پیوست فرهنگی در برنامه‌های توسعه‌ای مورد غفلت قرار نگیرد
کد خبر: 3821542
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۲

پیوست فرهنگی در برنامه‌های توسعه‌ای مورد غفلت قرار نگیرد

گروه اجتماعی ــ نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی گفت: پیوست فرهنگی و نگاه جامع در برنامه‌های توسعه‌ای مورد غفلت و بی‌توجهی قرار نگیرد.

پیوست فرهنگی در برنامه‌های توسعه‌ای مورد غفلت قرار نگیردبه گزارش ایکنا از اردبیل، رضا کریمی، نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی، روز گذشته، یکم تیرماه در جلسه شورای برنامه‌ریزی استان اردبیل اظهار کرد: به رغم تاخیر 10 تا 20 ساله در تدوین سند آمایش استان بالاخره این سند به عنوان برنامه راهبردی توسعه استان در حال تدوین نهایی است که بر مبنای آن برنامه‌های توسعه‌ای و الگوهای موفق در این زمینه عملیاتی خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: به دلیل تهیه نشدن این سند در سال‌های اخیر ما امروز با مشکلاتی جدی روبرو هستیم به طوری که بخش عظیمی از فرصت‌ها و زمینه‌های سرمایه‌گذاری تحقق عینی پیدا نکرده است.

ناظر شورای برنامه‌ریزی استان اردبیل ضرورت نگاه جامع را در تهیه و اجرای این سند یادآور شد و گفت: باید از نگاه جزیره‌ای در این حوزه پرهیز کنیم و به اصل تعادل و توازن در تامین زیرساخت‌ها و منابع مورد نیاز به ویژه شبکه‌های ارتباطی و ترانزیتی دقت داشته باشیم.

کریمی بیان کرد: در تهیه طرح‌ها و نقشه‌های اجرایی باید ارتباط منطقی بین کارشناسان و نخبگان دانشگاهی و متولیان اجرایی به وجود آید تا با پشتوانه علمی و تخصصی بتوان کارها را به سرانجام رساند.

وی تصریح کرد: در این سند مساله حفاظت از محیط زیست، توجه به بخش کشاورزی به عنوان منبع غنی تامین غذا، استقرار نفوس و تمرکز جمعیتی در مناطق مختلف و مزیت مرزی استان اردبیل مورد توجه قرار گیرد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ضرورت توجه به پیوست فرهنگی را در تدوین این برنامه‌ها و نگاه توسعه‌ای علمی را با شاخص‌های کمی و کیفی در مسیر دستیابی به فناوری‌های نوین یادآور شد و افزود: امیدواریم آنچه که در سند آمایش استان هدفگذاری شده به معنای واقعی تحقق یابد.

در این جلسه مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل نیز در سخنانی اظهار کرد: برخلاف سند آمایش سایر استان‌ها برخی شاخص‌های مهم و برنامه‌های زیربنایی در سند اردبیل نادیده گرفته شده که امیدواریم در تدوین نهایی این سند این ضعف‌ها و نقص‌ها به ویژه جایگاه استان اردبیل در توسعه تجارت و قرار گرفتن در جاده ابریشم، تغییرات درآمد اقتصادی، موضوع شهرسازی و شهرنشینی و ... مورد توجه قرار گیرد.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان اردبیل نیز به اهمیت موضوع تامین منابع آب با اولویت بخش صنعت و کشاورزی و توجه به استقرار صنایع بزرگ در استان را به همراه اولویت مجتمع‌های گردشگری و رونق در این بخش اشاره کرد و افزود: امیدواریم محل احداث سدهای بزرگ در این استان و بهره‌وری بالا در این بخش در سند مورد توجه قرار گیرد.

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی نیز بیان کرد: براساس الگوی توسعه استان در افق 1424 باید ظرفیت‌های دانشگاه‌ها و نظام آموزش عالی با تکیه بر توسعه واحدهای دانش بنیان و مجموعه‌های مهارتی مورد توجه قرار گیرد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل نیز گفت: در این سند هیچ تضمینی وجود ندارد که بعد از چند سال اجرای آن و مداخلات در طرح به چه نحو خواهد بود و در تامین منابع و عملیاتی کردن پروژه‌ها چه رویکردی از سوی دولت‌ها اعمال خواهد شد.

خلیل نیکشاد، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز با بیان اینکه در تمام کشورهای دنیا به رغم توسعه صنعتی بخش کشاورزی همچنان در اولویت برنامه‌ریزی‌ها و نگاه توسعه‌ای است، خاطرنشان کرد: ما نیز با توجه به اهمیت بخش کشاورزی در تأمین امنیت غذایی و همچنین سلامت جامعه باید به بخش کشاورزی در سند آمایش بها دهیم.

‌نیکشاد بیان کرد: با توجه به ریسک‌پذیری بالا در حوزه کشاورزی همچون بسیاری از کشورها باید یارانه به این بخش اختصاص یابد چرا که در حال حاضر یارانه پرداختی به این بخش در کشورمان کمتر از سه درصد است در حالی که در سایر کشورها این یارانه بین 37 تا 50 درصد می‌باشد.

مدیر‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل نیز بیان کرد: توسعه بدون کتاب، مطالعه، فیلم، تئاتر و موسیقی امکانپذیر نیست و ضرورت دارد بخش فرهنگ و هنر در سند آمایش مورد توجه جدی قرار گیرد.

احمد ناصری، مدیر کل آموزش و پرورش اردبیل هم در این جاسه ضرورت توجه به آموزش عمومی و ارتقای سواد افراد جامعه را یادآور شد و گفت: 36 درصد دانش‌آموزان استان اردبیل در نظام مهارتی و فنی و حرفه‌ای تحصیل می‌کنند.

‌ناصری به شناسایی 30 هزار دانش‌آموز در مقطع ابتدایی و در قالب طرح شهاب اشاره کرد و افزود: باید استعدادهای پایه‌ای استان اعم از حرکتی، هنری، ادبی و ... با اولویت شناسایی شود.

انتهای پیام

captcha