آمریکا و مدعیان دروغین حقوق بشر را به جهان معرفی کرد.

هنر می‌تواند نقاب‌های کذایی دشمن را کنار بزندبه گزارش ایکنا از یزد، به نقل از روابط‌عمومی حوزه هنری، محمدحسن ثقفی، از طراحان گرافیک استان یزد که به خاطر کسب رتبه‌ برتر کارگاه تخصصی گرافیک «طوفان شن» در چهارمین همایش بین‌المللی و جایزه ملی حقوق بشر آمریکایی مورد تقدیر قرار گرفت در‌خصوص این همایش اظهار کرد: بزرگترین دستاورد حضور در این همایش علاوه بر آشنایی با اساتید و هنرمندان مطرح کشور، آشنایی بیشتر با چهره واقعی استکبار جهانی بود؛ چرا‌که بخش تحقیقی این جشنواره آثار خوبی را در زمینه جنایات حقوق بشری آمریکا از آغاز تأسیس دولت آمریکا تاکنون شامل «جنایات حقوق بشری آمریکا در کشور آمریکا و نژاد‌پرستی»، «جنایات حقوق بشری آمریکا در سطح بین‌المللی» و «جنایات حقوق بشری آمریکا در رابطه با ایران» جمع‌آوری کرده که خیلی قابل تأمل است.

وی درباره اثری که در کارگاه تخصصی گرافیک «طوفان شن» در بیرجند خلق کرده گفت: در آن کارگاه پوستری با عنوان «تاریخ تهدیدهای کشورت را ورق بزن» در مورد شکست مفتضحانه حمله نظامی آمریکا به ایران در صحرای طبس تولید شد که سعی کردم با نگاهی به مسائل سیاسی روز ایران و جهان و رویکردی جدید به ایده‌یابی به واقعه طبس بپردازم زیرا دولت کنونی آمریکا نیز با وقاحت و گستاخی دست از تهدیدها و تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان بر‌نداشته و با سیاست‌های تکراری نخ‌نما شده سعی دارد به سلطه‌گری خود ادامه دهد.

این طراح گرافیک افزود: در آن پوستر با نشان دادن رئیس‌جمهور فعلی آمریکا در فضای طوفانی ناشی از «شن» و با چهره‌ای زخمی در حالی که پشت سرش عکس‌ قوای نظامی آمریکا و رو‌به‌رویش عکس‌ سربازان سوخته آمریکایی در صحرای طبس قرار گرفته با شعار «تاریخ تهدیدهای کشورت را ورق بزن» به این نکته اشاره دارد که اگر تحریم‌ها و تهدیدهای آمریکا علیه کشور عزیزمان که از زمان کارتر شروع شده تا ابد ادامه داشته باشد، باز هم شیطان بزرگ و تمام مستکبران شکست خواهند خورد و باید با عبرت گرفتن از وقایع تاریخی همچون واقعه طبس دست از تهدید و توطئه علیه کشورمان بردارند و روش برخورد محترمانه با این ملت را بیاموزند.

ثقفی درخصوص نقش هنرمندان در انعکاس رویدادها و وقایع مهم و تاریخی انقلاب اسلامی بیان کرد: هنرمندان رشته‌های مختلف به ویژه طراحان گرافیک از ابتدای شروع نهضت اسلامی بسیار تأثیر گذار بودند به نحوی که ابتدایی‌ترین سطح آثار گرافیکی دوران انقلاب یعنی دیوار نگاره‌های انقلابی به شدت مؤثر و ماندگار بود و بعد از گذشت چهل‌سال هنوز هم آن دیوارنگاره‌ها یاد و خاطره دوران انقلاب و مبارزه را در اذهان‌ زنده می‌کند.

وی افزود: جوان امروز با استفاده از آثار هنرمندان انقلابی همچون عکس، فیلم، نقاشی و ... با دوران انقلاب و دفاع مقدس بیشتر آشنا شده و با روحیه انقلابی در این عرصه تلاش خواهد کرد.

برگزیده کارگاه گرافیک «طوفان شن» با اشاره به وجود هنرمندان برجسته انقلابی در کشورمان گفت: با استفاده از این ظرفیت عظیم و زبان هنر می‌توان انقلاب اسلامی و اهداف و آرمان‌های آن را به مردم جهان معرفی کرد و چهره واقعی دشمنان اسلام و بشریت را نمایان ساخت چراکه امروز دشمن، جنگ رسانه‌ای شدیدی را آغاز کرده و چهره طاغوتی خود را پشت نقاب‌های دفاع از حقوق بشر پوشانده است.

این هنرمند جشنواره افشای حقوق بشر آمریکایی را اقدامی مؤثر در جهت کنار زدن نقاب‌های کذایی دشمن دانست و افزود: این رویداد فرهنگی ـ هنری منجر به تولید آثار و محصولات خوب و اثربخش شده و هنرمندان همچنان باید بیش از پیش در این راستا گام بردارند.

وی لزوم آموزش در عرصه هنر را یادآور شد و بیان کرد: هنرمند با آموزش و مهارت‌افزایی می‌تواند آگاهانه راه خود را در راستای تولید آثار هنری استاندارد و عالی طی کند و در نتیجه به کار هنری ارزشمند و تأثیرگذار منتهی شود.

ثقفی آموزش صحیح، تمرین وپشتکار را از مهمترین عوامل موفقیت یک طراح گرافیک برشمرد و ادامه داد: به‌روز بودن و آشنایی با آخرین متد طراحی و تکنیک‌های روز دنیا در مراحل بعدی قرار دارد زیرا طراح باید بتواند به زبان روز حرفش را بزند تا تأثیر مثبت داشته باشد، در عین حال در این به‌روزرسانی نباید تحت تأثیر فرهنگ سایر ملل قرار گرفته و فرهنگ و هنر غنی ایرانی را فراموش کنیم.

وی تصریح کرد: متأسفانه در جامعه ما اینگونه قلمداد می‌شود که تنها آموزش فتوشاپ برای طراح بودن کافی‌ است اما به نظر من جوانان و علاقه‌مندان به این هنر باید به طور صحیح علم گرافیک را بیاموزند و حرفه‌ای کار کنند چون گرافیک فراتر از علم نرم‌افزاری بوده و خود علم جداگانه‌ای دارد که با زمینه‌های مختلف پیوند می‌خورد و این یعنی یک گرافیست باید چندین هنر را فرا‌گیرد.

این طراح گرافیک با بیان اینکه کارکرد پوستر در جامعه امروزی بسیار سخت‌تر از گذشته است گفت: در دنیای امروز که ما مورد هجمه تصاویر مختلف هستیم یک پوستر باید گویا، رسا و همزمان با جذابیت بصری باید ساده باشد و تنها حرف خودش را بزند.

وی خلاقیت و تأثیرگذاری را از دیگر محاسن پوستر خوب دانست و افزود: یک پوستر خوب نباید مخاطب را سردرگم کند بلکه باید با شفافیت جامعه هدف را نشانه گرفته و با کلام شیوا پیام خود را به مخاطب منتقل کند. طراح پوستر همچنین باید از زیاده‌گویی و کم‌گویی در اثر پرهیز کرده و از ایده‌های تکراری که در ذهن مخاطبان کلیشه شده استفاده نکند.

این دانش‌آموخته رشته گرافیک که فعالیت حرفه‌ای خود در این عرصه را از سال 91 آغاز کرده در بخش دیگر سخنان خود اظهار کرد: از همان ابتدا همزمان با تحصیل در شرکت‌های تبلیغاتی و استودیوهای طراحی مشغول کار شدم و به دلیل روحیه تحلیلگری در زمینه مسائل روز جامعه و دغدغه‌های فرهنگی که داشتم بیشتر به کار در زمینه پوستر علاقه‌مند شدم زیرا این رسانه بیشتر مورد توجه عامه مردم بود و به خوبی دیده می‌شد و حرف برای گفتن داشت اما متأسفانه امروزه پوستر، کمی به حاشیه رفته و بیشتر محدود به گالری‌ها شده و مورد توجه قشر هنرمند جامعه است.

ثقفی با اشاره به نقش و تأثیر آموزش در رشد و پیشرفت هنرمندان بیان کرد: من تاکنون در کارگاه‌های آموزشی مختلف در یزد و سایر استان‌ها حضور داشته‌ام و از محضر استادان برجسته و سرشناس این رشته بهره‌مند شده‌ام که بسیاری از این کارگاه‌ها به همت واحد هنرهای تجسمی حوزه هنری یزد برگزار شده است.

وی به حضور آثارش در نمایشگاه‌های مختلف هم اشاره کرد و گفت: آثار من در نمایشگاه‌های برپا شده از سوی انجمن طراحان گرافیک یزد، سازمان بسیج هنرمندان استان و در سال‌های گذشته در جشنواره حقوق بشر آمریکایی به نمایش در آمده است.

یادآور می‌شود کسب رتبه اول مشترک در دومین جشنواره هنری و همایش بین‌المللی حقوق بشر آمریکایی در بخش پوستر اینفوگرافیک و حضور در نمایشگاه، شرکت در سومین جشنواره هنری و همایش بین‌المللی حقوق بشر آمریکایی و راهیابی به جمع 20 اثر نهایی جشنواره و شرکت در بخش نمایشگاه، برگزیده بخش کارگاه پوستر هشتمین جشنواره کشوری بسیج هنرمندان در تبریز، رتبه نخست هشتمین جشنواره کشوری و استانی هنرهای تجسمی بسیج هنرمندان در مرحله استانی در یزد و رتبه اول مشترک کارگاه پوستر طوفان شن خراسان جنوبی از جمله افتخارات این هنرمند یزدی است.

انتهای پیام

captcha